Zašto se toliko prirodnih stvari pretvara u pranje gline | BA.inspinre.com
Stil

Zašto se toliko prirodnih stvari pretvara u pranje gline

Zašto se toliko prirodnih stvari pretvara u pranje gline

Ove gline su rođeni na zemlji, i kao što volimo koristi ono što ima zemlja nudi, gline nikad razočarati. U posljednjih nekoliko godina, oni su sve popularniji, ali mnogim kulturama širom naše istorije su pomoću gline da zaraste i osloboditi njihova tijela toksina. Prema Wellness Mama, postoje životinje koje će čak jesti prljavštinu i gline da ukloni otrove iz svojih sistema tokom bolesti i poremećaja. Oni su prirodni, potentan, i bogato mineralima za čišćenje, detoksikaciju i uslovljavaju naše kose i kože. Ako ste novi u njih ne brini, jer sam hteo da dijele neke od izobilju koristi za kosu, tijelo, pa čak i novčanik!

Dostupan

Većina gline su jeftini i skupi gline imaju tendenciju da budu teže pristupa. Jednom kada bi takav gline biti Mrtvog mora gline Aka Black blato. Bere od obale Mrtvog mora, to je teško naći bilo da je 100% Mrtvog mora blato tako da plaćate više u odnosu na ostale gline. Gline kao rhassoul i bentonita možete pokrenuti oko 6 € do 15 € za 1 lb jar. Malo ide dug put, jer ima veliku rok trajanja i obično se miješa s vodom i aloe vera sok za prijavu.

Dostupnost

load...

Sada, gotovo sve proizvode dostupne su zbog interneta! Možete pronaći skoro sve bilo gdje sa Google pretrage. Amazon.com, Etsy, i lokacija čine čak i najudaljeniji proizvod dostupan svakom potrošaču, ali ako online shopping nije tvoja preferencija, onda samo da vaš lokalni Whole Foods ili klice će privući mnoštvo proizvoda formulisana sa gline.

Detoksikacije

Gline osloboditi tijelo od toksina. Bentonit gline ima sposobnost da proizvede električni naboj kada hidrirana i ta energija daje mogućnost da apsorbiraju toksine, teške metale, nečistoće, pa čak i kemikalija. Bentonit gline je nevjerojatna na povlačenje teških metala i toksina iz organizma uz montmorilonit koji dolaze u dva oblika: natrija i kalcija. Oba koriste negativni naboj u privlačenje i pridaju toksina i teških metala. Ovo gline je gotovo kao magnet toksinima.

Prirodno

Ako se protive da koristite ne-prirodne metode čišćenja, zatim gline ili blata su odličan način da se podalje od njih. Wikipedia kaže da su koristili gline za hiljade godina, a zabilježen prvi upotrebu ljekovitog gline je u 200 B. C u Mesopotamiji. Oni su ovu zemlju, prirodne, potentan, bogato mineralima i napravio sa sastojcima najviše može izgovoriti.

Spriječiti gubitak kose

Mrtvo more gline, između ostalog, može biti izuzetno korisno za sprečavanje gubitka kose. Nasljednost, stres, pa čak i vlasišta uvjetima može se pripisati gubitak kose od strane krvnih sudova u folikula koji skuplja i odrezati hrane i kisika. Prema Livestrong, blata iz Mrtvog mora sadrži mangan, koji je mineral koji povećava protok krvi, tako da samo masirajući Mrtvog mora gline ili blata u kožu glave i ostavite da odstoji će deset minuta poboljšati zdravlje vaše vlasište.

Najlekovitijih gline i blata Imam sjajne prednosti za vašu kožu i kosu. Clay pranje je pristupačna, prirodno i lako dostupna. Da li DIY ili kupiti gotove barovima sa glinom u njima ćete otići osjećati naišla nešto veliko.

Kako se uključiti gline u režim za njegu kose?

load...