Zašto je vaša prirodna kosa oštećena | BA.inspinre.com
Stil

Zašto je vaša prirodna kosa oštećena

Zašto je vaša prirodna kosa oštećena

Morate usporiti stopa po kojoj možete oštetiti kosu. Smanjite je riječ o izboru koristi jer je nemoguće eliminirati sve štete. Vaša kosa je oštećena u određenoj mjeri svaki put kad ga operem, otpetljati to, pa čak i dodirnuti it.We će se bavimo 4 vrste oštećenja koja mogu nastati i kako spriječiti ovih izvora oštećenja ukupno:

Manipulacija kose 

Što više češlja, stil, ili dodirnuti kosu ste oštetio ga. Ako imate posebno krhki kose, kao što su 4b ili 4c kose, ova vrsta štete je lako doći. Čak i ako ste bez hemikalija i imate dobru rutinu vlage, oštećenja od manipulacija će dobiti na putu. Da biste riješili ovaj problem morate biti blag sa kosom. Možda mislite na sebe, dobro sam nježan! Pa, ako imate lom ti nisi dovoljno nježan. Kao što je već želite da smanjite količinu štetu koju imate, jer vi ne možete ga potpuno eliminirati. I dalje imate na pranje kose, i dalje morati da ga stil i otpetljati to. Ključno je da se smanji na manipulacije vaše kose. Koliko manipulacija svodi se sve varira od osobe do osobe. 

load...

Za posebno krhka tipove kose ćete želite zadržati svoju kosu u zaštitnim i niskim manipulacija frizure 80% -90% vremena i umjesto detangling sa češljevima ili četkama možda ćete htjeti probati prstom češljanje umjesto. U fazi zadržavanje dužine gdje se pokušava da dobije dužine, održavanje stilova za 2 do 3 tjedna u jednom trenutku će vam pomoći da se držite na kosi koji bi inače prekinuli su vam nosio stil koji zahtijeva svakodnevno stajling. Međutim, za neke Naturals to nije praktično, nosio stilova za 2 do 3 tjedna u jednom trenutku može jednostavno biti nepotrebno. Samo vi možete odrediti ovo.

Ipak, čak i za naturals sa labavija kovrče i otporniji niti zaštitne stilova pomoći u zaštiti kose od oštećenja.

Kosa suhoća 

Suhoću kose će dovesti do lomljenja kose i ispucale vrhove što u konačnici spriječiti rast kose. Morate imati dobru rutinu vlagu, ako je vaš cilj je da imamo dužu kosu. Jedan od problema je puno ljudi ne znaju kako da učinkovito vlaže kosu. Hajde prvo početi sa definisanjem što hidratantne kreme zapravo! A hidratantne kreme je rešenje na bazi vode. Što znači ulja, masti i Baterse nisu kreme, oni su brtvila, drugim riječima oni pomažu da vlagu u kosi, ali oni nisu ovlaživača. Dakle, svaki put kada je krenuo u vlaže kosu, trebalo bi lagano se zamagljivanja sa vodom ili prvi proizvod na bazi vode, onda brtvljenje u tom vlage sa uljem i ili maslac. Kada vlaže treba hidratizirati sve vaše kose, ali želite da obratite pažnju na krajeve kose, jer su dobili posebno suhe i oni su najstarije i najdelikatniji dio svog kose. To će pomoći u sprečavanju svoj split završava sa previše teške. Možda ćete morati da vlaže svaki dan, svaki drugi dan, ili čak jednom tjedno. Sve je ovo specifično za kosu. Ćete znati što radi za vas od strane izgled i dojam vaše kose.

Šteta Heat 

Dok toplota je koristan alat za davanje nam prekrasna ispružio stilova, to je dobro i za sisanje vlage iz kose. Da li to znači da nikada ne može koristiti toplotu? Ne, ne, ali ako želite zdravu kosu treba smanjiti vaše korištenje toplinu na minimum. Kada često koristite topline, naći ćete i da ćete morati smanjiti svoju kosu češće, što opet dovodi do nedostatka napretka rast kose. Takođe imate na umu da možda nećete imati dosljednost u stilu, ako stalno grijati stil kosu. Visoke topline će izazvati trajno ispravljanje pramenova za neke naturals. Ako ste u tranziciji to je razlog zašto biste trebali izbjeći ravnim šipkama i topla češljevi u cjelini, dok ste potpuno prirodno. Ne bi biti u stanju napraviti razliku između opušteno kosu i kosu koja je trajno ispravio od oštećenja topline. Ako morate imati topline u svoj režim ne koristite više od svaka 2 do 3 tjedna. Pokušajte da se protežu od vremena koristite topline koliko god možete! Pozivam vas da pokušate će 6 mjeseci bez upotrebe topline oblikovanje alata u kosi. Vidjet ćete veliki napredak u zdravlju vaše kose. Ima li druge metode za istezanje kose, kao što su pletenice, obrta, i trake, ako želite ispružena kosu.

load...

Hemijskog oštećenja

Relakseri, texturizers, i boje za kosu će sve izazvati neki oblik oštećenja na kosi, zbog drastičnih promjena koja to radi na strukturu kose. Ako ste transitioner, primijetit ćete da je vaš Relaxer čak može biti raskidanjem na vlastitim. To je najvjerojatnije zbog razlika u dva kosa teksture da imate na glavi, (kovrdže i krivine predstavljaju slabe tačke) i vaša krajevi su trošne iz vremena dok su se oslabili iz Relaxer. Tokom vašeg fazi u tranziciji, vi ćete želiš da se sve gore: zaštitne stilova, bez topline i vlage. Kako vreme prolazi polako ćete smanjiti dalje opuštenom ili teksturiranih krajevima. Boja kose, posebno ako idete na lakšu hlad se sušenjem na kosu. Što je razlog zašto, ako ste se odlučili za trajno obojiti kosu morat ćete biti strogi prema svojim hidratantnim i uređaj rutinu. U suprotnom, vaša kosa će postati suha i na kraju slomiti.

Sta da ocekujete 

Ne zaboravite da morate biti u skladu sa dobrim praksama za njegu kose. Ne možete koristiti topline dnevno, stalno manipulirati svoju kosu, a onda očekujemo da raste samo zato što je ošamario regenerator na pramenove. Daj kosu nekoliko mjeseci ili tako koristeći dobro za njegu kose, kako bi se vidjeti znatno zdravije kose i rast. Napredak se neće dogoditi preko noći.

Ovaj članak je napisao BlackNaps.org i objavljen na CurlyNikki.

load...