Zašto azijske žene ispiraju kosu fermentisanim pirinčama | BA.inspinre.com
Stil

Zašto azijske žene ispiraju kosu fermentisanim pirinčama

Zašto azijske žene ispiraju kosu fermentisanim pirinčama

Mi smo pisali o ispiranje kose s rižom mlijeka. Pa, čini se da ispiranje s rižom voda je stvar, previše. Vrlo drevna stvar, zapravo, da su žene u Kini, Japanu i jugoistočnoj Aziji su praktikuje vijekovima u potrazi za zdrav, dugo, i lijepa kosa.

Fermentiranih riža voda je bogata antioksidansima, mineralima kao što su kalcij, magnezij, i željeza i vitamina E, niacin, riboflavin i tiamin.

Studije koje pokazuju konačan dokaz utjecaja fermentiranih riže vode na kosu su neuhvatljivi. Ali, dokazi koje ne samo stoljećima azijskih žena koje su koristili za ispiranje, ali i iz legije suvremene žene koji se kunu tehnikom ukazuju na brojne koristi i za kosu i kožu.

Mnoge žene kažu da primjena riže vode u kožu pomaže izliječiti ožiljaka i smanjuje bore, fine linije i upala. Neki kažu da učvršćuje kožu i smanjuje veličinu pora. Što se tiče kose, u studiji objavljenoj u časopisu International Journal of Cosmetic Science otkrili da riža voda smanjena površina trenja i pojačan rast dlaka elastičnost.

load...

Yao žene južne Kine tvrde da koriste fermentiranih voda ispiranja riža na svoju kosu čini kosu rasti brže i zadržava svoje prirodne boje i duboke starosti, a mnogi od tih lijepim dame ne vide jedan sijede kose dok su stara oko 80 godina.

Kao što smo već spomenuli, bili smo jako teško naći ništa drugo osim nepouzdani dokazi čuda fermentiranih riže ispiranja, ali, hej, ako je tako mnoge žene kunu u ovaj tretman, to vrijedi pokušati, zar ne?

CurlTalk 's BeinDeb, na primjer, koristi se za svoju kosu i kožu. "Moja kosa i moje zime ekcema kože sklone su loving it !!", kaže ona. "To je pomoglo mojoj ekcema strahovito, što je zaista neverovatno kako smo imali ispod nule dewpoints!"

CurlTalker adthomas voli, previše. Volim kako to učinilo moju kosu mekom i jaka istovremeno. Bilo je hairgasmic ", kaže ona." Bio sam malo zabrinut jer sam protein osjetljiva, ali nisam imao problema. "

"Kada sam pokušao iskoristiti riže vode za pranje, moja kosa osjetio amazing!" kaže CurlTalker Meechl.

Kako se koristi fermentirani rižu voda za kosu

Postoje mnogi načini za stvaranje fermentirane riže vode. Evo kako BeinDeb stvara i primjenjuje njene:

  1. Kuvano sam neke riže i čuva vodu I odvodi od toga.
  2. Sipao sam vodu u teglu i pusti ga na par dana da fermentira. (Većina izvori tvrde da pustite vodu da fermentira na sobnoj temperaturi).
  3. Imam squirt bocu da ga stavim kad sam spreman da ga koriste. Ti bi trebao da ga razblažiti, pa sam koristiti pola riže vode i pola destilirane vode.
  4. Nakon što sam oprati i uslovljavaju svoju kosu, ja zasititi moje vlasište i kosu s njim. Pustio sam da odstoji nekoliko minuta, a zatim isperite.
  5. I onda samo stilu pomoću god.

Ako ne možete koristiti fermentirani vodu odmah, čuvajte ga u frižideru nakon nekoliko dana sobnoj temperaturi fermentacije. Sigurno ćete želite koristiti u roku od sedam dana.

"To čini moja kosa jako glatka i klupka ne postoje", kaže BeinDeb. "To je zaista Izgleda da mi pomaže da držite vlage u, ili barem duže od moje veoma porozna kosa normalno radi."

load...

Neke teksture žene dodati kapi eteričnog ili ulja čajevca na njihovu mješavinu riže vode. I, umjesto koristeći sprej bocu, neki kovrdžav jednostavno prelijte mješavinu preko glave, prikupljanje ga u posudu tako da mogu ponoviti nekoliko puta da sipa u potpunosti mokro vlasište i zasititi kosu.

Da li ste pokušali izvesti fermentirane riže vode za ispiranje? Da li je inspirisalo da? Recite nam o tome u komentarima ispod!

load...