Vrhunski domaći sealer je crisco? | BA.inspinre.com
Stil

Vrhunski domaći sealer je crisco?

Vrhunski domaći sealer je crisco?

Što je Crisco

Ako ne znate, Crisco je skraćivanje proizvodi JM Smucker kompanije i uveo Proctor & Gamble u 1911. To je napravljeno od biljnih ulja i sastojci uključuju sojino ulje, potpuno hidrogenirano palmino ulje, djelomično hidrogenirano palmino ulje i sojino ulje , monogliceridi, digliceridi, TBHQ i limunska kiselina (antioksidansi).

Ali nismo jeli.

Dobra stvar je da se ne radi o jesti ili kuhanje s njim nego ga koristite u kosu. Prema Livestrong, Crisco je preporučeno od strane nekih dermatologa za suhu kožu i drugih kožnih poput ekcema. To je prilično efikasan u brtvljenje vlage u kožu i kosu. Biljnu se koristi na tijelu stoljećima, tako da ne bi trebalo da čudi što je ponovo ponovo pojavio za kosu.

Sada kada znate da Crisco je samo ulje u čvrstom obliku, da li ste spremni da ga koristite u vašem mane? Ako ne, da li samo zastrašeni tim velikim plavim mogu da mnogi sjeća da je vidio svoje majke i bake imaju u kuhinji? Niko ne kaže iskopali šaku i pospem ga u glavu. Postoje mješavine za ovaj učinkoviti i razumno cijene brtvilo, tako da još uvek ne stide.

load...

Mislim da je najpopularniji mora biti iz Calvis Williamson, tvorac Sugar Foot dlake Short'nin da ima čudo sastojaka soje i palminog ulja. Ona je s ljubavlju naziva "Crisco klinac" i Facebook prirodna kosa grupe su govorili o njoj DIY stil mješavina za neko vrijeme. Ona je napravila video stvaranje je prije prodaje joj Sugar Foot dlake Short'nin i njene sastojke uključuju Crisco, gel, uređaj, glicerin, i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Ona je daleko od samo, kao više Naturals su ljubavi i miješanje Crisco u neke sjajne izmišljotine. Naptural Nikol stvorili su jednu na to je vrijedno spomena, kao i pokušavao.

DIY Crisco Mix

By Naptural Nicole

Sastojci

 • 1-20 oz PKG štapići od Crisco (1 štapić po mješavina)
 • 3 tbsp- ekstra djevičansko maslinovo ulje
 • 1/4 šolje 100% bezbojan gel aloe vere
 • 1 tsp- eterično ulje mirisa 
 • 1 tbsp- shea maslac (opcionalno)
 • Zdjela za miješanje 
 • Spoon
 • Kontejner za skladištenje (ne čuvaju u Crisco može)

Uputstvo

 1. Malo omekšao u mikrovalnoj pećnici.
 2. Mix shea maslac temeljito i dodajte ulja i gel i promiješati. Konzistenciju proizvoda treba da bude gusta krema. Proizvod treba raditi kada se stavljaju u svoj džep.
 3. Nanesite na čišćenje, svježe oprana / cowashed kosu i stil. 

Pogledajte video

Postoji nekoliko načina da se stvori Crisco miks koji će biti od koristi vašu kosu i kožu i sve što morate učiniti je korištenje ono što volite ili šta imate u kuhinji. Ono što se može činiti čudno može biti samo drugačiji način za postizanje iste rezultate: sretan, zdrav i dobro hidratizirana uvojcima, a to je vrijedno razmišljanje izvan Crisco može.

Jeste li pokušali Crisco u kosi?

load...