Velika debata o kokosovim uljem: Da li ima proteine? | BA.inspinre.com
Stil

Velika debata o kokosovim uljem: Da li ima proteine?

Velika debata o kokosovim uljem: Da li ima proteine?

Da ulja imaju proteini?

Da... Ako kontaminirana. Čekaj malo... Šta? Prema naučnim konsultant Yolanda Anderson, M.Ed., eterična ulja se kreiraju kroz destilacije, što je proces pročišćavanja koji razdvaja tvari iz jednog drugog preko kondenzacije ili isparavanja. Proteini su uništeni kao svoje obveznice se oborio u procesu destilacije. Izvan destilacija, proteini imaju još veće probleme nego samo odvajanje supstanci.

Dr. David Stewart kaže: "Raspon molekularne težine koji mogu proći kroz destilacijom se kreće i do 500 amu. Proteina i enzima imaju molekularne težine koji se kreću znatno iznad 10.000 amu. "Imajte na umu da bez hidrolizira proteine, oni su prevelika da prodru i adsorbuju na kosu zanoktica. Oni su prevelike da prođe kroz proces pročišćenja i ne može proći sam proces, ali ako je ulje hladno prešanog može postojati prisustvo proteina preostalih iz mesa ili pulpe voća, biljka, ili postrojenja.

load...

Spomenuo sam njih je ogroman, jer čak i ako su prisutni tokom hladnog presovanja, oni bi i dalje biti u mogućnosti da prodru u kutikulu ili čak upravlja na ćelijskom nivou, način na koji destiliranu ulje bi. Dakle, čak i ako postoji, ne bi bilo koristi kosu na isti način kao hidrolizovani proteini koji su oborio. Dakle, ako ste proteina osjetljive, zatim ulja su najmanja briga.

Dakle, čak i ako je prisutan, ovi proteini ne bi bilo koristi kosu na isti način kao hidrolizovani proteini koji su oborio.

Sada, možda se pitate o nosač ulja, ali prema hemičara od prirodne Haven, kokosovo ulje ne sadrži proteine. Kokosovo ulje je odvojena od kokosa mesa kroz grijanje i pomoću sita. Kokosovo mlijeko ne sadrži proteine ​​kao što je napravio mlijeko "iz suspenziju meso u vodu i mogu sadržati komadiće mesa."

Zaključak

Ako je destilirana eterično ulje, a zatim proteini nisu prisutni, jer oni ne mogu proći kroz proces destilacije potrebno da daje eterično ulje. Oni su prevelike, pa čak može na kraju biti srušena proces. Postoje tehnike, kao što su hladno prešanje, gdje proteini mogu biti prisutni, ali su preveliki da zapravo prodre u kosa zanoktica, obveznica, i privremeno obnoviti ga. Naiđete na sličan problem s nosača ulja ili u najmanju ruku kokosovo ulje, kao proces zahtijeva topline, koji uklanja proteine. Dakle, da neka ulja sadrže proteine, ali bez obzira na to kako se vadi ulje, oni su prevelike da veže i jačanje pojedinačne pramenove.

load...