Vaša kosa nije obučena na toplinu, to je zapravo toplotna oštećenja | BA.inspinre.com
Stil

Vaša kosa nije obučena na toplinu, to je zapravo toplotna oštećenja

Vaša kosa nije obučena na toplinu, to je zapravo toplotna oštećenja

Moj prvi nastup s oštećenja kose se dogodilo kada sam počeo stan redovno peglanje kosu. Prije toga, ja sam bio duva moju kosu i prije svega nosi ga natrag. Nikada nisam uzeo vremena da eksperimentišu sa ravnim željeza, jer sam znao da moja kosa će pokušati vratiti na svoje kovrdžave stanje i kovrdžanje. Onda, prijatelju moj stan ispeglala moju kosu na način koji je bio u stanju da traje. Jedino upozorenje, moja kosa bila su pržene, a ja nisam znao da. Odrastao sam sa majkom to imajući u pletenicama i drugih devojčica stilove bez topline, tako da nisam bio u potpunosti svjestan kako loše topline može oštetiti moje kose, ali dječak sam saznao.

To može izgledati vaša kosa neće rasti.

Malo sam znao, to je rasla, to je bilo samo razbijanje off na krajevima. Isprva je sve bilo dobro, ali ubrzo sam otkrio svoju kosu postao najkraći da je ikada bio i činilo se da se ne raste istim tempom. Pogledao sam stare slike i pitao se što se dogodilo. Ovo neće raditi. Morao sam da probam nešto novo, morao sam da se napusti stan željeza i pokazati svoju kosu malo TLC. Ali prije nego što sam mogao da sam imao još jedan problem, šteta topline.

load...

Ispostavilo se, vaša kosa ne "toplota obučeni"

Nakon redovno koristili stan željeza, otkrio sam da je moja kosa nije samo razbijanje off, ali je počeo da se "heat obučeni", barem to je ono što kutijicu mog stana željeza rekao da će se dogoditi. Iskreno mislio da je to dobra stvar. Mislio sam da bi moj život lakšim na duge staze. Umjesto da za borbu protiv ovih kovrče da ih kosti pravo, ja bih samo klizi moje niti kroz Flat Iron jednom ili dva puta, a ja sam učinio. Ali, kada sam odlučio da prestane da koristi toplotu dati svoju kosu nekih prijeko potrebnih TLC i otići prirodnim, moj trajno pravo pramenove-rasuti po mojoj kosi-made to vrlo teško. Naravno, moja kosa je i dalje kovrdžava najvećim dijelom, ali prednje sekcije su pravo kao bili dijelovi sekciji leđa i nekoliko ciljeva. Katastrofa! Šta je trebalo da radim?

ona je počela da se "toplote obučeni". Iskreno mislio da je to dobra stvar.

Uzeo sam na YouTube, kao i bilo logično kovrčava djevojka bi i počeo istraživanje ono što su drugi radili u borbi protiv ove gadan problem. Čuo sam neki kažu da je reverzibilan (false). Drugi nosila sa odsecanjem šteta malo po malo i rade twist outa-odlučio sam se za ovo drugo. Počeo sam raditi za pranje i otići dok uvijam oštećene dijelove da bi stapa s ostatkom moju kosu. Drugo, ja sam dosta osnovnih twist outa, podignuta kosa, konjski rep, a polovina podignute frizure-sve stilove koje će sakriti moju štetu topline i ostavite da se zadrži dužine. Uz potpunu eliminaciju topline na moje kose za cijelu godinu, moja kosa rasla kao korov i prije nego što sam znao da je šteta topline je nestala i bila sam nazad na zadržavanje moju dužinu.

Ako je vaša kosa oštećena u svakom slučaju, ne gubi nadu. Ne postoji svjetlo na kraju tunela. To bi moglo izgledati kao najduži tunel na svijetu, ali kada ste pronašli rješenje, to će biti gotovo prije nego što vi to znate. Znam nekoga ko ima izuzetnu štetu toplote i kosa joj je praktično ravno. Uz malo istraživanja, eksperimentiranja, a pumpanje pauzama sa toplotom, ona će dobiti njen skokovito lokne leđa i ti ćeš. Samo se drži tamo!

load...

Da li ste se bavili oštećenja topline? Šta imaš kroz njega?

load...