Vaš hidratant nije dobar bez ovoga | BA.inspinre.com
Stil

Vaš hidratant nije dobar bez ovoga

Vaš hidratant nije dobar bez ovoga

Bilo je dosta konfuzije o tome šta vlage zapravo jest, kako da vlaži kosu i ono sastojci trebaju biti uključeni u efikasan hidratantne kreme. Proizvodi koji sadrže ovlaživači kao što su mineralna ulja i nafte, prirodna ulja i Baterse kao i silikoni su prodali kao ovlaživača. Žene su koristili te proizvode bez olakšanje njihove suhu kosu. Lomljivost je nastavila sa usledili lom. Zbog toga moramo da se dublje u ovaj koncept hidratantnih naše kose, secira formule i zaista razumiju ono što čini proizvod efikasan hidratantne kreme.

Ono što je vlaga: pregled

Vlaga je svojstvo vode i ovog elementa čini najbolje hidratantne kreme. Hidratacija doprinosi povodljivost i elastičnost kose. Jer voda može brzo ući i izaći iz kosa mi je teško da ostane hidratizirana za duži vremenski period sa samo voda. Faktor u uvjetima kao što su visoka poroznost i kemijskih oštećenja i održavanje kose hidratizirana čini kao da je to izgubljena bitka. Ovo je mjesto gdje je od ključnog značaja efikasan hidratantne kreme.

load...

Ono što čini dobru hidratantnu kremu "dobro"?

Da rezimiramo djelotvoran ovlaživač će sadržavati:

 1. Voda
 2. Ovlaživači
 3. Emolijensi
 4. Occlusives ili brtvila

Ovlaživači

Apsolutno volim ovlaživača. Mislim da ako se pravilno koristi, oni mogu učinkovito poboljšati nivo vlage u kosi dana prije remoisturizing je potrebno. Kada je u pitanju kože, bitne komponente za vlagu kože su ovlaživači, emolliency i occlusiveness. Ako ekstrapoliramo ove principe na njegu kose nalazimo istu stvar. Upravo ono što je vlažilac? Ovlaživači privlače vodu iz okoline apsorpcijom u kosu, i adsorpcija na kosu, u određenim uvjetima, koji uključuju temperatura i vlažnost.

Glicerin - a vlažilac VIP

Glicerin je vjerojatno jedan od najpopularnijih i najpoznatijih ovlaživača jer je vrlo efikasan i relativno jeftin. To može apsorbirati svoje težine u vodi preko 3 dana. Međutim, mnogi naturals izbjeći glicerin proizvode sa glicerinom jer mogu ostaviti svoje kose osjećaj suho ili tražim neposlušnu. Kao rezultat toga, mnoge kompanije njegu prirodne kose su proizvodnju proizvoda koji su "glicerina slobodni". Volim da se stvari u kontekstu kada je u pitanju korištenje određenih sastojaka za njegu kose, njihove ugradnje u proizvod i rezultat na kosu. Reći da glicerin čini teško za kosu ili rezultate u frizziness je relativna ovisno o mnogim stvarima, uključujući i vlažnost, formulacije proizvoda i drugih sastojaka u proizvodu.

Dok glicerin je najpoznatiji vlažilac postoji nekoliko drugih. Tu sam se ne slažu s nekim kompanijama koje proizvode na tržištu kao "glicerin slobodne", jer će izostaviti glicerin, ali često dodate druge ovlaživača. To uključuje agave nektar, med, natrij PCA, natrij laktata, propilen glikol, urea, honeyquat, sorbitol i pantenol da navedemo samo neke. Određeni ovlaživači imaju više vlage obavezujući sposobnosti od drugih i svaki vlažilac je jedinstvena donosi drugu imovinu u formulaciji.

Pričajmo o sitnog

U srednjoj kovrdžanja vlažnost može nastati zbog vlage se uzima iz okoline u kosu rezultiralo oticanje vratila kose, podizanje zanoktica i rezultat poofiness. Ako je kosa suha, oštećena i previše porozna to može biti vruće nered! Ovlaživači pogoršati ovo stanje, a neki, kao što su glicerin, može postati ljepljiv jednom zasićena vodom. Dakle, u ovom tipu vremenu ili klime u kojoj visoka vlažnost je karakterističan, koristeći proizvode sa visokim iznosima ovlaživača može imati negativan učinak na kosu. Ovo sam shvatio i sam ovog ljeta doživjela "šećerne vune za kosu" pri velikim dana vlažnosti. Međutim, s druge strane to i jedan od argumenata protiv koristi glicerin (i samim tim ne bi trebalo primijeniti na druge ovlaživači, kao i, zar ne?) Je ovaj pojam je crtanje voda iz korteksa kose u uslovima slabog vlage, kao što su suho , hladno vrijeme. Relevantna istraživanja sam našao se odnosi posebno na kožu. Se to može primijeniti na kosu? Možda. Ovlaživači su u stanju da privuku vode iz atmosfere (ako je vlažnost vazduha je veća od 80%), a iz dermisa. Iako mogu izvući vodu iz okruženja da pomogne hidratizira kožu, u uvjetima niske vlažnosti, oni mogu uzeti vodu iz dubljih epidermis i dermis, što dovodi do povećane suhoće kože. Iz tog razloga, oni rade bolje sa okluzivnim sastojaka.

load...

VIŠE: 10 Best Ovlaživači za suhu kosu

Sealants (aka Occlusive Agents)

Šta to znači za njegu kose? Ako se isti principi se primjenjuju onda u donjem uvjetima vlage ovlaživača mogu doprinijeti kosu suhoće ako voda se gubi iz kose. Stoga ih treba uparen sa okluzivnu agentima, poznatiji kao izolacije. Brtvila će raditi zajedno sa ovlaživača kako bi se smanjila isparavanje vode i naknadne suhoće. Ovo se ne odnosi samo na glicerin ali svaki vlažilac. Koji su dobri brtvila? Prirodna sredstva za brtvljenje uključuju Baterse kao što su shea maslac i kakao maslac i voskovi kao što su pčelinji vosak i vosak. Mineralna ulja i dimetikon su druga dva brtvila koji su vrlo efikasni u minimiziranja gubitka vode nekada na odgovarajući način.

ulja

Obično se koriste ulja za sprečavanje ili usporiti isparavanje vode iz kose u okoliš. Ovaj gubitak vode na kraju će se dogoditi; Međutim, film ulja na kosu može usporiti ovaj proces.

Od JC prirodnog Haven:

A naučna studija pogledao učinak primjene ulja na kosu i na zadržavanje vlage i vlage pokupiti iz vazduha (Journal of Cosmetic Science, str 135-145, 2007). Na ulja koja se koriste su kokos, suncokret i mineralna ulja. 3 Ključni nalazi su bili:

 • Ulje pomaže u sprečavanju gubitka vlage iz kose vlakana. Kosa sa slojem ulje ima veći zadržavanje vlage u odnosu na nepremazani kosu.
 • Ulje ima efekt brtvljenje. Kosa sa slojem nafte zauzimaju manje vodene pare u odnosu na nepremazani kosu, što znači da je sloj ulje usporava apsorpciju vlage. Kokosovo ulje dozvoljeno više vlage u od mineralnih ulja (tj mineralno ulje je bolje za brtvljenje).
 • Slojeva ulje na kosu ne sprečavaju kosu od stupanja na vodene pare. Iako će uncoated kosu zauzimaju najviše vodene pare iz zraka, sušilo obložen ulja (mineralna, suncokreta ili kokos) će i dalje zauzimaju značajne količine vodene pare iz zraka.

Zaključak je da je nafta usporava gubitak vode iz kose.

Emolijensi

Emolijensi su podmazivanje i formira film. Oni pomažu glatka i zapečatiti kose i može biti ulja, Butters, hidrolizirani proteini, polimeri, i kationske kvartarnih jedinjenja.

 Dakle, trebalo bi si kupio tu hidratantnu kremu?

Kada je u pitanju hidrira kosu sigurno ćete trebati pronaći koji proizvod radi za vas. Navigacija kroz obilje proizvoda čini zastrašujuće, ali razumijevanje listu sastojaka može vam pomoći suziti svoj izbor. Da bi se ocijenilo da li će hidratantna krema biti dobra za kosu ili ne morate znati nekoliko stvari:

 1. Vaša kosa tekstura (dobro, srednje debljine)
 2. Je proizvod lagani losion ili deblji kreme?
 3. Ima li vode u proizvod hidratizira kosu?
 4. Da li postoje ovlaživača u proizvodu? Gde su na listi sastojaka?
 5. Da li postoje emolijenasa?
 6. Da li postoje okluzivne agenata (aka brtvila) u proizvod kako bi se smanjila gubitak vode u okoliš?

Dakle, koliko je efikasan je svojim hidratantnu kremu na stvari Moisturizing kosu?

Ovaj članak je napisao DrWalkerWellness za CurlyNikki.

load...