Spontana permica je pogrešila | BA.inspinre.com
Stil

Spontana permica je pogrešila

Spontana permica je pogrešila

My-Cherie

Prije dvije sedmice, iz hira, odlučio sam minival kosu. Prošlo je sedam godina otkako sam ispravio moju kosu.

Prije nego što me je udario po glavi uz knjigu, molim vas da mi objasnite. Bio sam vrlo frustriran sa kosom u ovog ljeta Teksasu vrućina. Prošlo je brutalno. Prije par nedjelja, moj kinky kose model prijatelj, Zion, i ja smo odlučili da ići u kupovinu za perike i rep na lokalnom periku radnju. Iskustvo je bilo nepodnošljivo. Kosa je bila jeftina i usluge klijentima bio loš. Zion i ja smo jedni na druge u gađenjem preko cijele situacije. Zašto je to tako teško za kinky djevojka dobiti neke pristojne kose u ovom gradu?

Frustracija ponekad dovodi do očaja. Zion i ja smo odlučili da je u tom trenutku nećemo dva puta razmisliti o tome. Mi smo ti koji će poniranje i trajne kosu. Znali smo da nismo htjeli kosu previše ravno - samo lakše upravljati. Želeli smo da održimo kinkiness. Morali smo se pronašli najbolji salon u gradu koji bi mogao da se to desi. Rekao sam joj da ne ide to učiniti, osim ako je to uradila i ona je rekla da neće to učiniti, osim ako sam ja to uradio. Tako da smo oboje uzeli šansu i to uradio! Dogovorili smo se taj dan za transformaciju. Pakt sestara je zapečaćena.

load...

Zion je frizer i My-Cherie, post minival.

Salonu usluga je nevjerojatan. Imao sam veliku ručna masaža dok ispijate na biljni čaj. Nisam bio "Kosa" ugađa kao da je u toliko dugo da nisam znao šta da radim sa sobom. Onda stvarnost je počela da postavite u. Manje od pet minuta nakon mog stilista počeo da stave minival na glavu, uši počeo da golicaju, a onda je počeo gori na sve strane. Počeo sam da se flashback od kad sam bila mala i moja mama bi pročačkaš moju kosu. Ja bih poskakivanje panično govoreći: "Molim te Mama, uzeti ga! Peče! "

Moje stilist požurili do lavaboa da operem ga. Out pranje je mučenje. Izgledalo je kao mali bodljikavi šišarke bodu me na sve strane. Nakon temeljite ispiranje, moj stilista primijetio da moja kosa i dalje bio u nazad. Problem je, moja kosa je gusta, ali moj skalp je tako osjetljiva ne mogu ostaviti trajnu na dovoljno dugo da zapravo ispraviti moju kosu. Moje stilista je rekao, u većini čudan način, "Čini mi se tvoja kosa odbacio Relaxer. To je isto kao debela kao što je bio prije nego što smo ga trajnom. Žena, Nikad nisam vidio ništa slično. "

Oh, Bože to je super. Naravno, ovo će se dogoditi sa mnom. Pogledajte gdje me spontanost dobio.

Moj život je uzeo twist. Znam da uvijek govorim o pritiscima u skladu sa ravnu kosu u modnu industriju, dok se borio da ostane vjeran sebi i sve što ja vjerujem u. Zvuči ludo, ali morao sam da vidim kako će moj život promijeniti uz trajnu. Sada shvatam zašto nisam trajnom moju kosu u sedam godina:

  1. Niko nikada ne može izgledati da bude u redu.
  2. Mrzim način na trajnu čini moje miris kose.
  3. Skalp ne možeš.
  4. Moja kosa je trebalo da bude kinky!

Postoje neke prednosti, iako. Mogu oblikovati svoju kosu za rad modeliranje - nema tkanje perika ili pritisnite potrebno. Mogu mokro postaviti moja kosa sa šipkama i dalje koriste prirodno kovrčava proizvode kao što su Curl Junkie Curl goriva Povećanje sprej. Moja kosa je još uvijek nastrano s više odskočiti. Moje kovrče su velike i slobodi.

Možda je to spontanosti nema pravo. Ja još nisam shvatio sve to. To je posao u tijeku.

E-mail pitanja ili komentare My-Cherie.

load...
load...