Savršena hakovina za boju kose bez štete ove zime | BA.inspinre.com
Stil

Savršena hakovina za boju kose bez štete ove zime

Savršena hakovina za boju kose bez štete ove zime

Sa hladnim zimskim približava, želio sam promjenu boje inspirisan sezone, kao možda, duboko bordo ili bijele zime (mislim Annie Clark St. Vincent). Međutim, potrebno mi je da ispunim svoju privremeni popravak, tako da sam mogao da se vrati na moju boju bez problema. 

Na kraju krajeva, ja sam izabrao da izađe iz sigurne zone s metalik srebrna nijansa iz Maybelline Color Tattoo Metal Collection. Iako je moja namjera za ovu boju kose su šljokice-srebro, rezultati su bili malo više soli i papra.

Kako se koristi metalik bež sjenilo na lokne

Koristeći metalik bež sjenilo na kosi daje kovrdže dodao sjaj i dimenziju. Ono što je najbolje u vezi sa korišćenjem vodootpornim verzija je da traje. Koristila sam kosu krede u prošlosti, ali to ne nestaju, a ponekad i mrlje odjeću. Obojeni sprejevi za kosu su jednostavni za korištenje, ali su napustili svoju kosu osjećaj suhe i hrskave. Vodootpornim kremasto sjenilo za oči, međutim, boja ostaje jarke, dugotrajan, a ne gotovo kao hrskavi.

load...

Kako da biste dobili izgled

  • Potreban vam je 1 ili 2 staklenke od Maybelline Color Tattoo Metal 24 sati, sjenilo za oči u Silver Strike, dostupno na Ulta za 6 €. Također možete pokušati bilo koji generički brand vodootporna krema sjeni ako želite drugu nijansu i cijeni.

Start na suho, 2. Ili 3. Dan kosu, po mogućnosti u blizini vaše sutradan pranja. Sekcija individualnih kovrče, trljajući malu količinu kreme sjenilo između prstiju.

Rasporedite kremu na vaše kovrče, s početkom u krajevima i rade svoj put gore vratila kosu. Ovisno o izgled želite, možete samo mraz krajevima, idite na pola puta za ombre izgled, ili skroz do korijena boji. Sa ovim ekstremnim Nasuprot tome, odlučio sam da idem sve do korijena.

Ponovite ovaj korak dok ste završili cijelu glavu.

  • Savjet: Ako želite nositi boje još jedan dan, budite sigurni da stavite kapu za tuširanje na prije spavanja tako da se ne prenose na jastuk. Ako je vaša kosa je duže koristiti metodu ananas kako bi se osiguralo vaše kovrče izgledaju sjajno sutradan.

Ostali izgled probati

Ako je srebro previše masna, pokušajte kadriranje lice naglašava koristeći zlato ili bronzanu metalik bež sjenilo.

Samo želim krajevima poljubio? Pokušajte dragulj tonova napolje. Sekcija kosu na pola, clipping gornju polovinu od vašeg lica. Na donjoj polovini, dodajte dragulj-tonirane kreme sjenilo na pola puta vratila kosu. Zatim otpustite gornji deo i izravnati sjenu na samo krajevima.

Već ljuljanje sol i papar kosu? Koristite ovu nijansu za Touch-up ili kao pomoć u svojim faza u tranziciji.

Dodaj malo boje u svoj pletenice! Nakon završetka svoj stil pleteni, fina metalik ili krem ​​boje sjene na pletenice za kreativni pečat.

Gledati full tutorial ovdje!

Koje druge privremene metode da li ste pokušali da obojite svoju kosu?

Krede, sprejevi, musevi, isprati boja? Javite nam ispod u komentarima.

Thumbs up i pretplatite se na moj kanal, Disco Curls, ako želite više kovrdžava tutoriali kose kao što je ovaj. Prati me na Instagram @DiscoCurls!

load...