Saveti za jačanje kose | BA.inspinre.com
Stil

Saveti za jačanje kose

Saveti za jačanje kose

Kovrdžav, koji ne želi lijep, snažan, zdravu kosu?

Čak i ako se ljulja na Alek Wek vidi, i dalje želite da zadržite blizu-crop cute! Ali prečesto smo žrtvovati zdravlje naših kovrče donošenja odluka za njegu kose koji maaaaaaaybe nisu najbolji. Kada je u pitanju jačanje kose, postoji nekoliko stvari koje trebate znati kako bi poboljšali svoj pregib zdravlje. Šetnja kroz ove korake!

1. Procijenite svoju rutinu njege

To se ne može dovoljno naglasiti! Toliko curlistas štete svoju kosu sa svojim svakodnevnim navikama a da to ostvarivanja. Ako ste pronašli svoj niti lome lakše ili imate mnogo više osipanja, to bi moglo biti zbog toga što je vaša kosa nije tako jak kao što je nekad bio. Zapamtite, ne morate protok krvi kroz te folikula, a duže svaki kose, starija je! Procijenite svoju rutinu kako bi bili sigurni da problem nije nešto što ste nedavno dodao u svoju rutinu, kao novi kist koji je previše grub ili drugačije jastučnicu da se ne držite kao da je potrebno da bude.

load...

2. Jedite uravnotežene ishrane

Jedan od najboljih savjeta za jačanje vaše kose je da obrati pažnju na ono što unosite. Hrana koju jedemo igra ulogu u jačini vaše kose, jer se sastoji kosa proteina koji vaše tijelo proizvodi prirodno. Ako ne daju svoje telo ishrana bogata potrebnih hranjivih tvari kao što su vitamini A i B, kao i druge elemente kao što su proteini i željezo, vaša kosa će ostati slaba i lomljiva. Ulaz jednak izlaz kovrdžav! Samo zapamtite-promjene u ishrani ne daju trenutne rezultate. Držati s njim bez obzira na sve, i uživati ​​u plodovima i povrće dok ne možete uživati ​​u plodovima svog rada.

3. Korak dalje od vrućine alata

Kada stalno grijati kosu, ste slabi protein obveznice niti. To će automatski dovesti do kosa sklonija pucanju, čak i uz najbolje protectants. Jedan od najboljih savjeta za jačanje vaše kose je da provode više vremena na sušenje zraka, a kada se probiti kroz kosu, koristite ga na nisku temperaturu sa difuzorom da se smanji malo te potencijal za oštećenja. Vaš kovrče će ti se zahvalim!

4. Držite stvari glatko!

Šta je luksuzniji nego spava na svili? Pa, ispostavilo se out.not previše! Ali to nije samo osjećaj ili postupak radno-intenzivne iza tkanine koja ga čini vrijednim svile zapravo aktivno radi da bi vaša kosa hidrirati, jer ne usisavati vlage kao što su pamuk radi. Bonus: nema teksture teme koje mogu povući za bilo na svoju kosu. Spavanja na svilenoj jastučnicu ili zamotajte kosu u glavu svile završiti noću trenirati te plače!

5. Ostanite hidratizirani

Razmišljajte o sebi kao o cveća, kovrdžav. Smo pokrili svoj đubrivo, da tako kažem, ali vodeći računa da voda je jednako važna! Kada ste dehidrirani, cijelo tijelo ne funkcionira u svom najboljem izdanju, uključujući i procese koji tjeraju one kovrdže van. Krajnji rezultat: vaša kosa će prirodno biti suhe i lomljive. Za jači kosu, pobrinite se da razmislimo kako pijete!

6. Koristite nedeljni kosu maske

Kosi je potrebna vlaga i proteina da ostanu jake interno govori. Ali znate da je to samo kao važno da se oba elementa direktno na pramenove da bi sprečili oštećenje? A pristojan pravilo je napraviti masku vlage jednom nedeljno i proteina maska ​​svake druge nedelje, ali kao i uvijek, svoju rutinu možda morati promijeniti ovisno o vašim individualnim potrebama kosu. Za potrebe proteina provjeri ApHogee je u dva koraka proteina tretman i za blažu, dnevni odmor u proteinski proizvod: Kovrčava kosa Solutions Pure Silk Protein Deep hidratantni tretman. Za hidratantnu masku za tjedne upotrebu provjeri Alikay Naturals 'Avokado vlage obnavljajuća maska ​​ili Raw shea maslac dubinski tretman maska ​​SheaMoisture da oživi žedan kovrče i poboljšati snagu.

load...

Da li ste spremni da se one lokne pumpanje? Uz ove savjete, oni će učiniti više nego lift-oni će letjeti!

load...