Salon reflektor: Madusalon, San Francisco | BA.inspinre.com
Stil

Salon reflektor: Madusalon, San Francisco

Salon reflektor: Madusalon, San Francisco

Imao sam zadovoljstvo da budu pozvani da Naturals Night Out u San Franciscu prošlog mjeseca, domaćin prirodnom selekcijom Blogger Cassadie Blackwell i Madusalon. Čuo sam odlične kritike na našim Salon Finder stranice i bio je nestrpljiv da posjetite poznati kovrčava salon. Odmah po dolasku bio sam više nego impresioniran ne samo različite količine lokne da sami stilisti su ljuljanje (da ne spominjem plavu Locs), ali i energični vibracije da čak i prolaznici su primeti.

Vlasnik Marie Cesar s pravom uzima zasluge za uspjeh ove pregib utočište u dahom Bay Area. Imali smo priliku da se iza kulisa i pitati joj nekoliko pitanja o uspješnom salonu.

NaturallyCurly: Reci mi malo o tome kako ste se počeli kao stilista, i kako prirodna kosa postala fokus.

Marie Cesar: Ja sam rođen u Petion Ville, Haiti, i nastanio se u Bay Area. Ja sam bio stilista za 22 godina. Kao crnkinja, mislim da su lijepe i ne bi trebalo da mijenja naš izgled da se prilagode na ono što društvo očekuje od nas. Mogu pronaći ljepotu u svakome i želio je salon koji odražava to. Potpuno sam protiv ideje da moramo hemijski ispravi kosu, kako bi za nas da se osjećaju lijepa.

load...

1994. Godine, kada sam bila trudna, nakon nekoliko godina nošenja pletenice, odlučio sam da nosim prirodnu kosu. Kada sam radio kao stilista u salonu na Haight Street, bio sam dovoljno sreće da naletim na Lisa Bonet grupe "The Cobsy Show", a ona ojačani moja odluka, jer ona više nije imala dugo, prekrasna brave. Umjesto toga, ona je imala brade kovrče. Primijetio sam da joj da joj je kosa bila prekrasna i kao brave i kao kovrče i da želi da zna šta je uradila njihovo održavanje. Rekla mi je rekao "da budu strpljivi, jer naša kosa je krhka. Ne povuče na njega i ne biti obeshrabreni. I ne ide i poravnajte ga. "

Tokom godina sam radio s brojnim prirodnim njegu kose proizvoda i postali zagovornik prirodnih kovrčava, kinky, valovit i sve vrste kose. Volim sve vrste kose! Pošto verujem da treba da brinu o onome što ste stavili u svoje telo, a to uključuje i vašu kosu jer je dio vašeg tijela. Mi smo provjeriti linije proizvoda pažljivo njihovi sastojci-na isti način na koji će izgledati na etikete na hranu. Ako zagađuju kosu, vi zagađuju vaše tijelo. Pokušao sam mnoge linije njege za kosu u mojoj industriji, konačno rješavanje na DevaCurl, Jessicurl, gospođice Jessie i Eufora.

MC: Mi smo bili u poslovanju za devet godina. Kada smo postavljanje Madusalon, moj muž, Russ, i ja, tri tjedna od otvaranja, a mi još nije odlučio na ime. Voleo je ime Meduze, ali smatrao sam da je to bilo previše kliše i predložio mi stalno tražim. Razmišljao sam o imenovanju salonu nakon Haitija Božanstva Eruzlie, kada mi je zazvonio telefon i to je bila moja tetka me zove sa Haitija i nakon našeg razgovora me je nazvao njen nadimak za mene, Madudunne, izraz naklonosti znači "moja ljubav, moja. Slatko, moje srce "a iz koje ste dobili" Madusalon "to odražava ljubav moje kose, žestinu stila i" moja do "-representing kosu kao lični expressionNC:. Koliko dugo je Madusalon bio u Bay Area? Ono što je inspirisalo ime salona?

NC: Vaš salon pohvaliti raznolikost sa tipovima kose. Da li je teško naći stilistima da budu dio vašeg tima koji znaju kako se radi sa svim tekstura?

MC: Ja ne mislim tako u mom slučaju, jer sam uzeti vremena da ih trenirati. Skoro svaki stilist je moj salon je bio moj pomoćnik dok ne budu spremni na pod.

load...