Rake i tresenje: Tehnika koja definiše kravatu koja se bori za frizzom | BA.inspinre.com
Stil

Rake i tresenje: Tehnika koja definiše kravatu koja se bori za frizzom

Rake i tresenje: Tehnika koja definiše kravatu koja se bori za frizzom

Saznajte više o pregib definicija i stil tehniku ​​koja wavies, kovrdžav i coilies su uzbuđeni: Rake i Shake.

Ovaj stil tehnika ne samo da pruža kovrčava kosa sa definicijom, ali pomaže u borbi protiv kovrče kada se koristi režim Ouidad Napredna kontrola klime. Ouidad je frizer koji je osnovao prvi salon posvećen Kovrčava kosa u New Yorku 1984. Godine, stvorena ova metoda potpis koji se sada koristi u salonima i navijači linije proizvoda.

Rake i Shake Koraci:

Prep: Borba kovrče počinje u tuš: Čistite uvojci sa Ouidad Advanced klima Defrizzing šampon i regenerator.

1. Pokretanje sa čistom, vlažnom lokne, nanesite proizvod temelj, kao što su Advanced Climate Control raščešljavanje Heat sprej za premijera kosu za oblikovanje.

2. Poseban kosu u pet sekcija, osiguravanje svaki sa klipa.

3. Počevši s sekciji na potiljak vrata, rake je količina nikla veličine Advanced Climate Control topline i gel Vlažnost kroz kovrče od korena do krajeva.

load...

4. Dok držite krajeve kosu, protresite na zglobu da podstakne vašu prirodnu pregib obrazac za reforme.

5. Koristeći iznos nikla veličine gela za svaku temu (više ili manje ovisno o debljini kose i dužina), ponovite zaglavljivanja i trese pokrete na svakoj od preostale četiri dijela.

6. Difuzna osušite kovrče na niskom, toplo osnivanje ili dozvoliti kovrče se osuši.

7. Kada se kosa osuši, utrljajte malu količinu završnih proizvoda (kao što Ouidad Clear Control Pomada) između palmi, držite kovrče u rep, i pokrenite ruke preko kose za otvaranje uvijanje.

Samo tako, vaše lokne će biti super definisane i spremni da preuzmu na elemente. Dakle, uzeti svoj stil rutinu na viši nivo s režimom Ouidad Advanced klima i Rake i Shake tehnike na Ouidad.com.

Kako ćete redefinirati svoj koncept frizz?

Dijeliti svoje ciljeve sa NaturallyCurly i Ouidad u komentarima ispod!

Ako želite da dijele kako su osvojili kovrče sa naprednim Climate Control, postavljati svoje autoportret danas označavanje @Ouidad i #NotTodayFrizz na StyleNook!

load...