Problemi hidratantne kose u boji | BA.inspinre.com
Stil

Problemi hidratantne kose u boji

Problemi hidratantne kose u boji

Kosa koja je trajno obojena zahtijeva poseban tretman, jer su hemikalije koje se koriste da mijenja boju kose su prilično oštre na pramenove. Vi izlažu svoju kosu na sastojke kao što su:

  • Amonijak / amonij hidroksid - što otvara kutikule sloj tako da boja se može uplatiti, što povećava poroznost svoje kose
  • Etanol alkohol - koji se koristi u procesu apsorpcije boje, koja se može isušiti kosu
  • PPD (para-fenilendiamina) - što je pigment se koristi za kreiranje tamnije nijanse, a to može izazvati reakcije na koži

Efekti bojenja ili posvjetljenje kose

Iako nisu sve boje za kosu sadrže ove sastojke, mnogi rade i postoji neki razlog za zabrinutost u pogledu mogućih oštećenja na kosu i vlasište. Trajna boja kose, posebno izbjeljivač, mijenja strukturu kose kako bi boja se mijenja. To čini vaš sušilo za kosu, više porozan, krhki i teže vlaže, ali postoje proizvodi i tehnike koje mogu povećati zadržavanje vlage kose i smanjiti štetu stalnih boja.

load...

Predlažemo pomoću obojene proizvode kako bi boje iz blijedi i držanje niti hidratizirana. Ako ste za više fizičkih ili vole DIY metode, imamo nekoliko DIY prirodnih lijekova za hidratizaciju boje tretiranih niti. Vi ćete biti iznenađeni da je polovina od njih su jednostavno stvari koje treba da se drže podalje od zadržati svoj niti na optimalnu vlažnost.

Ne shampoo prečesto

Šamponi su dizajnirane za uklanjanje prljavštine i zagađivača, ali i oduzeti kosu boje pigmenata. To se događa jer kad je kosa obojena, postaje više porozan, a više poroznost kose ima problema sa održavanjem vlage. Šampon samo kada je to neophodno i podalje od razjašnjavanja proizvoda ako možeš.

Ne dozvolite da sunce osuši te

Zaštita kose od sunca treba biti briga da li imate boju ili ne, a UV zrake nemaju milosti na ofarbanoj niti. Oni blijede boje i dehidrira pramenove, i dok su mnogi proizvodi nude UV zaštitu, kape, turbani i šalovi su još efikasnije - i oni su stilski. Većina nas ih ionako tako povući jedan iz ormara i zaštitili svoju kosu.

Ne preterujte vrućina

Toplinskim oblikovanjem alata ne treba često koristi (ili sve) sa obojene kose. Direktan topline također može oduzeti kosu od vitalnog vlage, što povećava rizik od oštećenja topline. Ako morate koristiti direktne topline, pobrinite se da ga koristiti na postavku topline koji je prikladan za širinu vašeg lanaca (fino, srednje ili grubo) i prvo nanesite zaštitu od toplote.

Da li je tretman avokada

Avokado je bogat proteinima, masne kiseline i vitamina te su odličan emolijensima. Imaju izuzetne koristi za suhu, obojenu niti. Samo pire jedan zreo banana (ili banana dječje hrane) i jedan avokado u glatku masu. Nanesite mješavinu na kosu, ostavite ga da odstoji 25-30 minuta, i isprati u potpunosti.

Nemojte jesti zdravu hranu

Jesti uravnotežen obrok će uvijek pomoći u održavanju kose zdravom i izgleda sjajno. Hrana kao što su riba, nemasno meso, nemasni sirevi, belanca, soje i spanać pružiti hranjive tvari, vitamine i masne kiseline koje održavaju svoju kosu u najzdraviji stanju. Nemojte se oslanjati isključivo na proizvode za kosu da ti dam zdravu kosu.

load...

Da li vruće ulje tretmana

Vruće ulje tretmani su korisne za dodavanje sjaj i vlagu, što obojene kose može biti nedostaje. Ugraditi tretman vrućem ulju sa jednim od ovih popularnih ulja oko tri tjedna nakon primjene boja za povećanje sjaja kose, zadržavanje vlage i spriječiti isušivanje.

load...