Probao sam suvremeni šampon bastiste na 4c kosi. Evo šta se dogodilo | BA.inspinre.com
Stil

Probao sam suvremeni šampon bastiste na 4c kosi. Evo šta se dogodilo

Probao sam suvremeni šampon bastiste na 4c kosi. Evo šta se dogodilo

Hiljade NaturallyCurly čitalaca glasalo na ovogodišnjem Best of the Best nagrade proizvoda, a jedan od najvažnijih iznenađujuće (meni) predmete koji su osvojili ste sve više je Batiste suhi šampon.

Istina, ja sam žena sa 4C kose, najužih obrazaca uvijanje. Osim toga, moja kosa niti su tvrdoglavi zbog svoje niske poroznosti i debljine. Ovi atributi su upravo zato volim svoju namotaja, a razlog sam ih nosio u zaštitnoj stilova - u izbjegavanju ekoloških i manipulacije zasnovane na štetu moje krajeve. Kao što sam i dalje ljulja cool zaštitne stilova, ja proširuje svoje trošenje sa svake instalacije. Kada se to dogodi, moj skalp potrebna dodatna posebnu pažnju, ali ponekad. Se umorim, svi. Nakon 8 sati rada, 1 sat maca-igranja, 2 sata benda prakse, kao i slanje poruka voljene u svakom trenutku tokom dana i noći, nemaju vremena da ulje, masaža, liječenje, isprati, i ponovite režima za pranje na moje vlasište. To nije desava.

load...

Zato sam rekao sebi, "Ja ću pokušati Batiste suhi šampon za kovrdžav kao da;. Možda ću se sviđa, previše!"

So. Evo šta se desilo.

PRVI UTISAK

Skepticizam: My refleksni reakcija na najbolji od najboljih odabira.

Vizije teeny razbijamo djevojke graju preko pop-zvijezda-buzz časopisi prošao pred očima kad sam vidio vrtložne Seafoam zelene aerosol sprej bocu. Nakon prijema, rukovao sam bocu i osetio kao da sam o tome da stavim 100% neprozirno bijelo sprej-dezodorans na moj skalp. Skepticizam pretvorio u kajanje. Zašto sam izabrati da probam ovo?

Pa, prvi utisci mogu biti u redu? Zar ne?

U ovom slučaju, samo jedan spritz mi je rekla ono što mi je potrebno da znam.

SASTAV

Oryza sativa škrob, također poznat kao rižin škrob, je jedini sastojak koji je stajao do mene. To je upijajući, što ga čini savršenim za one koji imaju masnu kožu glave i kosu.

Nakon Način CG? Morate znati da je to suho šampon sadrži Denaturisani alkohol, jedan od mnogih sastojaka koji pomažu čini proizvod efikasan za one koji imaju masnu kožu glave i kosu.

Sprej tečnost je lagani što me odmah iznenadilo, pogotovo jer sam očekivao težak sprej koji bi torta na moj skalp. Ona prska na s lakoćom i hladna na dodir, što je bonus za one koji žive u bilo aridnim ili vlažna klima. Jer sam nikada ranije koristio šampon za suvo pranje, bio sam vrlo uzbuđen zbog atributa ovog proizvoda.

PRIJAVA

Bocu prikazuje proces prijave u 3 koraka sa ilustracijama i brojevima metaka koji me je uputio da protresti sadržaj i prskajte ga na dijelovima kose. Koncentrirajući se na korijene, masirao sam suhi šampon u njih. Jer je moja kosa je bila u kutiji pletenice, nisam mogao pratiti treći korak četkanja suvi šampon preko kako biste uklonili ostatke koji su možda izgradio. Kako se ispostavilo, ovo je kritičan korak u primjeni suhom šampon.

Tipično, pre-poo I, ili umasirajte vlasište ulja uklopljena-biljka, u moj skalp prije čišćenja moje kovrče. U ovom slučaju, htio sam da se pravo na osvježavanje moj skalp i kutija pletenice, tako da je bio prvi korak sam uzeo u svojoj rutini. Zato što je moj Spidey Senses signalizirao da bih mogao dobiti puno bijelih, kredasti nagomilavanje i suvo vlasište, dostigao sam Jane Carter Curls u GO! Shine On Curl Elixir u slučaju da bi trebalo dodati vlagu na moje vlasište.

load...

REZULTATI

Skalp i korijenje su pokrivene u suhom šampon, iako sam protrljao u njoj između moje pletenice kako bi se smanjila pojava ostatak je. Iako sam znao Batiste osvježavaju skalp i napravio moj pletenice miris prijatan, nisam mogao hodati okolo sa tehnički čistim krunu koja je izgledala kao u prahu krofne. Avaj, Posegnuo sam za moju pregib eliksir i raspršuje ga na bijelo područja. To je pomoglo do oslobađanja od ostatka uz istovremeno dodavanje vlage nazad u svojim korenima i vlasišta sa arganovim i makadamija ulja i aloe vere.

Ovo mi je prvi put pokušava suhom šampon od bilo koje marke, a nakon moje prve upotrebe sam osećao da ovaj proizvod je bio toliko jednostavan za korištenje (uz dodatak malo ulja da biste uklonili beli cast) i razumna alternativa na punu glave i pletenice pranje sesije.

Nastavila sam koristiti proizvod uz dodatak ulja, a nakon nekoliko dana otkrio sam da je proizvod radi dobro! To zaista ne upije ulje, čak i nekoliko dana nakon upotrebe. U mom slučaju, moj skalp je nastavio da se za kosu bez obzira na vrstu hidratantne spreja ili ulja sam se prijavio. Srećom, imao sam nekoliko tajnih oružja u mom kompletu: Long pomoći Naturals čajevca Detox Šampon u spreju i oblik Beauty Clarify detoksikacije šampon. To su bili legitimni spasioci za moju skalp! 

CIJENA

Iako su cijene variraju u zavisnosti od distributera, ja sam ga vidio na internetu i po cijeni ispod 9 €.

Dakle, da li bih preporučio ovaj onima nošenje zaštitne stilova? Ne Da li bih baciti bocu u rukama vam iskren-to-dobrota masno vlasište? Za tren oka. Iako ne mogu reći da je to dobitak za svaku teksturu kose i pregib obrazac, nisam da se to radi za svoju namjenu: efikasno fiksiranje masnu korijene i osvježavajuće vlasište između pranja. Ako imate dobro ili labave kovrče koje lako se smanjila zbog proizvoda i potrebna pomoć koja se proteže od dane pranje, dati ovo probati. Ako ste avanturističkog coily poput mene, možete dati ovo probati previše, ali samo biti upozoreni da ako imate grube kosu koja je sklona suhoće, ovaj proizvod je odluka da se upiju ulja i možda neće biti najbolje za žedan kosu.

Jeste li glasali za Batiste Instant dlake Refresh suhi šampon - Original ove godine je najbolji od najboljih nagrada? Ako je tako, reci zašto i ono što volite o tome u komentarima!

To je sada dostupan na SHOPNaturallyCurly ako je potrebno da obnoviće na HG, ili ako ste u potrazi za novim suhi šampon.

I mnogi zahvaljujući onima koji dijele svoje priče i mišljenja sa mnom o suhi šampon na Instagram! Kliknite na to @ naturallycurly je feed da vidimo šta kolege kovrdžav imaju da kažu o tome.

Senior Copywriter, @gerilynhayes pokušao @batiste_hair suhi šampon na nju 4C dlake i stvorio način da se to radi za nju. Javite nam u komentarima, da li vi koristite suhi šampon? ⠀ ⠀ Catch Gerilyn je pun pregled u linku u našoj bio. ⠀ ⠀

Kao i uvek, ostani avanturistički!

load...