Priče o tekstu: Britney nam govori zašto je odlučila da prihvati njenu prirodnu kožu teksturu | BA.inspinre.com
Stil

Priče o tekstu: Britney nam govori zašto je odlučila da prihvati njenu prirodnu kožu teksturu

Priče o tekstu: Britney nam govori zašto je odlučila da prihvati njenu prirodnu kožu teksturu

Kako biste najbolje opisali svoju kosu?

Prirodno Coily

Koji je vaš tip kose?

4c

Kako je to izgledalo za tebe odrastanje sa teksturom kose?

Odrastajući, bio sam uvijek govorila "djevojka, kosa je predebeo" i za sve moje djetinjstvo sam smatrao da je loša stvar. Po mom mišljenju, ako frizerski saloni naplaćuju i niko htio da se bave mojoj kosi, to mora značiti svoj problem. Imao sam dužinu, ali nikad nije bio uredan, jer su uglavnom sam ja bio taj koji se bavio mojim gustu kosu. Dobio sam svoj prvi "Just For Kids" Texturizer na osam godina star, jer moja mama misli da je to samo lakše upravljati na taj način. Od srednje škole sam opuštajući moja kosa svakih 6 tjedana. Sjećam se žele da prihvate moja prirodna kosa tokom moje završne godine srednje škole i brzo vraćanje natrag u Relakseri nakon što obeshrabruje porodice i prijatelja i strah od nepoznatog koje sam vidio u moj novi rast.

load...

Zbog čega ste se odlučili da prihvate vaše prirodno coily kosu?

Smiješno, ali istinito priča. Ja sam bio na koledžu i došla kući za moje uobičajene 6 sedmica Relaxer. Otišao sam na moju onda omiljeni frizerski salon Dominikanska vlasništvu i sjeo na stolicu. Kosa tehničar pozdravio me i počeo uobičajenim proces, ali ovaj put mi je kosa bila samo da ga nema. Ja doslovno iskočili iz stolice kada je primijeniti prvi češalj kroz svojim korenima u Relaxer. Bilo je tako ponižavajuće. Izgledala sam kao dijete, ali imao sam joj oprati ga odmah i više se nije osvrtao.

Kako su vaše obitelji, prijateljima i suradnicima reagovao? Kakav je bio vaš odgovor na njih?

Moja mama je bila toliko nervozna zbog prirodne kose za mene kao profesionalac u korporativne Amerike. (Neću lagati, bio sam previše.) Srećom, imam dobar mentor koji me je osigurati da kako sam odabrati da nosim kosu, dokle god je to uredno čuva, ne bi trebalo da ikada biti problem u mom radnom mjestu. Moje kolege su imali tipičan pitanja poput "kako to dobiti tako?" I "koliko dugo to trajati?", Ali oni prestali prilično brzo. Šokantno, to je prijateljima, poznanicima, pa čak i stranci koji mi je dao najviše povjerenja moja prirodna kosa od samog početka. To je bio slučajan komplimente na ulicama NYC da je to uradio za mene. To je kao da su vidjeli potencijal kako mi afro pre nego što sam učinio.

Kako si prelazak na nošenje vašu prirodnu teksturu?

Nakon mog užasnog Relaxer iskustvo, nosila sam kosu u Bantu čvorova (uvijanje gotovo svake noći) kao tranziciji frizuru. Onda, kada sam bio umoran od toga, nosila sam pletenice i plete za oko godinu dana prije nego što sam dobio umoran od neuredne zaplete i jednostavno prekini sve off. Big brzo. Samo ja i moj omiljeni par makaza.

Koji je vaš trenutni režim kosu?

Trenutno, ja uglavnom radim okrenete izlaza; oni su brzo, jednostavno, i ja se kladiti na rezultate. Isto tako oprati i gos, ali uglavnom u ljetnim mjesecima, jer mi je potrebno manje vremena sušenja.

Da li postoje neke tehnike ili metode koje su napravili veliki utjecaj na način na koji vaša kosa izgleda?

Da! Otkrio sam da koriste kreme i ulja prije nanošenja gela, da li je to bilo za pranje i gos ili podignuta kosa, čine mnogo veću kontrolu nad podignute frizure i daleko manje hrskavim kovrče za pranje i gos. Isto tako, uvijek duboko stanje; bez obzira na sve, a ako to možete učiniti sa uljima, uređaja, i meda.

load...

Svaki savjet želite dati drugim ženama koji mogu biti u fazi tranzicije ili trebate neke ohrabrenje u kosi putovanje?

Samo to uradi! Ne boj se onoga što će ljudi misliti ili reći. Nikad se ne zna, možda upravo vas iznenaditi i hraniti samo pozitivnosti i komplimente. Plus, to će lakše kao vaša kosa počinje da raste. Imam povjerenja u svoje putovanje i uzeti tona slika usput. Imam cijeli album da se osvrnem i sam zapanjen svoj rast.

Koja je vaša kosa priča? Podijelite svoju priču s nama ovdje da se pojavljuje u našoj teksture Tales serije.

load...