Prelazak: kravlji se vraćaju u grad | BA.inspinre.com
Stil

Prelazak: kravlji se vraćaju u grad

Prelazak: kravlji se vraćaju u grad

Prije

Upravo sam dobila frizuru sam čekao. Onaj koji nisam mogao zamisliti prije osamnaest mjeseci, kada sam svjesno odlučio otići kovrdžava. One u kojoj je posljednji od mojih ravna kosa-koji su bili bukvalno ćorsokake-dobio snipped daleko. Ja sam samo da Lorraine malo trim, niko od nas realizaciju ovog trim bilo "to"! Ali kada je počela odsecanja je shvatila da je pravo krajevima mogao. Naravno, moja kosa je malo kraće nego što bih i ja volela pre dužinu, ali izgleda puno zdravije, a najviše od svega, to je besplatno iz okova prave kose, koja je upravo vukao ga. (Kunem se krajevima-koje su bile pregib sa dugom ravno matičnih prilogu-izgledalo kao znak pitanja, kao da mi je moja kosa pita, "Zašto? Zašto si to uradio ovo?) Mi se dopalo te pravo niti jer su dali mojoj kosi dužine, ali vidio sam nekoliko nedavne fotografije sebe i bio zapanjen kako bizarno to izgledalo da imaju nekoliko centimetara od ravne kose visi iz duge vlasi kovrče. A oni niti su bili toliko hemijski ispravio, tako beživotno, da nisam mogao ni da ih promašiti sa prst i gel da ih daljinski odgovaraju ostatak moje kose.

Dakle, to je izbor između ide nekoliko centimetara kraći nego što bih (iako kao kovrdžave Žena znamo svaki centimetar računa jer je naš uvojci imaju tendenciju da niču) ili čudno "uradi. Jedna stvar koja me je gurnuo preko ruba je se obratila majka na mog sina fudbalsku utakmicu koja je rekla da bi gledao moje kovrče rastu iz za prošlu godinu. (Nisam ni znao ko je ona bila, ali ona je gledala moje kovrče?), Ali onda je rekla: "A šta sad funky frizuru imate! Ravno na dnu, a zatim uvijen na vrhu. "

load...

Nakon

U ovom trenutku, ja ne idem za funky frizuru. Ja samo želim da moje dobre, stare kovrče nazad. Dakle, to je to. Lorraine kaže da je to još uvijek nije oblik da će to biti, jer kako je cut je diktirao ravnu kosu, ali ona misli da će biti tamo u siječnju kao "Curly Girl, knjiga mi je koautor, je pušten na slobodu. (Kosa bogovi rade u tajanstveni način!) kao što je Lorraine je rezanje ona je rekla: "ti ćeš zaista vidite kako vaše izmjene kosu, koliko volite svoje kovrče i kako oslobađajući je to bilo." i to je kad me je udario da je, kao i većina stvari u životu, ide kovrdžava je putovanje, a ne odredište. Jer, iako sam mislio da je stigao u to odredište pomoću isecanje onih ravno niti, ja zapravo tek počinju danas, u stvari, da živi život kao kovrčava djevojka. Ponovo na neki način, to izgleda nov i čudno da je dio klana kovrčave djevojke u drugima se čini kao da nikad nije otišao.

load...