Pregled proizvoda za kosu: Dizajn je neophodan za tretman ulja dubokog vlage | BA.inspinre.com
Stil

Pregled proizvoda za kosu: Dizajn je neophodan za tretman ulja dubokog vlage

Pregled proizvoda za kosu: Dizajn je neophodan za tretman ulja dubokog vlage

Dizajn Essentials Prirodni kokosa i Monoi Deep vlage tretman ulje bi trebao udahnuti život natrag u dosadni, suha i žedna kosu.

Iskreno, osećam kao da je isisan život iz rudnika. Ambalaže, koji zaista volim, tvrdi da je proizvod "reparativni tretman ulje koje odmah leči, zaglađuje i obnavlja" kosu. Kada se primjenjuje na vlažnu kosu, to se kao da je proizvod radi upravo to. Jednom mi je kosa osuši, međutim, rezultati su bili nešto sasvim drugo.

Dobio sam ovaj proizvod kao dio paketa zaštite iz NaturallyCurly (ovaj pregled ne sponzorira). To je dostupan u Target kuće; online maloprodajna cijena navedene su na oko 13 € za 4 oz boca.

Ključni sastojci

Prvih pet sastojci ove duboke tretman vlage nafte neopentil glikola diheptanoate i isododecane, etilen / propilen / stiren kopolimer, butilen / etilen / stiren kopolimer, Cocos nucifera (kokosovo ulje), gardenija tahitensis (tiare) cvijet ekstrakt i Argania spinosa (argan ulje).

load...

Sada sam industrijski boja kemičar sa preko 10 godina iskustva, a ja sam još uvijek pomalo zbunjen listi sastojaka. Nisam siguran da li neka od tih imena treba čitati kao jedan ili dva odvojena sastojaka. Nepotrebno je reći, lista čini komplikovano za mene - to je nešto što mislim da je proizvođačima definitivno treba komentar. Proizvod nema parabena, gluten, vazelin, parafin, mineralna ulja ili ftalata.

Koristio sam proizvod da zapečati moju kosu. Bez obzira na sve, nisam mogao da sredim kosu vlaži; ništa Pokušao sam mogao da prodre film ovaj proizvod otišao na moju kosu.

Foto: dolgachov, Getty Images

Prvi dojmovi

The Deep vlage tretman ulje je jasno tečnost koja je umjereno gust. To nije težak poput ricinusovog ulja, ali je i nije tako lagan kao ulja jojobe. To je negdje u sredini čopora. Ima svjetlo i ugodan miris i lijep klizav osjećaj sličan serumi na bazi silikona. To klizi na kosu, osjeća kao svila, i lako širi.

Kako sam ga koristio 

Koristio sam proizvod da zapečati moju kosu. Nakon mog tipične za pranje i duboko rutinski uređaj primjenjuje sam odsustva u, a zatim se sa ovlaživač i zapečaćene sve sa ovim uljem. Moja kosa osećao odlično kada sam se prijavila proizvod i dok je još vlažan, ali onda je sve krenulo nizbrdo. Moje uobičajene rutine je ponovno vlaži moju kosu svakog jutra i noći, ali bez obzira na sve, nisam mogao da se moja kosa hidratizirana. Ništa Pokušao sam mogao da prodre film ovaj proizvod otišao na moju kosu. Moja kosa je ostao osjećaj hrskave i lomljiva.

Moja recenzija: Hoću li ga koristiti dok je prazan?

Apsolutno ne. Ja vjerujem da je ovaj proizvod je značilo da rade za Naturals koji imaju labavije kovrče - ili oni koji ne peru-i-GOS redovno - ali to nije moja kosa. Ja sam mali tip održavanje lica i ovaj proizvod nema mjesta u mom režimu. Ona ima velike klizanje idealan za otpetljava i volje kaput niti kako bi se smanjila kovrča, ali ako si zaštitne Styler ili retka kosa za pranje ovo nije proizvod za vas.

Jeste li pokušao ovaj proizvod? Molimo vas da podijelite svoje iskustvo ispod.

load...
load...