Pravi škripac na silikonima | BA.inspinre.com
Stil

Pravi škripac na silikonima

Pravi škripac na silikonima

Silikoni su vrlo popularan sastojak u proizvodima za njegu kose za nekoliko decenija. Jedna od poznatih proizvod je nazvan "Iznenadna datum", koji je reklamiran zbog svoje sposobnosti da dodate shimmer na kosu i da oživi umornog frizuru u slučaju da nije bilo vremena za pravilno pranje. Njihova popularnost je narasla zbog svoje jedinstvene sposobnosti da uslovljavaju kosu bez nakupljanje povezana sa mnogim tradicionalnim ulja i masne alkohole. Prema nedavnoj publikaciji Dow Corning, 82% novih proizvoda za njegu kose uveden u SAD-u sadrže silikone.

Razlog za popularnost silikone u proizvodima za kožu i kosu leži u njihovom molekularnu strukturu. Umesto da se sastoji od okosnica na bazi ugljenika (organski), silikoni (neorganski) čine okosnicu ponavljanja jedinice silicij vezan za kisik, sa malim organskih molekula formiranje omotač oko izvan molekula. Ova jedinstvena struktura omogućava silikonske molekule biti vrlo fleksibilan i da se širi vrlo lako i ravnomjerno na površinu je vlas kose. Fleksibilnost molekula omogućuje prolaz plinovitih molekula kroz svoju strukturu. To čini filmova formira na površini kose veoma "diše". Filmovi koji se formiraju se ističu se lagan, omekšavajuću i svilenkastom osjećaju, i na taj način se ovi materijali koriste kao uređaj agenti u mnogim proizvodima. Silikoni imaju visok indeks prelamanja što čini svjetlo odražava isključivanje površinu kose, da izgleda sjajno i sjajna odluka.

load...

Silikoni se koriste kao uređaj agenti u šamponima, gdje su pronađeni su i depozita po visokim stopama na površinu kose, pogotovo ako u kombinaciji u proizvod sa katjonskim (pozitivno nabijene) polimer (u daljnjem tekstu na etiketama kao Polyquaterniums). Ovaj mehanizam uređaja je poznat kao "razvodnjavanje taloženje" ili "Lochhead Effect." Zbog ove nekretnine, igrali su veliku ulogu u inovacijama šampona dva-u-jednom, i danas se još uvijek koriste u tim formulacijama.

Silikoni se koriste u ispiru uređaja, intenzivan uređaja tretman i ostaviti-u uređaja, gdje oni smanjuju češljanje trenje, pružaju ublažavajući efekt, prenose sjaj i smanjuju statički naboj između pramenova. U oblikovanje proizvoda, njihova primarna uloga je da dodate omekšavanje efekt (tzv plastifikaciju) da ponekad krhki polimera koristiti za držanje stilu. Neki oblici su pronađeni za pomoć u zadržavanje boje, da poveća pjenjenja šampona i za poboljšanje curl zadržavanje.

Postoji mnogo različitih oblika silikona kao okosnica pogoduje kemijskih modifikacija koje mogu utjecati na konačni svojstva molekula. Također, broj ponavljanja jedinica prisutna u molekulu (poznat kao molekularne težine) će utjecati na performanse sastojka, u zavisnosti od konačne primjene proizvoda. Treba napomenuti za praktičara "Curly Girl metode" da samo PEG-modificirani one ili dimetikon copolyols su rastvorljiva u vodi.

Postoji nekoliko osnovnih kategorija za silikone odobren za upotrebu u proizvodima za njegu kose:

  1. Cyclomethicones: To su niske molekularne silikone težine koje su u obliku prstena. Oni su pronađeni u daju vrlo svjetlosnih efekata uređaj, kao i da se ubrza vrijeme sušenja nakon pranja. Ove molekule su nestabilna i na taj način će ispariti od površine kose, ostavljajući iza sebe bez ostatka. Ova nestabilnost možda može raznježiti, kovrčavu kosu osjećati kosu, ali to je samo moje vlastite špekulacije
  2. Dimethicones: Ovi su bili najčešće koriste silikoni u uređaj proizvoda do posljednjih nekoliko godina. Oni su širili lako na kosu, daju sjaj i substantivity (trajne posljedice uređaj), i dati meku, svilenkast osjećaj na kosu. Oni također smanjuju statički i letjeti-away kosu. Svi ovi efekti su pod uticajem molekularne težine molekula, koji se obično ne objavljuje na pakovanju proizvoda. Zbog svoje izuzetno hidrofobnim prirode (nedostatak topljivost), ovi proizvodi mogu izgraditi na kosu tokom vremena ako se ne koristi tradicionalni šampon tenzida sadrže.
  3. load...
  4. Dimethiconols: Ove silikone su ili dimethicones ili cyclomethicones u kombinaciji s vrlo visoke molekularne dimethicones težine koje imaju hidroksi-funkcionalnost (grupa za alkohol) na kraju molekula. Ove molekule daju značajne efekte uređaj na kosu i izgraditi viskoznost (debljina) proizvoda. To su netopiva vode.
  5. Fenil Trimethicones: To su ujedno i netopiva vode i koriste se za srednje efekte uređaj, kao i vrlo visokog sjaja i sjaj.
  6. Dimetikon Copolyols ili PEG-modificirani dimethicones: Ovo su samo silikone koji su voda-dispergovati ili vode u vodi. Oni su napravljeni od strane hemijski dodavanjem grupa na silikonske molekule koje su rastvorljiv u vodi. Ova jedinstvena struktura omogućuje da se ovi silikoni da ne samo da pružaju odličan uređaj koristi, ali i da se ponašaju kao neionskih tenzida. Mogu pružiti pjene jačanje i olakšati dobro vlaženje kose u šampon. Oni pružaju podmazivanje, smanjiti lepljivosti (sticky-feel), da se vratimo na jasne formulacije zbog njihove rastvorljivosti u vodi, i ne pokazuju toliko tendenciju da se drže na kosu. S obzirom da nemaju toliko substantivity (sposobnost da se drže na površini), oni se prvenstveno koristi samo za svjetlo u sobi.
  7. Amodimethicones: Ove silikon molekule su modificirani dodavanjem amino-funkcionalnih grupa u strukturi. To ih čini više polarnih i veoma privlači negativno naelektrisane kose. Tako amodimethicones ističu se visoka stopa taloženja na površinu kose, svoje ekstremne substantivity, i za veliku smanjenje češljanje trenja u suhim i mokrim kosu. Ove silikone se smatraju najkorisnijim za ekstremno suhu ili oštećenu kosu zbog njihove jake efekte uređaj. Ove silikone također ne i vode vodi, tako da zbog visokog nivoa substantivity mogu postojati neke nagomilavanje ako kosa nije se redovito oprani. Međutim, preliminarni istraživanje ovog Dow Corning pokazala neznatno nagomilavanje nakon 3 upotrebe.

Uklanjanje nagomilavanje X-ray studija prelamanja nastupio na Dow Corning su pokazale da silikon molekule su gotovo 100% ukloniti sa površine kose kada šampon sadrži natrij lauril sulfat, natrijev lauril eter sulfat, amonijev lauril sulfat, amonijev lauril eter sulfat, ili kokamidopropil betaina je korišten. Ovo je odlična vijest za sve one koji uživaju u prednostima silikonskih aditiva u proizvodima koje koriste i kojima ne smeta koristite šampon na povremeno. Međutim, ako se planira koristiti metodu uređaj za pranje nečije kose, te vode nerastvorljivo i organskih nerastvorljivo materijala čini se da su nešto što bi eventualno izbjeći, s izuzetkom dimetikon copolyols ili PEG-modificiranih sorti.

Bottom-line istraživanja pokazuju da silikone zapravo smanjili iritaciju vlasišta uzrokovana tenzida koristi u mnogim proizvodima za njegu kose. Pedeset godina studija i podaci pokazuju da su jedan od najsigurnijih materijala koje koristimo u proizvodima za osobnu njegu. Nema (trenutno) znanstvenih dokaza da silikona koja se suši ili na drugi način izazvati beživotnu kosu, iako su neki kovrdžav prijavljuju nepouzdani dokazi takve. Nije pravilno pranje silikone iz kose može dovesti u njima premazivanje kose, sprečava hidrataciju. Neki kovrdžav dobili najbolje rezultate kada koriste proizvode silikon sadrže u ciklusima: oni ih koriste za neko vrijeme, a onda otpusti za neko vrijeme, a onda se vratiti na njih. Na kraju, ako pratite šampon slobodan način i kao rezultat dobijete s silikone, možete dobiti najbolje rezultate ako koristite proizvode samo sadrže Dimetikon Copolyols ili PEG-modificirani dimethicones.

Dakle, ono što je silikon? A nemetaličnih element javlja intenzivno u zemljinoj kori u silicijuma i silikati, koji imaju obje amorfna i kristalne alotrop, i koristio dopirani ili u kombinaciji s drugim materijalima u staklu, poluprovodničkih uređaja, beton, opeka, vatrostalnih materijala, keramike, i silikone. Atomski broj 14; atomska težina 28.086; topljenja 1.410 ° C; vrelište 2.355 ° C; specifične težine 2,33; valence 4. Simbol: Si

load...