Pranje kovrdžave kose za početnike | BA.inspinre.com
Stil

Pranje kovrdžave kose za početnike

Pranje kovrdžave kose za početnike

Loving vaše kovrče je lako kao kaže: "Sayonara" na svoj šampon, barem do šampona i sredstava za čišćenje koji sadrže sulfate.

"Ovi deterdžente oduzme kovrdžave kose svojih prirodnih ulja ostavljajući ga na suhom, kovrčavu i dosadan", kaže Lorraine Massey, autor knjige "Curly Girl:. Priručnik" To je loše za sve tipove kose, ali za kovrčave djevojke čiji pramenovi su prirodno za kosu od drugih, ovo je katastrofa! Drugo, ovi deterdženti ruffle kutikule kose.

"Ovaj vanjski sloj sadrži preklapaju vage.", Dodaje Massey. "Kada su ravne, vaša kosa izgleda sjajna i predivna. Ali kada su ustanu, rezultat je kovrča i jednoličnost "Srećom, događa šampon bez nije teško.; vi samo trebate napraviti nekoliko podešavanje za pranje kovrčave kose.

  1. Promijeniti svoje proizvode: Baci bilo koji šampon koji sadrži sulfate. Sada to ne znači da ne čisti kosu, to samo znači da ćete raditi tako sa čišćenje koji su 100% bez sulfata. Druga opcija je da se koristi uređaj za očistiti. Da, uređaj! Samo se proširila na prstima obje ruke u tuš i kada je kosa mokra, koristiti sljedeće tehnike.
  2. load...
  3. Promijeniti svoju tehniku: Još jedna stvar koja remeti zanoktica i prirodni oblik vaše lokne je tehnika većina ljudi koristi za pranje: ribanje kosu grubo sa svojim prstima. U stvarnosti, ono što je zaista čisti kosu i vlasište - područje koje ima puno prljavštine i ulja - je trenje. Sve što trebate učiniti kada koristite bez sulfata sredstvo za čišćenje ili uređaj je nježno masirajte vlasište prstima da bi se oslobodila bilo kakve prljavštine i ulja zatim isperite. Trenje je koliko se stvari čisto - samo mislim na stroj za pranje rublja.
  4. Promijeniti vaše razmišljanje: Jedan od razloga tradicionalnih šamponi sadrže sulfate je zato sulfata uzrokovati šampon za sapunicu na lice. Iako mjehurići zapravo ne očisti kosu, svi smo uslovljeni da misle da rade i da je više sapunice jednaka čistač kose. To jednostavno nije istina. Sulfat-free proizvode i uređaji neće sapunice, ali oni će dobiti kosu čistom. Kao prvo, to može biti teško da se navikne na malo ili nimalo sapunicu, ali dati vremena i vidjeti koliko vaše kovrče poboljšati. Nećete požaliti.
  5. Promijeniti svoj raspored - ali ne još: Za početak će šampon-manje, koristite sredstvo za čišćenje bez sulfata ili uređaj onoliko često koliko ste koristili šampon. "Kao što počnete da vidite zdravlje i izgled vaše kose postati značajno drugačije - mislim da više sjaja, tijela i manje Frizz - možda ćete morati da manje često očistiti kosu i mogu samo stanje", kaže Massey.
  6. Promijeniti svijet: Kad isprati sulfat punjene proizvode iz vaše kose u tuš, oni se oprati niz vodu i na našu plovnih puteva. Ovo je loše za okoliš, tako da pomoću sulfat-free proizvode, vi ne samo da štedi vaše kovrče, ali štedi na planetu!
load...