Pitanja o kovrčanim kose 3: Filijala Titi | BA.inspinre.com
Stil

Pitanja o kovrčanim kose 3: Filijala Titi

Pitanja o kovrčanim kose 3: Filijala Titi

Saznajte više o i postavljati pitanja Branch i naših drugih kolumnista.

Saznajte više o kupovini Miss Jessie proizvoda u CurlMart.

Pitanje: Je li istina da ako nosite Relaxer za dugo vremena, možete zapravo promijeniti vaš tip kose ili uvijanja obrazac? Moj prijatelj je nosio Relaxer za pet godina, a cut joj kosu prije dvije godine. Ona kaže da joj je kosa nije isto, i nije tako čvrsto i kovrčava kao što je nekad bio. Mogu Relakseri oštetiti kosu toliko?

Titi: Relakseri mijenja samo teksturu kose se primjenjuju u. Dakle, ako odrezati sve opuštena kosa i krenuti sve prirodne, prethodni Relaxer bi trebalo imati nikakvog utjecaja na novom, prirodna kosa. To ne znači da je vaša prirodna tekstura nije promijenila od onoga što je bilo prije pet godina. Ali to ne može biti zbog opuštajući. Mi smo svi iskustvo promjene sa našim kosu kako starimo.

Pitanje: Koje kosa opcije su na raspolaganju 4B-a? Imam prijatelja koji želi neke sugestije. Rekao sam joj 2-Strand obrte, zavojnica outa, i oprati 'n go su dobri opcije. Još nešto?

load...

Titi: Glavni opcije stajling su 2-Strand obrte, coilouts, oprati 'n go i Pokrivanje. Međutim, da bi više raznolikosti, promijenite način na koji izvršava svaku metodu stajling. Za 2-Strand twist, mijenja veličinu twist će vam dati dramatično drugačiji izgled. Veća obrtima rezultirati deblji pregib. Manji obrtima rezultirati čvršće pregib. Ili pokušati 2-Strand twist uplete i ispraviti. To će vam dati potpuno drugačiji izgled. Za coilouts, pokušajte otkrivajući zavojnica u više sekcija da se stvori više volumena. Ovo će promijeniti izgled jednog coilout. Kako se aplicirati proizvod za pranje 'n go promjene stvari. Jačim proizvod sa više namjerna ruka će rezultirati u kontroliranom pregib. Grabljama proizvoda kroz nasumično će stvoriti više kapriciozan izgled.

Pitanje :: Želim da znam kako se moja prirodna kosa nazad? Ja sam perming moju kosu svaka tri do četiri mjeseca. Kada je mokro, moja kosa će se sklupča. Ali kako da ga zadržim? Usput, imam alopecija areata. Kako mogu dobiti svoju kosu zdravom i kovrdžave?

Titi: U cilju da se "prirodno", moraš prestati opuštanje kosu. Kao što je vaše prirodne teksture raste, možda ćete morati početi odsiječe opušteni dio vaše kose ako dva teksture su dramatično different.If opuštenom kosu plače, na način da je uvijen je da koristite proizvod koji snima pregib. Miss Jessie kovrčavu Pudding ili gospođice Jessie Kovrčava Meringue su odlični kovrčava stil kreme koje uhvate tekstura rotora kada je vlažan. Što se tiče alopecija areata, moj prijedlog bi bio da se obratite se lekaru. Zdrava kovrdžava kosa je rezultat mnogih faktora, uključujući i nasljednost, redovno šišanje, duboko tretmani uređaj, minimalna obrada kemijske i samo ukupnu brigu o vašem kovrče. Pronalaženje pravo pregib stručnjak za frizure i boja je ključ. Tako da koristi pravo proizvod za određenu vrstu uvijanje. To je putovanje i proces. Srećom, NaturallyCurly.com je veliki resurs kada trebate odgovore!

: QI imaju duge, labave srednje fine kovrče koje izgledaju sjajno prvog dana. Drugi dan, imam puno obimnost. Šta mogu učiniti da se smanji rinfuzi, a ono što je dobro drugi dan osveženje?

load...

Titi: Početni dan stajling je kritična. Nanošenja proizvoda za namjerno uklonili većinu je ključ. Pokrivanje je odličan styling tehnika za ovo. Primjenom proizvoda u malim izolovanim sekcije i ravnanje sekciji, to obeshrabruje ekspanziju. Ako idete na "šindrom" vaše kovrče, važno je da sjedi pod kosu tako da potpuno osuši prije nego što ga dodirnete. Noću, spava sa satenskim haube pomaže da kovrče na mjestu.

Pitanje: Ja sam toliko frustriran sa svojim nesposobnost da izvuku pregib u mojoj kosi, izdužiti moja pregib, spriječiti kovrča, stil kosu i kontrolirati ga. Tako sam u iskušenju da ga teksturizira sa no-lužina Texturizer. Trebam li?

Titi: Shvatite da ako ga teksturizira, morat ćete nastaviti teksturu u cilju očuvanja teksture dosljedan. Pobrinite se da imate ovaj proces obavlja profesionalno. Vosak je umjetnost. Ako se ne radi kako treba, mogao bi završiti sa glavom punom različitih tekstura - više nego što ste počeli s.

Pitanje: Iako detangling moja super-čvrsto 4a / b spirale je dobio mnogo lakše, otpetljava kosu na moja kruna nije. U stvari, to je bilo prilično bolno ovih proteklih nekoliko tjedana. Nisam siguran šta da radim. Pokušao sam ulje ispiranja, ACV ispiranje i otpetljava pod mlazom vode. Ponekad samo mi se ne smeta uopšte. Ali onda se kosa ne bude stvarno zamršene i pauze. Ima dosta loma tamo, a moja kruna je znatno kraće u odnosu na ostatak moje kose. Što trebam učiniti da biste dobili osloboditi od ove zapetljavanje i šta da radim sa mojim bol skalp?

Titi: To područje u kruni može biti jače nego ostatak kose. Ključ za raščešljavanje je ovo: Potrebna vam je bogat ublažavajući Detangler koji čini kosu lijepo i klizavim sprečavanje čvorova od formiranja i trebate stan četku sa fleksibilnim gumenim zubima. Vi ćete biti oduševljeni. Otpetljati samo svoju kosu kada je mokra. Preporučujem gomilajući kašiku Rapid Recovery Treatment gospođice Jessie. Nanesite ga na deo koji se otpetljava. Koristite svoj stan četku dio po dio. Te bi trebao vidjeti brzog oporavka.

Pitanje: Moja mala sestra ima 4b kosu, a moja mama ne zna šta da radi sa njim, bez obzira na činjenicu da je 4b kosa je od moje mame. (To je sasvim druga priča!) Moja sestra je osam, a sada bi trebao biti u mogućnosti da sama učiniti joj kosu. Ono što može da uradi da joj pomogne s tim?

Titi: Njen 4b kosa zahtijeva vlagu. U dobi od 8, gospođice Jessie beba Buttercreme je savršeno rješenje. Nanesite ga na rubovima kose za uredni okvir. Nanesite ga svuda da omekša i kontrolu neposlušne uvojke. Twist izlaza su odličan styling opcija za djecu, jer oni su način možete nositi kosu kovrdžava i kontrolirati ga previše. Noću, retwist veliki dio da bi kosu od petljaju. Ispraviti to ujutro za kontroliranu, definiran uvijanje.

load...