Pitajte stručnjaka Jonathana Torcha 7 | BA.inspinre.com
Stil

Pitajte stručnjaka Jonathana Torcha 7

Pitajte stručnjaka Jonathana Torcha 7

Jonathan Torch

Pitanje: U pomoć! Kovrdže u mojoj korijeni su nestali! U proteklih nekoliko tjedana, kovrdže blizu mojoj glavi je upravo pala ravno i neposlušnu. Pokušao sam protein tretmane, niske poos, razjašnjavanje ispiranja, i ništa nije radio. Dobio sam šišao oko mjesec dana, tako da ne mislim da je vrijeme za trim. Moja kosa osjeća prilično meka nakon što sam isprati moju uređaj, tako da ne mislim da je potrebno duboko uređaj. Bilo koji sugestija bi bilo poštovati.

Jonathan: Cutting vaša kosa kraća neće riješiti vaš stan, neposlušnu pitanja kosu. Postoje mnogi faktori koji uzrokuju vaše kose poravnati i kovrdžanja, kao što su teška ulja i silikone naći u mnogim hidratantne uređaja. Ovi uređaji, dok deponovanja ulja i silikone taj kaput i sputavati zanoktice kosu, ne prave frizure bilo lakše. Daj kosu svježe pauzu od ovih proizvoda i vremenom ćete primijetiti veliku razliku u bounce vaše kovrče. Saznajte kako da podići kosu kožu glave uz pomoć korijena četke. Naučite da spljeskaš pregib formacije uz pomoć Curl Keeper dok vam je kosa mokra. Saznajte kako da podrži lokne na vrh glave sa stezaljkama valjak kada kosa počinje da se osuši da spriječi težine mokre kose iz ravnanje niz gubitnik kovrče. Visi glavu iznad dok širenje vaša kosa suva će pomoći u stvaranju bouncier pregib. Ako sve drugo propadne, koristite Tweek dodati lift do korijena području. Magičnu formulu ide ovako: pokret stvara zvuka. Nakon što ste stvorili savršen pregib formiranje i pod kontrolom sve kovrče, početi stvarati kretanja trese kosu oko. Automatski pojavljuje volumena. Izbjegavajte korištenje proizvoda koji sadrže teške, masne sastojke.

load...

Pitanje: Čini mi se da se piramide glavu bez obzira na ono što ja radim. Pokušao sam naglavačke širenje i clipping. Moja kosa je slojevita. Ako uspem da imam neke visine na početku, u jedan sat ili tako nakon sušenja padne ravno. Bilo koji ideja? Stvarno mi treba malo visine. U suprotnom, kovrče izgledaju lijepo, ali ne odgovaraju moje lice.

Jonathan: Viseći glavu napred prilikom sušenja vaša kosa će uvijek rezultirati punoću i volumen. Međutim, to nije uvijek poželjno za kovrčavu kosu. Piramida izgled je rezultat viška rinfuzi, što je čest problem kada imate guste kovrče. Termin "slojeva" se koristi vrlo slobodno, kao tradicionalnim tehnikama slojeva može izazvati neželjene "ispusta". Ako kovrčava kosa smanjiti prekratko neće stvoriti visine koju pokušavate ostvariti. Postoje mnoge napredne tehnike za rezanje, kao što je "tunel Cut" koja će kontrolirati višak mase i prenijeti ga na vrh glave gdje je najpotrebnija. Podržavajući kose na vrhu glave kad se čeka da se osuši će definitivno rezultirati dodao volumena i odskočiti. Problem je u tome da će većina klipova poravnati kovrdže tokom procesa sušenja. Valjak čeljusti stege će podržati vaše kovrče bez njih drobljenje ili napuštanje neželjene razgraničenja gdje su smješteni stezaljke. Učenje kako koristiti Curl Keeper će vam dati mogućnost da manipuliše svojim lokne u više pod kontrolom formacija pregib kovrdžanje-free. Širenje kosu može biti završni korak na frizuru.

Pitanje: Nakon šest godina ne žive u posebno suha, Windy City, nisam sretan što sam se vratio na sve. Ali, ja nemam izbora gdje će živjeti sada. Odjednom, sve moje omiljene proizvode ne rade na sve. Sve što radim da vlaže moja kosa je neuspjeh. Jučer, nakon što je duboko uređaj moju kosu, činilo vrlo dobar u prvom oko sat vremena ili tako. Onda je ovo jadno nula vlažnost isisavao sve vlage u kosi i ostavio osjećaj kao slama. To je strašno. Prošlo je na ovaj način stalno u posljednjih mjesec dana otkako sam se preselio ovamo. Imate li preporuke o tome kako "pečat u" proizvode u mojoj kosi, tako da to neće biti tako grub više (ako je to uopće moguće)?

Jonathan: Balansiranje vlage koja treba vaša kosa zahtijeva kontinuirano ponovno podešavanje. Zatvoreni grijanje zimi u sjevernom Američkim Državama i Kanadi opustoši nekim kovrdžav. Ovlaživači pomoć i tako se hidratantnu uređaja. Međutim, da imaju veliku stajling dana zahtijeva upotrebu odgovarajuće proizvode koji će vam dati kontrolirati 100 posto vremena. Ako se oslanjaju na ulja koja vlaže kosu, nikada nećete riješiti problem. Vlage znači vlage i vlage, kako zahtijevaju vode i ulja i vode se ne miješaju ili uklopiti. Proizvodi koji sadrže silikon ili teških ulja će dehidrirati umjesto hidratantne. Frizuru s kovrčave kose Solutions Curl Keeper i Silk ispire će dramatično riješiti probleme suhoće. Učenje kako primijeniti odgovarajuću količinu proizvoda sa pravilnu pripremu i ostavljajući kosu da se osuši na svojoj će rezultirati kovrče bez kontrolisane kovrče. Vaš kovrče lako će se reaktivirati iz dana u dan, jednostavnim radi mokrim rukama preko bilo suhu sekcije.

load...

Pitanje: Treba mi savjet o tome kako koristiti Curl golmana. Koliko se mogu prijaviti to? Imam srednje dužine, gruba 3b kovrče.

Jonathan: Curl Golman je izuzetno efikasan proizvod za uklanjanje kovrča i definisanje uvojke za sve pregib vrste. Trebalo bi početi šamponiranja i uređaj kosu, ispiranje temeljito, a zatim primjenom listić Detangler i / ili Silk ispire po potrebi i češljanja kroz kosu. Pobrinite se da vaša kosa je mokra prije nanošenja Curl Golman kao voda u kosi je ono što pomaže Curl Keeper distribuirati ravnomjerno. Svi kovrdžanja će biti kontrolisan od korena do krajeva. Možete koristiti vrlo velikodušan iznos od Curl Keeper kao i svi kovrčave kose Proizvodi su na bazi vode i oni nikada neće izgraditi u kosi ili da je osjećaj masna, ljepljiv ili hrskavi. Zatim početi "mokro stajling". Sve što trebate učiniti je SCRUNCH kosu temeljito tako da sekcije čine jak "S" oblik koji će se osušiti u uvojke. Ako dijelovi vaša kosa zahtijeva dodatnu definiciju, na primjer, kovrdže kadriranje lice, možete kreirati čvršće Ringlet grupiranjem malim sekcijama rukom i uvrtanja ih prstima. Dok scrunching, trebalo bi čuti glasan "squishing" buka koja vam govori ima dovoljno vode i Curl Keeper u kosi. Ako ne čujete buku, primijeniti više Curl Golman ili ponovo navlaži kosu. Nakon što ste završili ovaj korak, trebalo bi pokušati izbjeći dodirivanje ili kreće kosu za najmanje 10-15 minuta. To je kada je vaša kosa najviše podložna kovrča, i ograničavanjem pokreta omogućit će vašu kosu da se osuši kovrče-free. Nakon oko 15 minuta, slobodno početi širenje bi ubrzali vrijeme sušenja. Flipping glavu naprijed i širenje od ispod je odličan način da se stvori dodatni volumen i napravite lokne bouncier. Možete biti pomalo agresivan sa difuzorom u ovoj fazi stvoriti mekši, puniji kovrče. Jednom kad je kosa potpuno osuši, može osjetiti malo krut. To se može lako popraviti nastavljajući da se igra sa kosom, bilo prstima ili difuzor. Jednostavno SCRUNCH i dodirnite kovrče dok ste zadovoljni načinom na koji izgleda i osjeća. Ako preterate sa radom sekcije i počinje gledati neposlušnu lako se koriguje vlaženje prste i zaglađivanje niz neposlušnu sekcije već reaktivirati Curl Keeper u kosi. Vaša kosa će se osušiti osjećaj čist i kovrče bez danima.

Pitanje: Pitam se kako da "oživi" moje lokne na dan nakon pranja. Da li da uređaj oprati svaki dan? Šta je nakon treninga (kada sam stavio moju kosu u rep, a kovrče su zabrljao)?

Jonathan: Najbolja stvar u vezi kovrčavu kosu Solutions proizvoda je da su svi oni na bazi vode. To znači da možete reaktivirati Curl Keeper jednostavnim vlaženje ruke i restilizujući kosu dopuštajući pregib formacije da se vrate i kontrolu bilo kovrče koje se mogu pojaviti. Kovrčava Hair Solutions šampona i uređaja su savršeno pH uravnotežen i dovoljno nježan za svakodnevnu upotrebu; Međutim, možete koristiti ove proizvode svakih 2-3 dana za isti odlične rezultate. Nakon vežbanja, ja bih preporučio koristeći Tweek preoblikovati svoj lokne, održavaju volumen, odskočiti i sjaj. Tweek je savršen za slomljena frizure ili bilo ravnih da je došlo dok se vaša kosa vezani za vrijeme vježbanja. Koristeći Tweek će potpuno eliminisati Flyaway kosu i dozvoliti da vam se stil trajati nekoliko dana.

Pitanje: Svi Znam da ima prirodno kovrdžava kosa ima motherlode toga. Ali ja imam kosu je soooo tanka, moram da moja kosa "tabure" tako da ne vidim skalp, a to je i suva zbog varikine i boja. Moja kosa je između 3b i 3c. Ja sam u potrazi za proizvodima nego što može dati život natrag u moju kosu, čine ga lijepo i mekano, ali i čine ga izgledaju debeli s lijepim uvojke. Neki prijedlog?

Jonathan: Bojenje kose je moguće bez oštećenja. Boja kose može vam pomoći strahovito, ako se pravilno radi. Zdrava kose omogućava svjetlo odražava isključivanje kosu, a ne vlasište. Izbjeljivač i jake kemikalije uzrokovati kosu da postanu krhke, gubi sjaj i proljeće. Tretman šampon će pomoći vratiti neke izgubljene elastičnosti uzrokovane bijeljenje, i tokom vremena, uz redovne Pure Silk Protein tretmana, vaše lokne će imati više sjaja i primjetan porast volumena. Vi ste vrlo sretan da vam kosa može promašiti. Žene sa finim, ravna kosa proći kroz štetne stalne obrade talasa samo malo plemenitih volumena. Budite sigurni da provjerite nekoliko opcija za bojenje prije nego što pribjegavaju izbjeljivanja kose.

Saznajte više o i postavljati pitanja Torch i naših drugih kolumnista.

load...