Perks pozitivne jutarnje rutine | BA.inspinre.com
Stil

Perks pozitivne jutarnje rutine

Perks pozitivne jutarnje rutine

Vi probudite i oprati lice, provjerite svoj telefon, kažu molitvu, ili bilo šta drugo što vam može pomoći da započnete dan ujutro. Na taj način, možda ne shvatiti koliko je važno imati rutinski je; postavlja ton za cijeli dan. A da li ste znali da to može udvostručiti kao oblik jednostavnih brigu o sebi? Istina je. Prvi stvari koje radite ujutro vas stavlja u kontrolu nad kako da ga, bez obzira na dan može baciti na tebe. Za pokretanje naših dana moramo se pobrinuti jutarnju rutinu služi kao korist za naše ukupne dobrobiti. A dok se, počeo sam aktivno provođenje pozitivno jutarnju rutinu, koja drastično promijenio način na koji sam prišao moj dan u dan život. Vidio sam prednosti i pozitivne promjene u mom raspoloženju da ne samo uticalo na moj dan, ali kada sam ostao dosljedan, cela moja sedmice.

Jednom sam imao set raspored na moj trenutni posao, shvatio sam da mi je teško tokom dana.

Buđenje bih uzmem telefon željni provjeriti statuse, moj Timeline, ili moje poruke, ne shvatajući kako jako rano izlaganje informacija težio na mene. Dok sam bio brz da me uhvati za telefon, ja je vukao noge na druge zajedničke poslove kao što su pranje lice, koje čine moj krevet ili sprema doručak, koje su bile stvari koje su me korist. Ja plašio čak i ustajanje iz kreveta u očekivanju dan unaprijed. Nakon određenom trenutku, našao sam se lako preplavljeni i previše željan da opet primiti sa sa vanjskim svijetom prije dan ni počela, ostavljajući mene zabrinut i unenthused o tome da gore. Moje raspoloženje je prilično nizak i aktivnosti našao sam sebe kako radim prvo nije mi pomaže da se probudim. Jednog jutra, shvatila sam da su neki od mojih navika je počeo da me svući.

load...

Dakle, uz to, ja sam tražio da izmijeni jutarnju rutinu da bi ga više koristi ne samo za sebe, nego da moj dan u cjelini, koristeći jutro izrezbare određeni nivo mi vremena i brige o sebi koja je bila usmjerena uglavnom na pripremi me moj dan

[Počeo sam] pomoću jutro izrezbare određeni nivo mi vremena i brige o sebi koja je bila usmjerena uglavnom na mene priprema za moj dan.

Umjesto da pokupiti moj telefon prva stvar, napravio sam ga točku da ospori sebe da ga ostavi na punjaču dok sam radio barem dva zadatka koja me koristi.

Iako se čini dovoljno jednostavan, kada je u pitanju način na koji bi se trebao brinuti za sebe, skloni smo zaboraviti kako od suštinskog značaja je da sprovede nešto tako jednostavno kao pozitivan jutarnju rutinu.

Nadam se da ćete koristiti ovaj članak kao podsjetnik da budete sigurni da se brinu o svojim osnovnim potrebama ujutro - to zaista može prebaciti vaše raspoloženje i postavite ton za svoj dan. Molim vas, gdje možete, da vremena za sebe; čak i na najjednostavniji trenutaka brigu o sebi može biti implementiran i korisna u prebacivanje cijeli dan u pravom smjeru. Rade stvari koje idu dalje posežu za vaš telefon ili ležeći u krevetu uz 15 minuta; pokušati polaganje out odjeću ili radi malo čitanja, ili pokušajte moleći se i govoreći svakodnevno afirmaciju. Bez obzira na sve način se odlučite da se bave, želite biti u mogućnosti da započnete dan pravo bez obzira na to gdje se može vas odvesti.

Pročitajte Zašto Solitude bi trebao biti vaš Hrabrost

Pratite Khadija blog, 90-ih Aesthetic  

load...