Ovaj trik za sušenje vazduha je mjenjač igre za kovrdžavu kosu | BA.inspinre.com
Stil

Ovaj trik za sušenje vazduha je mjenjač igre za kovrdžavu kosu

Ovaj trik za sušenje vazduha je mjenjač igre za kovrdžavu kosu

Bloger Tanesha Awasthi ima tajni trik za sušenje koji joj daje prekrasne rezultate vidite iznad. Srećom za nas, ona je zajednička tu tajnu za sve kovrdžav da imaju koristi od i to je vrlo jednostavan za ponovo.

Kako doći do volumena kad osigurati sušenje

Početi sa čišćenjem, kondicioniranje i raščešljavanje kose, kao i obično. Tanesha voli da otpetljati sa širokim češljem zub dok joj je kosa je zasićen sa maska, što je ona koristi umjesto dnevnih uređaj. Široke zub češalj radi zgušnjavanje kovrdže zajedno i Masque vam daje vlagu trebate izbjeći frizz. Kada izađete ispod tuša...

Korak 1

Izbrisati kosu osušite osnovni pamuk majica umjesto peškir. Upijajući će ukloniti višak vode i t-shirt će spriječiti frizz. Tanesha također plopped joj kosu sa t-shirt, za korake o tome kako da plop kliknite ovdje.

load...
Korak 2

Nježno nanesite styler širom kosu. Tanesha voli gel, a njen favorit je Vital Care Mega Drži All Day Power gel, što daje dobru količinu čekanju definirati kovrče bez njih pojaviti hrskavi odluka.

Korak 3

Povucite kosu na vrhu glave i osigurati u labavoj vrhu čvor. Ostavite kosu u vrhu čvor do pola sušenje (korijena i nazad će i dalje osjećati mokra). Za Tanesha ovo traje 2-3 sati, možda će biti potrebno više ili manje vremena, u zavisnosti od vaše kose.

Korak 4

Uzmi svoju kosu od vrha čvor i ostavite da se osuši na ostatak puta, a kosa je dole i slobodi.

Možete koristiti prstima lagano otpustite korijene ako oni izgledaju ravne ili previše oteturao zajedno, kao što se osuši.

Što ako vaša kosa je prekratak?

Jedan od uobičajenih komentara vidim na našim NaturallyCurly tutoriali je "moja kosa je prekratak za to", a ja ga - Imao sam kosu što je kraće dužine Piksi i sada je odmah ispod moje uši. Kada vaša kosa je super kratko samo bih preporučio plopping dok se emitirati suho, a zatim ide u kada je djelomično suho za preoblikovanje bilo out-of-oblik kovrče prstima i malo Styler.

Ako je vaša kosa je dovoljno dugo, možete stvoriti mini gornji čvor sa samo gornji dio vaše kose (bez obzira dostići u kosi kravatu) nešto kao nindža punđu. Ja osobno koristiti vilicu snimak isječak gornji sloj moja kosa se dok se osuši, uglavnom da bi mi kosa od mog lica dok perem zube i staviti na šminku ujutro, ali da se to ima dodatnu prednost davanja mene podići na korijene.

Koliko dugo je potrebno da bude 50% suve?

To zavisi od toga, za Tanesha to traje oko 5 ½ sati Ukupan da se potpuno osuši, tako da nosi kosu u gornjem čvor za 2-3 sata. Ali to se može razlikovati od vaše kose ovisno o dužini vaše kose, bilo da je to fine ili grube, debele ili tanke, i naravno vaše poroznosti. 

Eksperiment s ovom tehnikom i vidjeti što radi za vas - to može značiti 30 minuta u vrhu čvor ili 3 sata u vrhu čvor. To je u potpunosti ovisna o vašem kovrče i vaš životni stil. Srećom možete nositi vrhu čvor iz kuće dok se suši i samo uzeti ga kad je djelomično suho!

Gledati punu kovrdžava kosa rutinu Tanesha a

Da staviš kosu dok se suši, ili imate svoj trik za sušenje zraka? Udio ispod kako bi drugi kovrdžav možete pokušati ga!

load...
load...