Osnivač projekta za pričanje o prirodnom prihvatanju kose | BA.inspinre.com
Stil

Osnivač projekta za pričanje o prirodnom prihvatanju kose

Osnivač projekta za pričanje o prirodnom prihvatanju kose

Nedavno sam razgovarao sa mozgom iza rotora Talk projekta tvorac, Johanna Yaovi, francuski marketing profesionalni trenutno živi u Londonu. Ispod, upoznaju Yaovi lični inspiracija iza inicijative i još mnogo toga. Zbirka priča žena iz niza različitih zemalja, pozadina i nacionalnosti koji dijele stvarnost postojanja teksture kose u današnjem društvu, Talk projekta Curl je sve o zastupljenosti i pokazuje bezuslovnu ljubav za ljude koji se bave sa "stanje ljepote : kosa "u svakodnevnom životu.

Nekada sam imao kovrdžave afro, ali je odlučio da obrijem kosu nedavno.

Sada imam sitne kovrče raste iz glave.

Sada kada sam prihvatiti moje kovrče, moja kosa putovanje je vrlo zabavna i jednostavna. Volim da probam različite rutine i procedure; Ja sam sve više znatiželjan o različitim stvarima koje se može učiniti sa svojom kosom.

Kao kovrčava kose žene, mi smo imali sreće da imaju vrlo svestran hairtype. Važno je da se zabave s njim, ali i biti svjestan količine ljubavi i brige to potrebno.

load...

Teme kao što su predstavljanje, raznovrsnost, rasa i kultura su uvijek bili vrlo važno i zanimljivo mi je, ali nisam osjećao kao da sam radim ništa s tim strasti.

I tako, kao pojedincu kovrčave dlake-opsjednut, stvarajući nešto što bi povezivao teksturom kose ovih pojmova Očigledna odluku. Sklon sam da mislim da je vaš interes bi trebalo dovesti do negdje ili nešto konkretno, i, ako ne doći do vas, potrebno je da ga sami stvoriti.

Najveći izazov i nagrada u Curl Project Talk

Najizazovniji deo je bio da vjeruju u sebe i svoje sposobnosti da stvori nešto veliko. Ne znajući kako se koristi pravom kamerom, moja nesigurnost u odnosu na mom pisanog engleskog jezika (kao nonnative Engleski osoba) ili čak i moja introvertnosti, me sumnjam mnogo o mogućim krajnji rezultat. Ali, kao što se često, te sumnje su uglavnom iracionalni. Ideja je da se zaustavi pronalaženje izgovora i odradi posao, sve što je potrebno.

Najpozitivniji deo? Način na koji Talk projekta Curl je primljena. Od lansiranja, tako da mnoge žene su stupiti u kontakt, mi govori koliko je ovo važno za njih, ali i za sljedeće generacije.

Divno je vidjeti da je ono što ste imali na umu i ono što ste radili za dostizanje srca toliko ljudi.

Moje misli o prirodnom kosom na radnom mjestu

To je zaista zavisi od sektora ljudi rade u. Kovrčave kose žena koje rade u kreativnim industrijama može biti na boljem mjestu nego kovrdžav razvija u vrlo poslovnom okruženju.

Međutim, ovaj kontrast pokazuje da teksture kosa nije potpuno asimilirali, i dalje ne vidi kao normalna stvar svuda. Čak i kada kolege imaju lepe stvari reći o našim kose, oni će vrlo često ističu kako različite je. Ne razlikuje od njihove, samo drugačije. Po mom mišljenju, to je gdje je problem leži.

Biti drugačiji jedni od drugih je neizbježno i to je ono što čini naše društvo toliko bogat i multikulturalna.

Ali jednostavno je definisan "drugačiji" od strane nekoga ko ga vidi / sebe kao norma može biti frustrirajuće, jer je gotovo dovodi u pitanje naše mjesto u društvu. Vjerujem da je opća percepcija kovrčave kose treba da se promijeni za to da se u potpunosti prihvaćen na radnom mjestu.

load...

Mi i dalje imamo neka posla na ovom.

Vjerujem prirodnu kosu zajednica ima ogroman utjecaj na svakog od nas. To ostvari ideju da ne treba da se ograniči na ono što mainstream mediji pokazuju nam. Ova zajednica šalje snažnu poruku: ne vidim sebe predstavljeni ne znači da bi trebalo dozvoliti da se to dogodi bez pokušaja da se stvori i poremetiti ljepotu industrije kao što je to danas.

Međutim, više bi se moglo učiniti. Otvaranje rasprava o iskustvu kovrčave kose je razlog zašto sam stvorio Talk projekta Curl jer je važno da se druže kosu s više od samo ljepotu savjete i rutine.

Moj savjet za početnike naturals

Uzmite vremena i pitanje odluke koje se odluka u vezi sa kosom. Da li mijenjanje kosu prirode zato što se ne sviđa? Ako je tako, zašto ne?

Da li su vam odluke donesene zadovoljiti sebe ili društvo?

Kada smo mlađi, skloni smo da sebe uvjeriti da smo napravili izbor, ali propitivanje vlastitog razmišljanja omogućava nam da vidimo da li je to zaista tako. Ja bih da neko mogao da mi je rekao da kad sam imao 12 godina i uvjeren da je ravna kosa je to jedini način da budem lepa.

load...