Osim druge dlake | BA.inspinre.com
Stil

Osim druge dlake

Osim druge dlake

Jedna od prednosti ide jako daleko stilu naše kovrdžava kosa je da je to samo izgleda neverovatno kad nađemo kombinaciju volimo! Još bolje je činjenica da smo kovrdžav često može imati kosu koja izgleda bolje sutradan (zvanog "drugi dan kosa").

Čujemo toliko o kovrdžav koji dobiju veliku drugi dan kosa, ali da li je moguće da isti fantastičan pogled na samo zadržati sve bolje i bolje, kako su dani prolaze? Da, jeste!

Prednosti Waiting

Ako ste navikli na pranje kose svaki dan ili svaki drugi dan, možda se pitate zašto se neko ne bi ništa da joj kosu za nekoliko dana. Razlog tome je što većina kovrdžava djevojčice (od sve tipove kose) izgleda da ima koristi od sledećeg dana kosu. Kada naša kosa je imao priliku da se "nasele u," mi imaju tendenciju da se to bolje! To se posebno odnosi ako se primjenjuju toplotu sa kosom. Idem s drugog dana kosa također nam omogućava da uživate u našem kovrče čak i duže!

load...

Jer je prirodnih ulja naći na vlasištu imaju teška vremena trči niz osovinu kovrče, što duže preskočite šampon i pranje, bolje naš kovrdže možete pogledati (u određenoj mjeri naravno). Drugi, treći i četvrti dan kosa je često veći i ispružio, dajući vam drugačiji izgled Au prirodan način.

Pet dana za kosu?

Drugi, treći i četvrti dan kosa je često veći i ispružio, dajući vam drugačiji izgled Au prirodan način.

Možda zvuči zapanjujuće, ali stvarno je moguće da taj veliki drugi dan kosa prevrnuti u četvrti, pa čak i peti dan za kosu. Jedan od mojih Između kćeri, a 2b / 3a djevojka, voli raditi Bantu čvorova u kosi. Sutradan, ona ima neke super-čvrsto, skokovito lokne (mislim Nellie Olsen ovdje). Ona će flip glavu naopako i protresite lagano, a onda je to prilično zadovoljan rezultatima. Međutim, kako su dani idu na (ona će obično pusti ga tri ili četiri dana), ona i dalje izgleda odlično i na neki način, bolje! Ona zapravo ne rade skoro ništa da ga, osim spritz vodom i SCRUNCH malo. U stvari, ona je prilično oprezan da ga ne nositi previše tako da ne uzrokuje da frizz.

CurlTalk korisnik "fabisebien", koji izgleda da je 2c i kaže da ima tanku kosu, imala je slične rezultate s njom kovrče. Bila je dovoljno ljubazan da dijele fotografije sa zajednicom kako joj je kosa izgledala pet dana kasnije. Fabisebien kaže da joj je rutina za održavanje tih pet dana bio "samo dodati vodu" i da trlja u malo više od svojih omiljenih As I Am koji se ne ispire, kako bi se definirati kovrče.

Ako ste zabrinuti zbog prljave korijene, suhe šampone su svi bijes u pregib djevojka tržište i da su parabena i bez sulfata. Možete zadržati svoje kovrčava stil i povećati vaše korijene, čak i pet dana nakon što je jedan od pranja ili pre-poo.

Final Thoughts

Uživajte u svom kovrdžava kosa i samo razmotriti mogućnosti da izgledaju bolje svaki dan, a ništa da to radi kao resama korist!

load...