Nisam znala da imam kovrdžavu kosu dok nisam imao 16 godina | BA.inspinre.com
Stil

Nisam znala da imam kovrdžavu kosu dok nisam imao 16 godina

Nisam znala da imam kovrdžavu kosu dok nisam imao 16 godina

Nisam znao da imaš kovrčavu kosu dok sam imala 16 godina.

Znam da to zvuči čudno pa ću objasniti. Rođena sam Avgust 10,1986 do 2 Dominikanska roditeljima. Moj otac je ten gruba Sijedi i moja majka, fer i fino valovite kose žena. Dakle, to je sigurno reći mojoj kosi sletio negdje Usred. Uhapsili sam se iz utrobe moje majke s debelim puffy glavu jet-crna neposlušnu kosu.

Moja majka je odrastao u siromašnih obitelji u Santiago, RD. Ona je otputovao u SAD u dobi od 18 godina, pod pritiskom svoje porodice, kako bi se raditi i osigurati za svoje braće i sestara. Moja majka je bila jaka i nezavisna žena odlučna da prevaziđe svoju prošlost, a samim tim, druge brige pao za odloženi. Biti više intelektualna žena, ona je pomalo zapostavljena njen izgled kako bi sebe u potpunosti posveti struci. Dakle, kada sam došao oko s ovom zapetljanih dlaka, razumljivo, nije imala pojma šta da radim. Dakle, ona je ono što većina žene rade; Ona me je odveo u salon.

load...

Moj prvi dolazak u salon

Ovdje počinje moja kosa priča. U dobi od oko 8, moja kosa je opuštena pod preporuci frizer Dominikanska. Ne mogu se sjetiti trenutka, ali sam siguran da je izrazio veliko prezir za moju puffy kosu. Siguran sam da naplatio moja majka jer imam puno kose, siguran sam da sam plakala, a ja sam siguran da je objasnio da će to učiniti moja kosa više "upravljati." Ja sam sve to čuo. Dakle, od ovog trenutka sam imao mjesečna Relakseri i dvonedeljne salon posjeta. Oh kako sam strahovao salonu posjeta. Miris spaljene kose i potpisao vlasišta postala norma. 4 sati propao u tom salonu i novac niz vodu mi je da naljuti na ovaj dan.

Siguran sam da naplatio moja majka jer imam puno kose, siguran sam da sam plakala, a ja sam siguran da je objasnio da će to učiniti moja kosa više "upravljati.

Sjećam se da sam razmišljao u dobi od 8 da sam poželio da mogu biti bijele. Mogli su da plivaju i znoja i sna i nije morao da sačuva svoju kosu. Bio sam toliko ljubomoran da ne mogu dugo teče kosom koja nije određena klimatskih promjena. Bila sam tako tužna nikada nisam mogao uklopiti u. Ja sam stalno zadirkivao moj veliki kosu i ja bih učinio sve samo da bude kao i svi ostali.

Srednja škola

Ali, u dobi od 16, ja sam došao do granice. Ja sam odlučio da prekine opuštajući moju kosu. Najavio sam ga u mojoj porodici i došla se pomire sa činjenicom da ću sada imati "ružan kose." Kako je to tužno. Nisam znao šta bih izgledati ali imao sam ideju. Sjećam se tog trenutka kada sam pogledao u ogledalo i rekao sam sebi da će biti neko svijetu koji bi prihvatili moje ludo kosu i ja Možda bi uzeti jako dugo vremena, ali na kraju bih ga upoznati. Nadam se.

Na moje iznenađenje, bio sam u pravu. Nakon nekoliko tjedana, počeo sam primjetiti maše korijena moje kose. Pomislio sam, "ha....NOT tako loše kao što sam zamišljao. Mogu da radim sa ovim. "Nakon nekoliko mjeseci, sam odrastao u punom cvijetu kovrče! Odmah sam otrčao do moje majke i vrisnula, "Zašto mi nisi rekao da imam kovrdžavu kosu?", a ona je odgovorila: "Mislio sam da znaš! To je vaša kosa nakon svega. "Ono što je otkriće! Moja prirodna kosa je bila gusta i lijepa i meka i kovrčava. Ipak, niko nije znao kako da to podnijeti ili njegovati ga. Meni ni.

load...
Odmah sam otrčao do moje majke i vrisnula, "Zašto mi nisi rekao da imaš kovrčavu kosu?" a ona je odgovorila: "Mislio sam da znaš! To je vaša kosa nakon svega.

Koledž

U narednom poglavlju moje priče kosa je sve o učenju šta da radim s njim. College je bilo vrijeme eksperimentira... Sa kosom naravno. Sjeckani sam sa svim opušteno kosu i počeo da se bavi. Nekoliko dana to će raditi i ostale dane to je bila katastrofa. Bilo je jako teško za to vrijeme pronalaženje proizvoda za kovrče, jer je izgledalo svaki proizvod bio je za ispravljanje ili eliminisanje frizz. Jedini prolaz koji su se prijavili za mene je bio nacionalni prolaza, ali čak i tamo ništa nije izgledalo da se uklopi. Mojoj obitelji i prijateljima koji su navikli na moje slick ravna kosa će stalno pitaju kada ću da ga ispraviti, a pod pritiskom mogu puta jesam. I dalje nije 100% spreman da ga napusti prirodno. Godinama nisam okrenuo propao i nazad između Relakseri, texturizers i široku lepezu proizvoda.

2010. Bila je godina Medicinskog fakulteta. Otišao sam kod mojih roditelja domovina (Dominikanska Republika) da studiraju za prve 2 godine. Biti u ove vruće i vlažne klime, nisam imao drugog izbora nego da napustim svoju prirodnu kosu. Salon ispravio kosa će koštati bogatstvo i traje čak 20 minuta u vlažnosti Santo Domingo. Ja sam bio u mogućnosti da formuliše moju kosu rutinu i upalilo je. Zrak-sušenje velike koristi moju kosu i ispao potrebu za sušila za kosu. Moja kosa je kao zdrav i lijep kao i uvijek. Jednog dana, profesor me je izvukao na stranu i rekao mi je da je moja kosa bila neprofesionalno i da kad sam išao posjetiti bolnice za moju rotacije da sam morao da ispravim svoju kosu. Pomislili biste da će moja profesionalizam odrediti moj intelekt, a ne površnosti, ali to je bila kultura i kad sam išao da napreduje morao sam da poštuju pravila. Otišao sam kući te noći uništena. Ja sam se borio moju kosu čitav moj život i baš kada sam učio kako da ga njegovati, ja pokrenula u prošlost. Osjećajući bojkotovan i odvratna, prijavila sam keratin za kosu. Pa, nakon što je oko 1 mjesec, moja lijepa duga kosa počela opadati. Ne brinite; Prebacio sam iz te škole.

Jednog dana, profesor me je izvukao na stranu i rekao mi je da je moja kosa bila neprofesionalno i da kad sam išao posjetiti bolnice za moju rotacije da sam morao da ispravim svoju kosu.

Oslobođenje

Nakon toga, napravio sam vrlo drastične odluke da se obrijati glavu. Kao zastrašujući jer zadatak je bio, to je bio jedan od najviše oslobađajuća i osnaživanje poteze sam ikada napravio. To je bio čist početak. To je bila druga prilika. Zaklela sam se da neguje i volim svoju kosu i ja od tog trenutka. Obećao sam da nikada ne dozvoliti nikome da utiču na moje odluke. Obećao sam da budem svoj lijepa.

Danas se budim svaki dan s debelim prekrasnim glavu kovrčave smeđe kose. Zahvaljujući mnogim kovrdžave posvećeni proizvodi, naučio sam ono što radi za mene. Skoro svaki dan žena i muškaraca me zaustaviti na ulici proglašenju kako je lepo mi je kosa. Žene stalno pitaju da li mi je kosa stvarno. Ljudi su opisali moju kosu kao cvatnje cvijet, a bušel grožđa, pa čak i kovrdžave kruna sjedi na vrhu moje glave. Da misli, pre mnogo godina sam sebi dao ostavku na ono što bi bio moj "ružan kosu" i evo me, davanje savjeta o tome kako oblikovati moju slavnu mane.

Mi ne treba da se prilagode što društvo smatra lijepa. Mi moramo da se volimo za ono što su: prirodne, lijepo i ponekad... Kovrdžava. Stidim se što sam ikad želio biti različite boje, druga osoba ili imaju različite kosu. Zašto bih biti ti, kad imam privilegiju da bude mene?

Sa koliko godina ste otkrili ste imali kovrdžavu kosu?

load...