Nauka o Chemo kravama | BA.inspinre.com
Stil

Nauka o Chemo kravama

Nauka o Chemo kravama

Došlo je mnogo dokumentirano slučaju pregib obrasca osobe mijenja nakon kemoterapije. Osoba sa ravna plava kosa može ponovo izrastu tamne, kovrčave kose nakon hemoterapije, a drugi sa kinkier Kosa može iskusiti popuštanje teksture, kako je direktan rezultat fenomen poznat kao "kemo kovrče."

Kao naučno uma pojedinca, odlučio sam da sam stvarno želio znati zašto je to što se javljaju hemoterapije kovrče.

Pita Stručnjaci

Moja prva stanica bio je da se pitati dr Kari Williams trichologist i vlasnik Mahogany revolucije salonu u LA-u. Nisam očekivao jednostavan odgovor u vezi sa ovim kompleksno pitanje, pa sam malo zbunjen njen jednostavan odgovor: ". Nema detaljnih naučno razumijevanje zašto se ovo dešava"

Bio sam iskreno malo iznenađen što to čujem, uprkos potvrda da hemoterapija efekti folikulu dlake dramatično, ostaje bez naučnog jasno zašto se javljaju hemoterapiju kovrče.

load...

Odlučio sam da dalje kopam malo, dopre do istraživač-pripravnik da mi pomogne da izvor nekih medicinskih časopisa. Našao sam jedan posebno intrigantan članak kojoj se govorilo o tome kako pojedine droge poznate utiče na kosi (i noktiju), uključujući i kemoterapije. Međutim, ovaj članak također završio na neuvjerljivim napomena: "Tačan mehanizam ove droge izazvane teksturnih promjena ostaje nepoznata u ovom trenutku."

Kraj. Colour me osujećena.

Mogući Theory

Srećom, sjetio sam da, kad postoji nedostatak stvari, tu je često mnoštvo teorija. Koristeći moć Interneta, pozvao sam na jednom od naučnih prvaka kosa, JC prirodnog Haven.

Nije da sam očekivao jednostavan odgovor u vezi sa ovim kompleksno pitanje, ali ja sam bio malo zbunjen njen jednostavan odgovor: "Nema detaljnih naučno razumijevanje zašto je ovo [kemo kovrče] se događa."

Kao Doktorat nauku o materijalima, JC istraživanja u velikoj mjeri oslanja na akademskih članaka i časopisa, i mislio sam da bi mogla naći nešto za mene za rad. Njen hipoteza smatra da hemoterapija, koktel lijekova koji rade na tome da onemogući umnožavanje često podjele ćelija, kao što su kancerogene ćelije, nije u stanju razaznati neke dobre ćelije kancerogene ćelije. Kao rezultat toga, drugi često dijeljenjem ćelija - kose, kože i noktiju ćelije - se često nalaze u nišanu hemoterapije, a tretman dovodi do toga da se ponašaju drugačije nego inače bi.

Gubitak kose i lomljive kose su zajednički primjer efekta hemoterapije može imati na ne-kancerogene kosu ćelija. Međutim, većina preživjelih od raka znaju da njihova kosa NE izrasti jednom kemoterapija zaustavlja zbog čudesnog sposobnost ćelija da se popravi.

Promjene u debljini kose i tekstura (aka. Hemoterapiju lokne) su mogući rezultati mala promjena u DNK ćelija koje se popraviti. Jednom hemoterapije potpuno izlazi iz tijela, sva proizvodnja ćelija obično se vraća na ono što je bilo prije hemoterapije.

load...

Žele više?

Mi možda ne znamo nauka iza onoga što se događa, ali znamo da su žene koje su se kroz to! Dobiti lična strana na hemoterapiju kovrče, i kako ta žena preživjela iskušenja. 

Final Thoughts

To je to! Mogući odgovor na hemoterapiju plače misterija. Ja ću napomenuti da zanimljivo je da postoji nedostatak istraživanja i informacije koje podržavaju zašto neke droge imaju ove fizičke manifestacije na tijelu, međutim, imam osećaj da su doktori i istraživači su više fokusirani na iskorjenjivanje bolesti u cjelini.

load...