Mršava gritica duboke kondicionirane kose | BA.inspinre.com
Stil

Mršava gritica duboke kondicionirane kose

Mršava gritica duboke kondicionirane kose

Duboko uređaj je tajna držeći svoj lokne hidratizirana - na žalost, mnogi pregib cure znaju malo o prednostima duboko uređaj ili kako koristiti duboko uređaj.

Šta znači duboki regenerator DO?

A duboko uređaj užom verziju svog redovnih dnevnih uređaj, sa upijajućim svojstvima da pomogne privući i zadržati vlagu na lokne. To se događa koliko god dugo imate duboko uređaj u kosi. Zašto je to tako velika stvar, pitate se? To obnavlja vlage iz kose pramen otvaranjem zanoktica, prodire vratila kosu i zaglađivanje zanoktica zatvorena napuštanja kovrče sjajna, hidratizirana i meka na dodir.

IMATE delikatnu kosu?

Od duboke uređaja pomoći da dopuni vlage, to je ključ za prevladavanje problema Frizz - kovrče je obično uzrokovana nedostatkom vlage. Suhu kosu također može učiniti vaš uvojci skloni lom tako da je najbolji način da vaše lokne ne samo kovrče slobodno već i jače i zdravije je redovnim duboko tretmana uređaj.

load...

SU VAM Curls MULTI teksture?

  • Ako imate čvršću ili kosu kovrče, smatraju duboko uređaj jednom tjedno u trajanju od najmanje 30 minuta 
  • Ako imate gubitnik kovrče ili valove, duboko stanje jednom u 2 tjedna ili mjesečno za oko 15-30 minuta

Moja kosa je mješavina tipa 3 kovrče; kosa na samom potiljku voli da se osuši prilično brzo, tako da se trudim da duboko stanje jednom nedeljno. Zapamtite, čvršće vaše pregib je, teže je za sebuma (prirodna ulja svoj skalp proizvodi) do krajeva kose što znači da kovrče će više nego vjerovatno biti za kosu od valovite obrazac za kosu. Ako imate čvršću ili kosu kovrče, možda ćete osjetiti da je neophodno da se duboko stanje jednom tjedno ili čak i više od toga.

Ako imate gubitnik pregib obrazac i ne mislim da je neophodno da se duboko stanje koje često, možda ići duže između tretmana. Ako pitate nekoliko ljudi koliko vole zadržati duboko uređaj u kosi, da ćete dobiti mnoštvo odgovora. Većina radnji kupio duboko uređaja za kovrčave kose predložiti 15 do 30 minuta; drugi će reći preko noći.

ŠTA dodajući HEAT uradio sa duboki regenerator?

  • Koristi od pare od vruće tušem ili ručni parobrod kao Q-Redew
  • Pokušajte način vrećaste tako da duboko uređaj prodire još dublje

Ja lično ne bih da ga ostavi u mojoj kosi preko noći jer je moja kovrče, iako postaju neverovatno meke, nisu definisane i skalp počinje svrbjeti. Svakom svoje, ali imajte na umu da stručnjaci kažu da je maksimalna penetracija vaše kovrče će dobiti iz dubokog uređaj je 30 minuta. Mislim da je najduža sam držao duboko uređaj u mojoj kosi je za 1 sat u vršenju zbog dodao topline. Indirektni topline će pomoći da otvorite zanoktica. Iako nije potrebno, to definitivno pomaže. Razmislite o duboko uređaj u tuš sa toplom vodom, što je omogućilo pare za otvaranje kutikule.

Postoje i drugi oblici indirektne topline, kao što su ručni parobrod, sa kapuljačom za kosu, ili način vrećaste (što je moja omiljena): Ja primijeniti duboko uređaj temeljito i stavim kosu u niz malih peciva i vezati plastičnu vrećicu oko moje kose da primi topline odišu iz moje vlasište. Onda sam stavio toplu peškir na vrhu te torbe i vezati drugu torbu na glavu da primi dodatnu toplinu. Iako možda izgleda glupo, ja uvijek dobiti najbolje rezultate na ovaj način.

load...
Top duboko uređaji
  • Curl Junkie Hibiscus i Banana Deep Fix regenerator
  • Ouidad Curl oporavak Melt-Down Extreme Repair Mask
  • EDEN Bodyworks Coconut Shea All Natural maska ​​za kosu
  • SheaMoisture Raw shea maslac dubinski tretman maska

Koji su neki od tvojih savjeta za duboko uređaj?

Pratite me @RisasRizos za više savjeta kovrčave kose!

load...