Može li se kosa navići na šampon? | BA.inspinre.com
Stil

Može li se kosa navići na šampon?

Može li se kosa navići na šampon?

YouBeauty pitao kozmetički kemičar Mort Westman, predsjednik Westman Associates, Oak Brook, Illinois, njegu kože i kose konsultantske je, da se pozabave pitanjem koje smo svi pitamo: da li kosa da se naviknem na šamponu? Evo što je imao da kaže.

To je definitivno bezveze: možete naći šampon koji u potpunosti radi za kosu, a onda jednog dana, to ne. Umesto bouncy, vaše brave su mlitavo. Umjesto sjaja, ti dim. Mnoge žene doživljavaju slomljeno srce svoje kose navikavanje na šampon, nixing njegove efekte. Iako je tek treba da se dokaže u laboratoriji, fenomen je vjerojatno više od percepcije predrasuda.

Prije nego što počnete sipa svoj omiljeni šampon niz vodu, eliminirati zbunjujućih faktora. Prelazak na novi grad ili odlaska na odmor može izložiti svoju kosu do teže (ili mekši) vode, ili skok u štetne izlaganja suncu, što može promijeniti način na koji vaša kapa izgleda i osjeća. U zimi, sve to suhim zrakom od grijači na overdrive može pržiti vaše vlasi. Ako nijedan od tih situacija odnosi, vaš problem može biti naslage.

load...

Uređaj sastojaka, kao što su quaternium i polyquaternium, koje čine kosu svilenkastom i upravljati ciljnim područjima oštećene kose. Quats, kako oni zovu, i sličnih spojeva, kao što su silikoni, naći u skoro svaki uređaj proizvod na tržištu, pozitivno naplaćuje i privlači negativni naboj tih oštećenih mjesta. Oni su "materijalnog", što znači da su dizajnirani da traže ovih lokacija i ostati, čak i nakon ispiranja, pružiti podmazivanje i smanjiti statički Flyaway slanjem pozitivan naboj kroz dužinu osovine kose. Naličje kao materijalnog je u tome što može dovesti do neželjene naslage koji teži kosu. Iznenadni povratak u bezvoljnosti vam daje osjećaj da je vaša kosa više nije odgovarajuća. Duh je napustio bocu.

Srećom, odgovor je jednostavan: Napravite pauzu. Kretati šampona za još najmanje tjedan ili dva. Možete probati šampon ili bilo čega što je bilo duboko čišćenje ili izrađeni za masnu kosu. (Šampon je u osnovi samo fancy riječ za duboko čišćenje u svakom slučaju.) Iznad svega, odaberite proizvod koji je napravljen od strane različitih kompanija. Proizvođači imaju tendenciju da koriste iste sastojke preko formule u raznim proizvodnim linijama, tako da efikasno eliminirati krivac želite da skrene na poseban brend u potpunosti. Nakon svoje vrijeme, osim, da se vratimo na stara ljubav. Njeni efekti treba da bude vidljivo kao što su bile za početak.

VIŠE: mit ili činjenica: Da li dlake Građa Tolerancija na proizvodima?

load...