Moj zaštitni stil pretvara se: prije, tokom i posle | BA.inspinre.com
Stil

Moj zaštitni stil pretvara se: prije, tokom i posle

Moj zaštitni stil pretvara se: prije, tokom i posle

Da li razmišljate o instaliranju zaštitni stil kao što je Marley obrta ili kutiju pletenice? Svako voli da rock ovih stilova iz različitih razloga. Volim da iskoriste priliku da se igra sa bojom bez upotrebe kemikalija, eksperiment dužine zadržavajući moja stvarna dužina između oblogama i davao niti pauzu iz atmosfere i često ko-pranje.

Prije instaliranja moje obrta

Skalp treba prazno platno za rad. Ovo je naredba mojih koraka i proizvoda koji mi trenutno koriste.

  • Pre-poo: Božanstvo America njegujući vlasišta serum koristi 100% prirodne sastojke u pripremi skalp za gubitak sebuma kad sam razjasniti. Iako se distribuira širom moji koreni, glavna područja fokusa na mom kose i potiljka mog vrata.
  • Šampon: Za duboku piling koji neće iritirati moju platnu, okrenem na ftalata bar kao Dyevercity Indulge Your Body (karamela jabuka miris), jer dobro radi za razjašnjenje osjetljivo vlasište. I nježno masirajte kružnim pokretima sa svakim prstom istovremeno - ne grebanja.
  • load...

Dok ljuljanje moje obrta

U idealnom svijetu, prolazi kroz dugotrajan - a ponekad i bolan - proces instaliranja zaštitne stila obrtima bi omogućio kosu i vlasište u potpunosti diše za nekoliko mjeseci u isto vrijeme. Međutim, za lijeni prirodan kao što sam ja, produžava vijek trajanja stila može činiti gotovo nemoguće. To je razlog zašto sam nekad stalo urednost, ali sada ne smeta da li je moj obrtima počnu kanalisanje moj unutrašnji Lisa Bonet.

Niske manipulacija stilovi su uvijek dobra ideja. Dok je moja kosa je već zaštićeno u obrtima, ne želim izazvati previše napetosti na skalp ili iritiraju ga. To jednostavno ovisi o mom raspoloženju, ali većinu vremena pola-up punđu ili labave tri-Strand rep će biti dovoljno.

Kroz svaki dan, trudim se da ne diraj mi preokreta iz tri razloga:

  • Ne želim prenijeti ulja i prljavštine moja prava kosa (koja će me natjerati da zajednički pranje ranije)
  • Ne želim ohrabriti paranja
  • Ja ne želim da moja prava kosa na ukovrdžati

Ako twist raspetljava, koristim šlag maslac gel za pružanje meku držanje koji traje.

Noću sam završiti moj ivica sa satenskom Headwrap i slične stvari dužinu mog obrta u satenskom poklopca motora. Da bi se održao više polirani izgled za svoj zaštitni stil, sljedećeg jutra bih mogao primijeniti prednost krotitelj bebi dlake - ali inače, više volim da ih pusti da rade besplatno.

Nakon uzimanja niz moje obrta

U zavisnosti od toga koliko dugo nosim zaštitnu stil obrtima, možda je vrijeme za tretman protein vratiti snagu mojih lanaca. Ovo je kako moj dan za pranje ide dan uzimam ih:

  • Tretman protein: Omnipotent Duosity Double Šlag tretman daje brze rezultate i viskoznost je savršen - nije previše debeo, ne previše curi.
  • Uređaj sredstvo za čišćenje: SheaMoisture African vode Mint & Ginger Detox & Refresh kosu i vlasište regenerator je sve ono što zvuči kao - a Osvježavajuće sredstvo za čišćenje koja ostavlja skalp sa bockanje čist.
  • load...
  • Ostaviti-u: My kovrče trebaju root-u-tip vlagu, tako da sam koristiti Camille Rose Naturals Coconut Water Leave-In Treatment

Želite više zaštitnih sadržaj stil? 

Želite više zaštitnih stil i boju inspiraciju? Slijedite me na Instagram @DevriVelazquez

Sviđa ono što vidite? Za više članaka kao što je ovaj, prijavite se na naš newsletter! 

load...