Moj početni vodič za tranziciju | BA.inspinre.com
Stil

Moj početni vodič za tranziciju

Moj početni vodič za tranziciju

Ako razmišljate tranzicije ili ste trenutno prolazi kroz to, evo vodič će vam pomoći sa svoje putovanje.

Jednom sam prošla kroz tranziciji razdoblje u mom životu i samo želim da vam kažem da se pripremite za teška vremena. Znam da je izjava zastrašujuće i nije baš ohrabrujuće, ali morate znati što ste o kako bi duže. Prelazak je daleko od lako i da će testirati vaše strpljenje, ali to će biti tako isplati na kraju, vjeruj mi!

Ja osobno upravo uradio veliki odrezak i rekla ne visokim temperaturama, ali ovaj vodič je više za one koji nisu spremni da još izgubiti njihovu dužinu kose.

1. Smanjite mrtva trka oštećen krajevima postupno

Velike su šanse da ste oštećeni krajevi koje je potrebno da se odsječeni od previše varikine i / ili topline. Možete polako početi dobivanje ukrasi svakih 6-8 tjedna ukloniti loše krajevima postupno, a ne samo potpuno usitnjavanje svu kosu.

2. Ne govori za zagrijavanje i izbjeljivač (za sada)

load...

Tako je možete sami imati neki izbjeljivač i topline, ali ne sada. Ako pokušavate ojačati i vratiti svoju kosu, morate da pusti vrućine alata i izbjeljivač dok mislite da ih možete ponovno koristiti u umjerenosti. Ja osobno mislim da je vrućina alati moraju biti potpuno nestali ili koristi samo 2-3 puta godišnje ako vaš kosa može srediti. Znate vašu kosu i koliko ona može nositi, moja kosa ne može nositi topline stoga zašto nisam dotakla stan željeza u skoro godinu dana.

3. Deep stanje redovno

Osim što su dobili ukrasi i spuštanje toplote alata, vreme je da pokupite bolje navike zove Deep uređaj. Tjedno ili dvonedeljnik duboko uređaj sesije su bitan korak ka poboljšanju zdravlja vaše kose. Pokupiti nekoliko uzorak paketa, tako da možete ga promijeniti svake nedelje i testiranja proizvoda bez izvršenje na samo jedan. Ako ste u potrazi za duboko tretman koji radi za vas, ovdje su 9 koji nas nikada ne.

4. Master neke nove frizure

Pošto ne možete koristiti topline proizvode, to je vrijeme da savladaju neke frizure možete učiniti u međuvremenu. U periodu nakon što sam odrezati kosu i rekao ne bleach / toplota, bio sam na najniži nivo u odeljenju za samopouzdanje. Osjetio sam vrlo ružno u tom vremenskom periodu, ali ne morate da se osjećaju na ovaj način. Postoji mnogo slatka frizura možete nositi dok vam kosa vraćanje svoju snagu i postaje ponovo zdrav. Evo nekoliko naših omiljenih:

  • Lako Stilovi za Style-Osporavane
  • Elegantan Bun + srednji dio
  • Bantu Knot Out (Čak i na Short Hair) 

5. Pronađite proizvode koje hidratacije

Za to vrijeme treba isprobati nekoliko proizvoda koji podstiču vaše kovrče da ostanu kovrdžave i hidrirana. Pokušaja i pogrešaka je neizbježan kada je u pitanju pronalaženja najboljih styler da dobro radi sa kosom. Nešto treba imati na umu je da se izbjegne šampone sa sulfata koji skidaju prirodna ulja kosu i napišite kose osjećaj suhe i lomljive. Se obrazuju na ono što različitih sastojaka znači da bolje razumiju ono što vaš jedinstveni kosu nedostaje ili potrebe. Evo 9 od najboljih kreme za prelazak kosu.

load...

6. Potražite savet

Toliko naturalistas prije nego što su prošli kroz ovaj proces u tranziciji i to je u redu da klizi u DM za savjet i ohrabrenje. Trudim odgovoriti na što više DM god mogu, jer znam kako je to osjećati frustriran i izgubio dok tranziciji. Ako kolega Naturalista ima isti tip kose kao i ti, možete tražiti ono što on / ona koristi na svoju kosu i možda će raditi za vas kao dobro. Ne zaboravite da ne postoje dva kovrče su isti, tako uzeti njihov savjet sa zrnom soli.

Pazi mi tranziciji video

Šta je sledeće?

Mislim da znaš šta tranziciji će biti? Pročitajte Prelazak: Očekivanje protiv stvarnosti.

Za više inspiracije, pratite StyleFeen i NaturallyCurly na Instagram.

Sviđa ono što vidite? Za više članaka kao što je ovaj, prijavite se na naš newsletter!

load...