Mogu li oštetiti toplotu - čak i kad jedva koristim toplotu? | BA.inspinre.com
Stil

Mogu li oštetiti toplotu - čak i kad jedva koristim toplotu?

Mogu li oštetiti toplotu - čak i kad jedva koristim toplotu?

Zašto imam oštećenu kosu, kada sam jedva to ispraviti? Ja sam samo ponekad ispraviti vrhu, ali većina mojih gornjih slojeva su oštećene, iako ih ne ispravi.

Odgovor

Ponekad mi se pretpostavke o našim oštećenja kose, ali što je iskren procjene o tome što smo bili ili radimo je jedini način da se sazna šta se dešava. Šteta se može javiti zbog mnogih razloga, tako da gledajući šta radite sa kosom će odgovoriti na to pitanje za vas.

Mrzim biti glasnik loših vijesti, ali šteta toplote može da se desi prvi put koristite direktne topline.

3 načina na koje bi se moglo oštećenja vaše kose

1. Heat stajling

Mrzim biti glasnik loših vijesti, ali šteta toplote može da se desi prvi put koristite direktne topline. Može se čak desiti sa zaštitu od toplote. Toplota uređaj može biti prevruće. Ostali problemi neki lice koristi mogućnosti toplinskim oblikovanjem prečesto ili držanje alata na kosu predugo. Ako miris gori kosa prilikom primjene topline, to je vaša kosa ne proizvode.

load...

Kako vruće treba vaša topline alat biti?

Preporučujemo da koristite najmanju moguću postavku topline koji može raditi za kosu dok prolazi stan željeza preko kosu samo jednom ili dva puta. Stručnjaci Folica preporučujemo prilagođavanje temperature vaš stan željeza na osnovu vašem tipu kose. Da se ovaj jedan korak dalje, oni također preporučujemo da koristite "različitim temperaturama na različitim dijelovima vaše kose: hladnjak u blizini vaše lice, gdje je kosa u redu i toplije gdje god je vaša kosa najgušća i najjači."

  • Gruba ili gustu kosu: 380 ° C i iznad
  • Valovita ili kovrčava kosa: 350 ° C - 370 ° C
  • Srednje debljine ili ravno-ish kose: 330 ° C - 350 ° C
  • Tanke kose: 300 ° C - 330 ° C
  • Fragile ili tanku kosu: 240 ° C - 300 ° C
  • Sintetičke kose najniži dostupna postavka

Šteta Heat je nepovratna, ali tretmane uređaj i ukrasi će pomoći u međuvremenu, ako niste spremni da je odseći sve isključio kao rezultat. Heat oštećenu kosu koji mogu biti skriveni pomoću minival šipke, pin kovrče, ili uvijanje oslikava ne-topline oštećena područja. Valjak setova omogućavaju jedinstvene kovrče previše.

2. Boja kose

Mnogi od nas obojiti kosu, i iako je ovo štetan proces, mi ne shvatamo štete mogu biti trajne. Ako nije nas briga za našu kosu pravilno nakon trajni tretman kose, oslabljen kosu od boja (posebno za izbjeljivanje) će postati sve više suha i sklona pucanju samo. Postoje posebne proizvode za kosu za obojenu kosu jer imaju ekstra uređaja, proteine ​​i kreme da pomogne dobiti kosu u zdravo stanje.

3. Protein-vlage neravnoteža

Teksturom kosi je potrebna odgovarajuća ravnoteža proteina vlage. Ako je vaša kosa je mlitavo i beživotno je potrebno proteina. Ako je suha, krhki, i teško je potrebno vlage. Držanje za kosu u ravnotežu nivou između proteina i vlage omogućiti za zdravu kosu koja se bori protiv lom.

load...