Metoda za jedan korak za hidriranu kovrdžavu kosu | BA.inspinre.com
Stil

Metoda za jedan korak za hidriranu kovrdžavu kosu

Metoda za jedan korak za hidriranu kovrdžavu kosu

Zdravo dame!

Pogodite šta sam radio? Pokušavaju riješiti problem suhe prirodne kose, posebno za nove naturals.

Imam puno pitanja o načinu LOC hidratantnih prirodne kose. Za one koji ne znaju, LOC znači Liquid, ulja i krema. To pokazuje redoslijed primjene proizvoda kako bi kosu hidratizirana i zapečaćene duže. Hidratizirana kosa je mekša i manje skloni lom, pukotina i čvorova. Jednostavno rečeno, hidratizirana kosa je zdrava, sretna kosu. Hidratizirana kosa je manje verovatno da kovrča i puf gore.

Tako je i sa metodom LOC, prvo nanesite tečni (voda), a zatim zatvorite u sa bilo kojim uljem preferiraju kosu, a zatim primijeniti krema za kosu / maslac / puding / Styler.

Za mnoge naturals, ova metoda pomaže zadržati vlagu u kosi do dva dana nakon primjene.

To je stvarno efikasan i možete ga podesiti od nanošenja kreme za kosu nakon voda / tečnost i brtvljenje sve to u sa uljem.

Loša strana ove metode je u tome što je mnogo koraka i kada ste u žurbi, nećete imati strpljenja da spritz vodom, zatvori sa uljem i sloj kreme za kosu na vrhu that.case studija: ME !

load...

Moja mama zapravo me radi na ovom problemu. Dobila je malo zbunjen kada sam pokušao da je nauči kako da LOC svom prirodnom teeny Weeny afro. Ona ima puno sive i kosa joj postane tako suho. Tako da je većina puta, ona je malo čvrste ruke s bilo ulja ili kreme i drugi put, ona je toliko zauzet da ona zapravo ne imati vremena za hidrataciju i brtvljenje proces u tri koraka.

Druga stvar je da je prilično teško pronaći efikasne jedan korak kreme u nigerijskoj prodavnica koje će biti na snazi ​​na prirodne kose u nigerijskom klime. Većina su ili previše masna, previše curi, previše sušenje ili previše beskoristan!

NaturalNigerian je pokušao riješiti ovaj problem tako što se proizvodi ne ispire sa kose sa kosom prijateljski sastojaka. Nisam probao opet tako iskreno ne mogu reći mnogo, osim što je dizajnirao nigerijski sa nigerijskim prirodnom kosom živi u Nigeriji, tako da razumije!

All-In-One LOC Smjesa

Moja kosa ne mogu čekati za mene da se malo. Ali u međuvremenu, moram da nađem jedan korak hidratantne kreme bez potrebe da ide u kupovinu, što znači da koriste proizvode već imam. Dobio sam na crtanje i petljali sa nekim od proizvoda za kosu na raspolaganju i pronašla formulu koja kombinira LOC tri metode korak u jednom lako step.just primjenjuju na suhu kosu i krajeve. Period.

Ready ?!

Ovdje ide.

Što ćete Need

  • Čista voda (koristim destiliranu ili izvorska voda)
  • Cantu shea maslac Hranjiva Conditioning Repair krema
  • Ulje. Ja koristim mješavinu kokosa, maslinovo i ricinusovo ulje. Ne stvarno treba miks. Jedna vrsta ulja je dovoljna.

Uputstvo

  1. U oko 100 ml čiste vode u boci, dodajte 2 TBS od Cantu shea maslac Hranjiva Conditioning Repair krema i 1 kašičice ulja i miješa se u potpunosti.
  2. To će formirati losion koji možete razrijediti s još vode dok je to konzistentnost želite.
  3. Jednostavno se odnose na kosu, stil i otići. To je to!

* Napomena: Iz higijenskih razloga, molimo vas da koristite se miksa u tri dana ili manje. Također se možete frižideru! 

load...

Dakle, možete pitati:

".ali Cantu shea maslac Ostavite u Conditioning Repair krema je odsustvo u uređaj! Zašto moraš proći kroz dodatne korake miješanja?"

Pa, za moj tip prirodne kose, Cantu Ostavite u regenerator justs sjedi na moju kosu u jedan beli neredu i bez obzira na moje visoko porozne kose, potrebno je više vremena da se upije.

Isto je i sa mame, moje sestre, prijatelji i neki klijenti, tako da mislim da je Nigerijac kosu stvar, lol! Nisu svi 'Oyibo' proizvodi rade dobro u našem vremenu ili kosu. Čak sam pokušao nanošenja proizvoda na vlažnu kosu i brtvljenje uljem, ali moram raditi ga duže da se upije.

Nisam odbacila je Cantu Hranjiva, jer kada se to se apsorbira, moj fini prirodna kosa osjeća soooooooooo meka poput svilene bombone bez opterećen. Također, jednostavna spritz vode oživljava kosu. Nema dodatnih proizvoda potrebno.

Koliko je to moguće trudim da spriječi proizvod izgraditi do izbjeći vlasišta i kose pitanja. Manje naslage proizvod, također znači da ja ne moram da perem kosu šampon vrlo često što znači i ja ne isušivanja moju kosu čišćenje. To također znači da jednostavno operem kosu sa afričkim crni sapun ili cowashing sa razjašnjavanja uređaj je sve što je potrebno da bi moju kosu čistom.

Ovaj DIY ovlaživač je zaista pomogao mi je zadržati svoju kosu kao meka i gipka dok ako jesam LOC To mi je spasio vremena! Takođe sam ga koristio za svoje obrte i twist-outa i izađu sjajna, zdrava i manje šanse da puf u ovom trenutnom kišne sezone. Mojoj mami, postoji manji rizik da bude čvrste ruke i njene sive TWA je tako hidrirana.

Ona voli ga! Score !!!!

Ona također radi jako dobro za Transitioners previše.

Sada kao zastupnik za nigerijski proizvode, pokušao sam taj isti mix koristeći Emily Millionaire kokosa i bilja za kosu, ali to jednostavno nije išlo tako dobro. I dalje mislim da mi nešto nedostaje.

Pokušao sam ga pomoću naših redovnih uređaja ali za sada samo Cantu Shea Hranjiva regenerator mi je dao dobre rezultate.

Dakle, to je moj novi tajna hidrirana kosu LOC način u jednom jednostavnom koraku!

Dok opet prosuti,

Live Lijepo. Prirodno.

Hadassah.

load...