Magazin Blackhair se izvinjava zbog slučajnog objavljivanja modela belog poklopca | BA.inspinre.com
Stil

Magazin Blackhair se izvinjava zbog slučajnog objavljivanja modela belog poklopca

Magazin Blackhair se izvinjava zbog slučajnog objavljivanja modela belog poklopca

Časopisa, što je međunarodna dvomjesečno publikacija usmjerene na "stil svesno crnkinja je," po svojoj Facebook stranici, odobren beli model sa zadirkivali kosu krase naslovnicu najnovijeg broja. Model sa sjedištem u Londonu Emily Bador je na Instagram jučer objaviti javno izvinjenje svojim fanovima i čitaocima blackhair. Njen naslov u paru sa poklopcem da je pucao je izjavio:

Ja bih duboko i iskreno da se izvinim svaki za to, i crne žene posebno.

Ja bih da razjasnim, mislim da ovo snimanje je od kada sam bio oko 15, a nisu razumjeli kulturne prisvajanje ili uticaj koji ima na POC. Ja sam bio neobrazovan, što očigledno nije opravdanje, neznalice i nezrela. Odrasta u jako beli grad, nisam imao pojma borbe crne žene suočavaju i koliko često su bili proganjani za svoju kosu. Nisam razumio kako crne žene stalno rečeno svoja prirodna kosa je neprikladno / neprofesionalno za radno mjesto, ili kako mlade djevojke su rekli da ne mogu ići u školu s prirodnom kosom. Nisam shvatio da snima ovakve podrške samom evrocentričnog ljepotu standard koji mainstream mediji fokus na koji pojačavaju ideja da crne karakteristike su ok samo na bijele žene.

load...

Nisam shvatio da je kao beli prolazu žena ja bih pohvalio za ovu kosu, ali ako sam bila crnkinja bih biti progonjeni. Nisam razumeo kulturne prisvajanje. Ne žalim ovo radim. Držim se moje ruke, tako mi je tako mi je i žao mi je ovaj poklopac odveden iz crnkinja. Ova slika je (mislim, iako nisam 100% siguran) star oko 3/4 godina, nikada nije trebalo da bude na naslovnoj strani ovog magazina. Da sam znao da će to biti objavljeno, ja nikada ne bih ga i zaboraviti. Ja sam uznemiren i ljut sam nikada nije pitao fotograf / frizerski salon / bilo koga ako ovu sliku mogu se koristiti za poklopac crnu kosu.

Tako mi je drago da sam obrazovan sebe i okružen moje samo s ljudima da me nauči ono što je dobro i loše. Ja stalno učim i sve više i više informirani. Važno je da se jave i da budu iskreni prema sebi o našim greške iz prošlosti, inače nikada nećemo saznati. Opet, ja sam zaista, duboko mi je žao bilo kome sam uvredio i nadam se da ako ništa drugo ova poruka može obrazovani drugima, tako da ne čine iste greške. (I molim vas da mi ako sam rekao ništa loše ili uvredljivo u ovom postu!

Sljedeći Bador IG post, blackhair Magazin objavljeno izvinjenje čitaocima na Facebook-u, navodeći:

Poštovani čitaoci

Jutros je skrenuo pažnju da je model krasi naše pitanje decembar / januar nije crno ili mješovite rase baštine. Mi smo bili očigledno nisu svjesni toga prije izbora sliku. Mi često pitaju PR kompanija / salone da dostave slike za časopis, posebno navodeći da modeli moraju biti crne ili mješovite rase. Možemo uzeti samo njihova riječ za to, i naravno, pokušati iskoristiti naše svoj sud.

Na blackhair kontinuirano nastojimo da proslavimo crna žena u svim našim prekrasnim varijacije nijansi kože i tekstura kose. Mi smo svjesni da crne žene su nedovoljno zastupljene u mainstream medijima i zadnja stvar koju želimo učiniti je dodati u naš brisanja. U tom se stalno mijenja svijet, utrka će sigurno biti još tekućine i nema sumnje razgovora oko Black identitet će nastaviti da se menja, a mi definitivno pozdravljamo dijalog.

Hvala Emily Bador za dovođenje to našu pažnju, mi stvarno cijenimo vašu iskrenost. I mi također zahvaliti našim dragim čitateljima za stalnu podršku, ne uzeti ništa od toga zdravo za gotovo i zato pozdravljamo svaku e-mailove, poruke, tweetove imate na ovu temu i drugi.

load...

Uživajte u ponedjeljak

Keysha 

Blackhair Urednik

The Ugly Truth je da je kulturno prisvajanje je i dalje veoma problem unutar naše zajednice.

Međutim, neki komentatori tvrde da iako se to moglo lako izbjeći s više crosschecking, ovo je bio samo nevini greška i ništa ne visi preko glave modela i urednik. Ja slavim boje sa ogromna količina ponosa svaki dan u mom životu disanje, bez obzira na ono što su mediji ili društvo mi je rekao. Ja također su prilagođene moje razmišljanje da vidi ljepotu u lice koje ide mnogo dublje nego njihovoj površini ili bilo koje njihove površne stvari.

To se, rekao je, kao urednik i objavljeni autor, osećam i neverovatan odgovornost da ohrabri moje zajednice da otkriju vlastite bez premca ljepote. Mi smo u poziciji da može poljuljati prikaz u industriji "ljepote" u jednom ili drugom; za to, ljudi kao Keysha i Emily su veze ima bolje sljedeći put kada se nalaze u takvom položaju da ni poziraju, ili objaviti, na rasno osjetljiva tema.

Koja je tvoja take?

Bilo bi nam drago da u komentarima ispod i na NC Facebooku. Ostavi me liniju na Instagram @DevriVelazquez.

Pročitajte moj najnoviji članak, Zašto Svaki Survivor potreba da čuje Selena Gomez Touching amas Govor SADA.

Sviđa ono što vidite? Za više članaka kao što je ovaj, prijavite se na naš newsletter!

load...