Kršenje kose 911 | BA.inspinre.com
Stil

Kršenje kose 911

Kršenje kose 911

Kao kovrdžava kose žena, ponekad mi samo želimo da baci naš češljeve i stil alata kroz prozor, prisiljavajući sebe da spriječi oštećenje naše drage brave. Neki mogu ni zamisliti postizanja za telefon, biranje "911" i zapomaganje hitne kosu.

Srećom, uz nekoliko korisnih saveta i svakodnevno pravnih lijekova, ne moramo uzeti ni jedan od tih drastičnih mjera za sprečavanje lomljenja kose, drži kosu zdravom i zaustaviti split završava svoje tragove!

Prevencija je ključ

Odabrati preparate za kosu bez alkohola, i sulfat free šampone. Jer kovrčava kosa je prirodno suho, moramo da budemo sigurni da ne bi polomile koristeći proizvode dizajnirane za naše tip kose koja će hidratizirati i zaštititi.

Imajte na umu i to da kovrčava kosa je krhkija nego ravnu kosu, jer zanoktica od pregib prirodno ostaje donekle podigao, čineći Strand ranjivije na lom i split završava. Dakle, važno je da smo nježan sa našim kosu kada styling to. To znači da ne vuče na one kovrdže i nema ih pregrijavanja sa stilom alata!

load...

Lomljenje kose može se spriječiti jednostavnim odlučuju da emituje suho kovrče, umjesto da biraju da duva ih osuši. Čak najnežnija sušara može oštetiti kovrdžava kosa tokom vremena. Osim toga, previše manipulacija može zamrsiti suhu kosu, kako bi bili sigurni stajling je svedena na minimum i vaša kovrčava griva je ostavljen na miru koliko god je to moguće.

Spavanje na satenski jastučnicu noću je također odličan način da bi vaša kosa glatka i bez split-krajevima.

Zaštitite Curls od Šteta

Da zaustavi one kovrdže od raskidanjem na krajevima, možemo dodatno ih zaštititi od oštećenja izborom snag-free za kosu. Da, postoje takve proizvode!

Ljepota prodavnica nose mnoge glatko snimke i ukosnice koje rade dobro, i da su mnogo blaže na kosi. Također, kupite češljeve koji nemaju grube rubove. Ručni rad, bešavne češljeve sa širokim zub napravljen od celuloznog acetata su najbolji češljevi za kovrdžav.

Međutim, proverite da li češalj se ne koristi na kosi nepropisno. Loše navike češljanje također može doprinijeti niti se odvojili.

Ako često zadirkuju vaše kovrče, možda želite razmisliti o okončanju ovog oblikovanje kose rutinu. Dosadni može uzrokovati lomljenje kose zbog nepravilnog četkice i ogromne količine proizvoda (ahem, lak za kosu).

Zaštita kose sa dobrim odsustvo-u uređaj će također imati koristi svojim uvojcima ih premazivanjem vrstu štita koji će čuvati od oštećenja tokom dana. Blage šampone i hidratantnu ispiranja može napraviti razliku, kao dobro. Što više eliminirati suhu kosu, zdraviji to će biti.

Konačno, ograničiti stilova kao što su rep, pletenice i čvrsto lepinje. Spriječiti lomljenje kose dajući kosu odmoriti od ovih stilova kao što su povucite na folikula kose i oštećenje uzrok, kao i ponekad izaziva cijeli Strand ispasti.

Dakle, za sve vas wavies, kovrdžav i kinkies, ne zaboravite da tretira kosu dobro po stajling bez topline i biti svjesni klipova i stilova koji koristite. Jednom kada dobijete sve loše navike kosu iza vas, a kosa lom 911 poziv će biti posljednja stvar na pameti.

load...
load...