Koristi održavanja 4c kose rastegnute | BA.inspinre.com
Stil

Koristi održavanja 4c kose rastegnute

Koristi održavanja 4c kose rastegnute

Tip 4c kose, u punom sjaju i ljepoti, mogu doduše predstavljati malo učenja za Naturals koji još uvijek uče o svojoj kosi. To može potrajati da u potpunosti razumiju ono što im kosa treba kako da napreduju, i kako se to može zahtijevati malo više ljubavi i brige da ga zadrži u svom najzdravije stanje. Dok istezanje prirodna kosa je popularna metoda stajling, može se dodati na redovni režim 4c za njegu kose kako bi njega kose lakše i efikasnije.

Zašto Benefit 4c-a od ove metode?

Tip 4c naturals imaju najčvršće-uvijena kosa, a to u kombinaciji s zadržavanje vlage do 70 posto skupljanja i teškoće mogu stvoriti savršen recept za oštećenja i loma. Uske pregib obrazac kose otežava ulja i sebuma da putuju iz vlasišta do vlaže cijelu vlas kose. Da bude jasno, ne postoji apsolutno ništa ne fali žive svoje najbolje životu i ljuljanje prekrasnim 4c pranje i otići. Skupljanje je znak zdrave, dobro hidratizirana kosa; ali za one 4c-a koji imaju poteškoća kontrole čvorova i klupka, oprati i idite su jednostavno nije praktičan za svakodnevnu režim - to je gdje se proteže dolazi u.

load...

Rastegnut 4c kosa je manje šanse da se uvijaju u samu sebe, i olakšava za one prirodnih ulja (i dodao hidratantnih proizvoda) da putuju niz pramenove kose i zadržati vlagu, warding off prekomjerne lom i suhoće. Koristeći heatless metode da se protežu i može vam pomoći izbjeći čestu upotrebu topline (i nepovratne štete toplote) i zadrži koliko je dužina moguće.

Shavonnie Scott Wilson, profesionalni New Jersey frizer i njegov kolega 4c prirodno, kaže da iako ona voli da nosi perike, ona voli da zadrži 8-godišnja kćerka Cecelia je 4c kose u sladak protezala stilova. "Konkretno, u ljetnim mjesecima, ne promeni stilova mnogo, tako da je lakše za održavanje pleteni i uvrnut stilova. A kosa joj je razvezane i zaštićen ", kaže ona. Njen go-to metoda istezanja su banding, pletenica, i twist-outa.

Istezanje Metode

Neke popularne metode da se protežu prirodne kovrče, valovi, i spirale su:

1. Pletenica-outa / Twist-outa:

Klasičan pletenica-out / twist-out. Na temeljno-hidratizirana i razvezane kose (obično voda, a stajling krema i ulja), jednostavno sekcija kosu i obrt ili pletenicu kose. Zatim uzeti obrtima / pletenice dole kada su suve. Odlazak Halfrican Beaute je jednostavan tutorial za tip 4 kose. Uzmi laneno i Crna ricinusovo ulje Eko gel za oblikovanje kose ona koristi ovdje.

Ugrađeni sadržaj: https://www.youtube.com/watch?v=NUPEnaHTvw0

2. African Threading:

African threading se vrši sekcionisanje kosu off i pakovanje nit oko svake sekcije. Ova metoda je dobra za održavanje prirodne pregib obrazac, dok je još produžujući kosu. Youtuber NaturallyPhilo dokumentirani svojim rezultatima, vidi ovo ispod.

Ugrađeni sadržaj: https://www.youtube.com/watch?v=wo8B1XsyF3E

3. Bantu Čvorovi:

Bantu čvorova se postiže sekcionisanje kosu po želji i uvijanje kose, dok ga umetnuti u mali čvor. Neki ljudi zavrtite kosu oko prsta, dok su drugi zapravo okrenuti dva komada kose zajedno. Youtuber Ambrosia Malbrough radi dva pramen preokret, a onda bantu čvor; pogledaj.

load...

Ugrađeni sadržaj: https://www.youtube.com/watch?v=gg81vw8qhPU

Osim pomaganje u održavanju kose, sposobnost da se protežu tip 4 kose predstavlja naturals s nekoliko različitih opcija stajling da se prebacite ga i držati stvari nove i svježe. Tip 4c coilies može lako preći između Frotirska afro sa maksimalnim skupljanja, u super definiran obrt ili razbijeni stilu. Ako vaš namotaja Čini se da su suhe i redovno čvorovima, a vi ne nosite razvučeno stilova, dati jednu od ovih metoda probati.

Da li se protežu svoju kosu? Ako je tako, koji je tvoj omiljeni način? Hajde i komentar ispod. Ako želite da

load...