Kokosovo mleko i krečni prirodni relaksator kose? | BA.inspinre.com
Stil

Kokosovo mleko i krečni prirodni relaksator kose?

Kokosovo mleko i krečni prirodni relaksator kose?

Kokosovo mlijeko i Lime juice - duboko uređaj ili Relaxer? Imam mješavina 3a, 3b i 3c kosu. To je malo topline oštećen, a ja sam u potrazi za dobrim duboko uređaj. Na YouTube Vidio sam ovaj video od andreaschoice, koji koristi kokosovo mlijeko i sok od limete kao duboko uređaj. Pročitao sam mnogo mišljenja, ali većina njih su napravljeni od strane osoba sa tipovima kose 4a, b i c. Sada je ovaj tretman će olabaviti moje kovrče i kovrdžanja ih više, ili će raditi kao duboko uređaj?

Odgovor

Čini se da svakih nekoliko godina, ovaj domaći tretman kokosovo mlijeko riječ o novim praćenje i Hype. To nije dokazano da se opusti kovrdžave, coily ili valovitu kosu iako mnogi ukazuju na to radi. Međutim, većina se slaže da je sjajan tretman za hidrataciju.

Po definiciji, sušilo Relaxer je krema ili losion koji se nanosi na kosu ispraviti kroz kemikalija, kao što su aktivni natrijum sastojak hidroksid ili kalcijum hidroksid. Se pokvari vratila kosa mijenja teksturu kose otpuštanjem pregib obrazac. Ne postoje svi prirodni Relakseri kosu na tržištu do danas. Ono što neki mogu doživjeti dok koristite kokosa vapna maske su suhi niti pozitivan odgovor na sastojke vlagu u izobilju u većini ovih tretmana.

load...

Kokosovo mlijeko djeluje kao prirodni Detangler i uređaj i sa zadivljujućim minerala kao što su fosfor, kalcij i kalij čini se kao pobjednik za zdravlje kose. Limes su pune vitamina C, koji pomaže je odličan za borbu protiv peruti i mogu pomoći upravljati masnu kožu glave. Oba ova sastojaka će pomoći vašoj kosi i može čak i borbu protiv kovrča, ali to je više tretmana uređaj od Relaxer kao kemičar JC od prirodnog Haven sugerira.

Postoji nekoliko varijanti ovog tretmana, tako da imam par ispod. Slobodno ih probam da dobije vlagu i sjaj bez gubitka kovrče.

Kokosovo mlijeko duboko hidratantni tretman

  • 1-cup kokosovo mlijeko
  • 1 kašika. Kokosovo ulje
  • 1 kašika. Maslinovo ulje
  • 1-cup nemasni jogurt

Sve sastojke u zdjelu i mešati dok glatka. Podijeliti kosu u najmanje četiri dijela i primijeniti mješavina za svaku sekciju osigurati sve niti su pokriveni. Pokriti s plastičnim zatvaračem i omogućiti mješavina da sede na kosu za 45 min. Do sat vremena. Isprati potpuno, vlaže i stil kao i obično.

Kokos i vapna tretman

  • 1 limenka kokosovog mlijeka (pronaći debeo jedan)
  • 2 kašike. Ekstradjevičansko maslinovo ulje
  • 4 žlice. Sok od limete
  • 2 do 3 žlice. Od gustin 

Sipajte kokosovo mlijeko u šerpi i dodajte maslinovo ulje i umutiti dok glatka. Dodajte sok od limete i gustin i miješati dodajući srednje jakoj vatri i umutiti stalno. Nemojte kuhati mješavinu već omogućavaju topline za aktiviranje gustin i zgusnuti mješavina na uređaj konzistencije. Ako je smjesa previše tanak zatim dodajte još kukuruzni škrob. Ostavite da se ohladi i nanesite mješavinu na sectioned kosu vodeći računa sve dlake su pokriveni. Pokriti s plastičnim zatvaračem i sjesti pod kapuljačom za kosu ili topline termo kapa za 30 min. Isperite, očisti, i stil kao i obično. Svi preostali smjesa se može staviti u zamrzivač za drugu aplikaciju.

load...