Kljuc za uspjesne konsultacije, prema putopisackom stilistu | BA.inspinre.com
Stil

Kljuc za uspjesne konsultacije, prema putopisackom stilistu

Kljuc za uspjesne konsultacije, prema putopisackom stilistu

Ikada zapitali šta je život kao za putujući frizer?

Imao sam priliku da razgovaram sa putovanjima prirodna kosa i loc specijalista Chimere, također poznat kao #NaturalHairLady, na prometnoj dan u životu. Ovdje je ono što niste znali o svom putuju frizer. I posjetite naš Salon Finder čitati tisuće mišljenja za kovrdžave stilista širom svijeta.

Kako je dan tipično počinje rad

Moje tipičan radni dan varira i može biti u rasponu od rasporeda konsultacija, sprema se za moj sledeći klijenta, ili isplovljavam proizvoda. Jedna od prednosti kao putujući frizer se imaju pogodnost da vodi salon kod kuće. Ja ne putuju sve vrijeme, tako da kada ne moram putovati, mogu stvoriti salon atmosferu u udobnosti svog doma.

Proces konsultacija

Proces konsultacija počinje sa mnom upoznavanja klijenta i bacanje ideje za ono stil se nadao. Komunikacija i vizuale su ključni za nesmetan proces konsultacija. Volim da komuniciraju sa svojim klijentima i preći ideje i slanje slika određenog stila. Osnovu sporazuma između stilista i klijenta je bitno kako bi se osiguralo da smo na istoj strani i eliminira bilo nesporazuma.

load...

Pozdravljajući klijent u svojoj kući

Volim da se pripreme za klijenta stvaranjem toplu dobrodošlicu salon atmosferu uz svijeće i muziku. Želim da ponovo da salon iskustvo za klijenta i pobrinuti da sve bude čisto i miriše.

Moje go-to proizvodi uključuju širok češljeve zub, pacov rep češljevi, Denman četka, SheaMoisture Prelazak mlijeko, a moja kolekcija proizvoda Dr. Locs.

Preokupiranosti kao putujući stilista

Zakazivanje je teško, zbog putovanja; ponekad klijenti žele da otkaže ili reprogramiraju svoje obaveze za drugi put. Još jedan izazov će biti okupljanje stranaca i dobiti na istoj stranici. Lako je raditi u vremenu i zakazivanje sukobi sa čvršću raspored.

Kada klijent ne voli svoj posao

Ja razumijem da je to poslovna i pokušati ne uzeti stvari osobno kada klijent nije zadovoljan mojim radom. Znam da ne bi trebalo da kritike oštro.

Za teže frizer, to je važno shvatiti da dođete izvan sebe i znajte da se radi o osobi u stolici. To je manje o vama kao stilista i više o obraćao pažnju na klijentu. Kako se vaš klijent osjećati? Je li vaš klijent udobno? Također je važno biti dosljedan i biti na raspolaganju. Putujuća frizer ima biti spreman i spremni za sve što dolazi sljedeći tako da postavljaju pitanja i nikada pokrenuti uslugu bez međusobnog dogovora.

Držati korak s Chimere

Razmišljajući o rezervacije sastanak sa Chimere i na području Atlanti? Pročitajte njen klijent svjedočanstva na NaturalHairLady.com. I za njom na društvenim mrežama:

Periskop: @naturalhairlady | Instagram: @naturalhairlady | Twitter: @naturalhairlady | Facebook: "prirodnu kosu Lady"

load...