Kako spriječiti nesreću prije pranja | BA.inspinre.com
Stil

Kako spriječiti nesreću prije pranja

Kako spriječiti nesreću prije pranja
Foto ljubaznošću Sunita V

Plivanje je odličan način da ostvare i ohladi od visoke temperature, ali ne želite da ugrozi zdravlje kose. Od hlor iz bazena je štetno teksturom kose, važno je da se brine za svoju kosu prije kupanja. Uzimanje vremena da se brine za svoj kovrče prije nego uzimajući u bazen ne samo da će spriječiti oštećenja i lom, ali će učiniti vaš dan pranje mnogo lakše.

Evo nekoliko savjeta kako bi se spriječilo dan pranje katastrofa prije plivanje.

Otpetljati prvi

Prije nego što plivaju, budite sigurni da pripremi vaše kovrče. Temeljito otpetljati kosu sa regeneratorom. Možete koristiti budget-friendly uređaj koji ima puno klizanja.

Ne ispirati u uređaj iz

Nakon otpetljava, ostavite uređaj na kosu. Primjenom veću količinu uređaj će smanjiti koliko klora vaša kosa upija, i zbog toga možda žele ulagati u jeftin uređaj. Ako ne želite da koristite uređaj, možete otpetljati uljem kosu.

load...

Pogledajte neke od naših budžeta za porodicu omiljene iz apoteke!

  • L'Oréal Paris EverCreme balzam za čišćenje
  • Aussie Moist šampon
  • Trgovac Joe`s Tea Tree Tingle regenerator
  • Uglađen Naturals Tropical Coconut regenerator

Twist ili pletenicu kosu

Nakon detangling vaše kovrče, twist ili pletenicu njih. Ne brini za kosu tražim polirana. Svrha uvijanje vaše kose je spriječiti matiranje dok pliva. Ukoliko ne možete osigurati svoj obrta ili pletenice u konjski rep, to je još bolje. 

Očistiti nakon kupanja

Pranja kovrče odmah nakon kupanja je potrebno. Kada se hlor otišao u kosi, to može dovesti do loma i oštećenja. Šamponiranje vaše kovrče sa Šampon i regenerator za kosu će nježno još temeljito ukloniti klor. Čišćenje kosu trebalo biti lakše, zahvaljujući otpetljava i hidratantnim vaše lokne prije vašeg plivanja sesije. Primijetit ćete da vam kosa ne osjećati krte od hlora ili čak izlaganja suncu.

Duboko stanje

Pratiti sa dubokim uređaj. Predlažem primjenom toplote dok ste duboko stanje pomoću s kapuljačom za kosu, grijana kapa, ili topline tijela (plastična kapica i kapicu šešir). Isperite, nanesite hidratantnu kremu ili ostaviti u uređaj, i stil.

Bez obzira na to da li se odlučite za pranje i odu ili napraviti pletenicu od, pobrinite se da se prijave i pečat vlage za kosu. Sada možete uživati ​​u plivanju bez trošenja sati popravak vaše lokne od posljedica. Ključ je da ih zadrži razvezane i kaput vaše lokne sa vlagom tako da voda u bazenu ne doći do prilike da se skine svoj zdrave kose.

Da li imate savjete i trikove za sprečavanje dan pranje katastrofa ranije kupanje? Podijeliti sa kovrdžave zajednice ispod!

load...