Kako sprečiti skupljanje dok vaša kosa raste duže | BA.inspinre.com
Stil

Kako sprečiti skupljanje dok vaša kosa raste duže

Kako sprečiti skupljanje dok vaša kosa raste duže

Imam 4c kosu. To je [bilo] 11 mjeseci. Nastavlja se i smanjuje. To smanjuje toliko da izgleda kao 2inch kosu.

Odgovor

Potpuno razumem vašu zabrinutost, kao što sam previše baviti skupljanjem. Prije nego što sam dobio frizuru, kad sam nosila svoju kosu u pranje i otići i nije paperje ili ometa ga, tri dana moja grudnjak-remen dužina kose bi smanjiti na TWA. Dosadan? Da, ali to se može privremeno i bez topline fiksna.

Ja ne predlažem topline kao ni jedna aplikacija topline može dovesti do oštećenja topline. Visoko-teksture kose ne bi trebalo da bude podvrgnut grijati prečesto jer može izazvati ne samo štetu, ali dehidracije kao dobro.

Naša kosa može raste duže, ali za neke od nas raste skupljanja kao naš kosa raste! Želim da ponovim da skupljanje nije loša stvar, ali ako volite da nosite kosu onda protezao ovdje su pet super jednostavan način da to uradimo bez oštećenja kose.

1. Trake

load...

Trake je metoda istezanja kosu bez pokušaja da ga kosti ravno. Jednostavno podijeliti kosu u sekcije i nosioci mjesto konjski rep od korijena do vrha na svakoj sekciji. Dozvoliti da vam se kosa klima suha i zatim uklonite bendova. Ako želite još uspravnije kosu, onda možete ukloniti nosioce konjskim repom i zamotajte kosu sa svilenom maramom čvrsto da pomogne ispraviti kosu. Ovo može izazvati puno napetosti, što može dovesti do pucanja, tako da ne koristite ovaj metod često.

Koristim ovu metodu za sprečavanje skupljanja na svoju kosu, ali ja više volim koristiti metodu s manje napetosti. Jednostavno stavim mokru kosu u niskom konjski rep u ouchless beretku i uklonite ih kada mi je kosa gotovo suha. Ja tresti i odlaze, i da čuva moju kosu od skupljanja koliko i obično.

2. Bantu-čvor Out

A zabava stil sve od sebe, Bantu čvorova su odličan način da se protežu kosu bez upotrebe topline. Oni se mogu kreirati na mokru ili suhu kosu. Jednostavno sekcija kosu i da ih okrenete u Bantu čvorova, a zatim im omogućiti da klima se potpuno osuši. Kada ih srediti ćete imati teksturom izgled, ali s više potezu od vaše prirodne teksture.

3. Visoki rep ili Bunning

Visoki rep je odličan način da se protežu vaše kose bez topline i održava teksturom izgled. Pobrinite se da ne pričvrstite rep previše čvrsto ili ćete završiti sa ravniji kosu od korijena i curlier tekstura na krajevima. Također možete staviti vaše kose u nizak rep za manje napetosti i sličan efekat.

4. Roller Setovi

Roller setovi su popularan istezanja tehnikom među visoko teksture prirodne kovrdžav. Što je veći valjak, više kosa će se protezao, tako da mnogi koriste ovaj stil da se postigne ispravi stilova. Pobrinite se kosa je pravilno razvezane i potpuno mokra prije valjanja, a ako želite ravnu kosu, samo zamotajte kosu u saten šal kad se potpuno osuši. Mousses ili postavljanje losioni su najbolji stajling proizvod za ovaj stil.

5. Twist-auti i Braid-auti

Twist izlaza i pletenicu od pomoći protežu kose i dalje će vam dati da teksturom izgled. Još jedna velika prednost ovih stilova je da će kosa može razvući kada stil je stara i može se stilu u novi izgled tokom sedmice. Za dodatnu istezanje, kada ste završili svoj stil zakačite obrta na suprotnu stranu glave. Stan-twist outa dati više produljenje od običnih twist-outa, ali sva tri stana, redovno i pletenica-outa sve pomoći protežu kose zadržavajući teksturom izgled.

load...

Spremni da isprobaju valjci? Različite vrste ostvariti različite poglede, pa evo naš brzi vodič za pronalaženje jedan za vas.  

Stan obrtima i twist-outa nisu isti, evo razlika. 

U kosu kolotečinu? Pratite nas na Instagram za inspiraciju.

Sviđa ono što vidite? Za više članaka kao što je ovaj, prijavite se na naš newsletter!

load...