Kako se oporaviti od ravnih, talasastih korena | BA.inspinre.com
Stil

Kako se oporaviti od ravnih, talasastih korena

Kako se oporaviti od ravnih, talasastih korena

Jedan od najvećih problema neke od nas lice je kosu koja neće izgledati jedinstvene na našem glavu dok korijeni odbijaju da uviti. Često je od težine kose, pogotovo ako vaša kosa raste dole nego vani. Jedan čitalac s tip 2 valovite uvojke pita NC zajednica za pomoć.

Pitanje

"Pomoć! Moj jednom velikom, prekrasnom lokne postaju stana. U čemu je problem?"

Prošle godine, počeo sam zapravo koristiti proizvod i difuzne moje kovrdžave kose. U proteklih godinu dana, izgleda Ravan i gubi na pregib iznad ušiju kosu. Nedavno sam [koristi] a čišćenje šampon i kovrčava ponovo je moja kosa. Sledeći put iako sam pokušao to, moja kosa je opet bio ravan jedan. Treba mi pomoc! I normalno koristiti mus i sprej u mojoj kosi.

Odgovor

Ako je vaša kosa je gusta i duga, te karakteristike mogu objasniti težinu kosu (dakle, Ravan). Ponekad, naša kosa treba brz podsjetnik o tome kako bi trebalo da se uvijaju, a ne samo gdje želi. Evo kako to popraviti.

load...

1. Squish i SCRUNCH vaše kovrče.

Dok većina kovrdžav koristiti Squish da condish tehniku ​​za uklanjanje viška vode iz kose ili za otklanjanje gela cast jednom osuši kosu, scrunching podstiče kosa imati lokne. Nježno stisnite kosu gore od krajeva prema korijenima. Scrunching kosa je kovrdžava djevojka najbolji prijatelj u borbi protiv mlitavost.

Ako je moguće, držite glavu naopako preko dok SCRUNCH u proizvodu stil, jer će u potpunosti distribuira proizvod i povećati formiranje teksture na korijene. Koristite difuzor vezanost za ubrzati vaš proces sušenja bez mućenje daleko previše vlage ili promovisanje frizz halo.

2. Clip i stil vaše kovrče.

Dodaj obim i visinu clipping korijena vaše kovrče sa svojim korijenima s metalnim Duckbill snimke ili Bobby igle, poput valovite-kovrčava YouTube kreator JustCurly:

SCRUNCH srednje čekanju za oblikovanje u vašem kovrče na svjetlo, u trajanju čekanju. Ventilator favorit za godina je bio Mop Top Srednji Hold protiv sitnog gel ili SoCozy Srednji Hold gel za oblikovanje.

3. Razmotriti šišanja.

Ako sve drugo propadne, a Devacut (Foundation rez) je opcija. Ovo može pomoći osloboditi neke od težine vaše kovrče i dati vam bolje zvuka. Upišu u profesionalnom sa dosta iskustva - posjetite naš salon brojevi stilisti i recenzije baze podataka.

load...