Kako pronaći najbolji šampon za kosu | BA.inspinre.com
Stil

Kako pronaći najbolji šampon za kosu

Kako pronaći najbolji šampon za kosu

Postoje samo dvije stvari koje apsolutno je potrebno u njegu kose, a jedan od njih je i šampon. Naravno, ne možete ga koristiti često, ali kada radite, koji je tvoj favorit? U zavisnosti od kose i debljina vaše kose, možda imate šampon must-have. A ako ne, evo potrošača izbor listu najboljih šampona za valove, kovrče i Kinks.

Šampon Problem

Prije nego ronjenje na službene liste, postoje neke odricanja. Za jednu stvar, čak i ako je najbolji šamponi su ocijenjeni vrlo ili čak na vrhu, oni ne mogu biti prava stvar za vas. Postoje stotine marki za njegu kose tamo i svi od njih imaju pozitivne aspekte i nedostatke. Sve se svodi na ono što je u njima i ono što je dobro za vaše kovrče.

Prvo, pogledaj listu sastojaka. Mnogi drogerijama i trgovinama nositi proizvode robne marke za njegu kose. To su najpristupačniji mesto za šampon. Zatim, tu su profesionalni salonima i prodavnicama za njegu kose, koje takođe nose šampona, ali oni mogu biti malo skuplji. Dakle, ono što je najbolje?

load...

Know Your Sastojci

Odgovor je težak, ali najbolje mogu odgovoriti na listi sastojaka. Neki proizvodi, uključujući šampone, sadrže silikone koji su visoko raspravlja u kosi zajednici. Mnogi stručnjaci predlažu ne samo izbjegavanje silikone koji može stvoriti voštani nakupljanje, ali sulfata, čaj, MEA, sumpor, parafin, amonijaka i drugih oštećenja sastojaka kao dobro.

Još jedna stvar koju treba imati na umu je da li je proizvod je dobro poznato ime brenda. Mnogi visoko kotira velikih robnih marki sadrže sastojke koji vaša kosa ne žele.

Pantene Pro V, top must-have šampon za valovite kose, sadrži voštani nagomilavanje da većina žena slično. Međutim, pažljivo provjerite sastojke. Ako sadrži bilo sulfata (uključujući natrijev lauril ili amonijev lauril sulfat), to je vjerojatno najbolje izbjeći.

Dakle, čak i ako se to smatra must-have za neke, uvijek pročitajte etikete i rade istraživanja. Na kraju krajeva, najbolji način da se pronađe must-have proizvod po prvi radi malo domaći.

Mi smo malo istraživanje za vas, iako i pokupi najbolje šampona na osnovu tipa kose!

Picks kupac na Tip kose osnovu

Tip 2: Valovita

Kada je u pitanju talasastu kosu, postoje mnogi istaknuti izbor potrošača must-have. Oni koji imaju tip 2 talasa smatraju L'Oreal, Garnier, i nekoliko drugih marki kao must-have u svojim tušem.

Zaokružuje vrhu tip za must-have šampon su Sunsilk i Pantene Pro V. Ovi proizvodi imaju tendenciju da uzrokuje neke ostatke naslage, pa imaju neki šampon pri ruci. Imajući to u vidu, oni su favoriti za razlog. Tako wavies kopaj, i recite nam šta vam se najviše sviđa!

Tip 3: Curly

Kada se približavate službene kovrčava klupi znak, najbolje je da odaberete svoj šampon mudro. U slučaju njegu kose, uređaji nisu jedini hidratantnih proizvoda u kadi; ima dosta hidratantnih i raščišćavanje šampone koje su savršene za tip 3 kose svuda.

Za kovrdžav sa tip 3 kovrče, top izbor za must-have šampon uključuju Garnier Fructis brend, Kérastase Bain Oleo-Curl / Intense, a za deblje kose, Tigi Bedhead Superstar bez sulfata šampon za gustu Massive dlake.

load...

Tip 3c i 4: Kinky

Jednom kada uđete u čvršće, kinkier lokne, stvari se malo, dobro, dlakave. Nažalost, ne samo vrstu šampona, ali koristi od njega potpuno dovedena u pitanje. U nekim slučajevima, to je najbolje da se odnosi samo na stanje, ko-pranje, ili pažljivo shampoo u više sekcija.

Ako želite koristiti šampon, međutim, postoji nekoliko na vrhu. Aubrey Organics je jedan od najvećih brendova smatrati must-have šampon za sve kovrdžav tamo, dok DevaCurl niske Poo je favorit za 3c kroz 4 tipu kose.

Žele više?

Pregledavati tisuće korisnika Recenzirani šampona i pronaći svoj novi čudo proizvod danas!

Final Savjeti

Imajte na umu da ne morate da shampoo cijelu glavu. Fokusirajte se na vlasištu da izbjegli sušenje naše tvoj sjajan brave.

Uprkos činjenici da se oni smatraju najboljim šampona od strane mnogih, ne bi trebalo da se koristi samostalno. Ne zaboravite da koristite šampon najmanje jednom tjedno za uklanjanje voštana naslage i praćenje s šampon. To će spriječiti perut i svrbež vlasišta ako ga imate.

Ove robne marke su preporuke isključivo na osnovu tipa kose. Postoji više desetina koje su fantastični za svrbi vlasište, osjetljivo vlasište, tanke kose, gusta kosa i kemijski tretirane kose.

load...