Kako napravim svoj set za prste trajati čitavu nedelju | BA.inspinre.com
Stil

Kako napravim svoj set za prste trajati čitavu nedelju

Kako napravim svoj set za prste trajati čitavu nedelju

Kada kažem moje kolege kovrdžav da je moj pranje i otići traje oko sedam dana, ja sam odmah primijetiti nevjerica na njihovim licima.

Da budem iskren, ja ne radim puno sa mojom kosom i mislim da je to jedan od glavnih uzroka beskrajne dobrih dana kosu. Po mom mišljenju, glavni adut doprinosi elastičnosti moje lokne tokom sedmice je moja rutina za njegu kose.

Uoči

I unapred poo, miješanje sljedeće ulja zajedno:

  • Jamajčanin Black Ricinusovo ulje
  • Ružmarina ulje
  • Metvica

Dok je prethodno pooing mi kosu, ja izmasirati vlasište i prst otpetljati mi kosu od krajeva sve do korijena.

Nakon ovoga, povući svoju kosu se u izgubite ananas lepinja i pokrivaju svoju kosu sa šal (kao što je prikazano u nastavku).

Tog jutra: Čisti, ravnanje kose i duboko stanje, Protein tretman

load...

I lagano operem skalp sa šamponom bez sulfata; TRESemmé Naturals šampon je moja omiljena. Volim operem kosu s ove vrste šampona, jer ne skine svoju kosu i sačuvati moja prirodna ulja. Preporučujem da se ne primjenjuju šampon širom kosu, jer krajevima moglo oslabiti.

Ja rijetko koriste uređaji - Zapravo sam preskočiti ovu fazu i početi proces duboko uređaj. U ovom trenutku, ja ću koristiti sljedeće:

  1. Moje proces detangling je zapravo faza duboko uređaj. U cilju sprečavanja lomljenja sam podijeliti svoju kosu u četiri dijela. Ove sekcije će se podijeliti na manje dijelove, koji će biti razvezane prstima prvi.
  2. Nakon toga, ja očešljam sa Denman četkom. To rezultira mekom, razvezane kosu.
  3. Na kraju, ja povući moju kosu u ananas lepinja i pokriti ga s plastičnu vrećicu ili kapu za otprilike jedan sat. Moj omiljeni duboko uređaji su: ORS Shealicious vlage Lock, Dabur Vatika Black Seed maska ​​za kosu i ApHogee dva koraka Protein tretman.
  4. Ja isperite duboko uređaj temeljito s hladnom vodom. To čini moja kosa sjajna. Topla voda čini moja kosa suva; dakle, topla voda treba izbjegavati tokom procesa pranja. U posljednjoj fazi moje pranje i otići rutina, to je ključni dio procesa. Proizvodi mogu ili imati pozitivan ili negativan učinak na elastičnost vaše kose tokom sedmice.

The Styling Rutinska

1. Leave-in Lottabody koji se ne ispire

2. Kremasto Eden Bodyworks Curl definirajući krema

3. Jelly- Camille Rose Naturals Curl za kavu

Podijeliti kosu na sekcije i prst-odvoji kosu dok nanošenja proizvoda. Nakon nanošenja žele, ruke metodu moli treba da se izvrši. Ova metoda podrazumijeva postavljanje kosu između ruke i miluje ruke dole.

load...