Kako mu pomoći sa bradom | BA.inspinre.com
Stil

Kako mu pomoći sa bradom

Kako mu pomoći sa bradom

Uz Dan očeva brzo približava, mislili smo da bi bilo dobro da pitate neke od najboljih Brada Brands za Lumbersexuals nekoliko pitanja u vezi muške dotjerivanje. Većina muškaraca su niski stvorenja održavanje kada je u pitanju samoodržanja, ali ono što oni ne znaju je da je ono što koristite na glavi ne može se koristiti na licu. Tu bradu da je naporno radio da raste je sve uzalud ako nije pravilno održava. Boreći se sa brijačem udaraca i uraslih dlačica? Saznajte zašto.

Koja je razlika u izgled i dojam dobro njegovan bradu nasuprot zanemarena bradu?

Beardbrand: "Za duže brade, dobro njegovan bradu će biti obrubljen na još Duljina obraza i dekoltea će također imati ravne linije vrlo dobro njegovan bradu će vjerovatno biti vazduh suv i koriste ulja i balzama kako bi se osiguralo da izgleda svom najboljem izdanju... Zanemarena brada će imati puno ispucale vrhove, će biti neujednačen, a ne redovno ukrašene. Također će imati izgled "Bed head" gde je gurnut u stranu. Za kraće brade, tu je još stil uključene u kojoj neki momci žele prirodni obraz linije da imaju više robustan izgled. "

load...

Black Label Brada ". Zanemarena brade će se osjećati svrbi, grebe, suho, i vidi žilavi Pa zadržao bradu će izgledati čisto, ravno, i da će rasti od toga da bude dobro hidratizirana i zdrava."

Craft kulture Co: "A dobro njegovan bradu prvo ima granice To ne raste širom obraza, sve niz grlo, i oko potiljak počinje tek oko Adamove jabučice ili na.. Nabor na vratu. Ona ima određena granica na obrazima, silazi s zulufi kako bi se zadovoljile brkove. Nalazi se na vilicu i ne širi nazad prema kosu vratu. Nikada se spaja u kosu vrat! A dobro njegovan bradu također ima oblik - ne raste divlje u svim pravcima Obično je ravnija sa strane obraza uz malo više dužina na bradi i brkovima Ako imate kovrdžave bradu, to će i dalje.. Biti kovrčava, ali lokne će biti više uniformi umjesto da neki pojaviti duže od drugih A dobro njegovan bradu ima mekoću i malo prirodni sjaj -. Potpomognuta bradu ulje - i leži prilično uredno, kako je od brušenog kroz ".

Kakav održavanje je potrebno i koliko često? Češljanje, čišćenje, hidratacija, rezanje / podrezivanje, itd?

Beardbrand: "Mi preporučujemo momci peru svoje brade jednom ili dva puta tjedno i uvijek prate s omekšivačem ili uređaj Za najbolje tražim brada je, rekao bih svakodnevne primjene bradu ulje, češljanje nikakve čvorova, a četkanje brada s. Četka za kosu svinja, kada je sušeno bradu. Za održava izgled, Muškarac će željeti da smanji oko 1/2 "bradu jednom mjesečno."

Craft kulture Co.: "Svakih nekoliko dana operite bradu temeljito očistiti kožu ispod dlake, kao i samih vlasi. Koristite šampon i regenerator koji je stvoren samo za bradu. Kao što je spomenuto, nemojte koristiti isti šampon koji koju će koristiti na glavu kose, jer je previše grubo. Za dobro njegovan izgled, kupiti lijepo bradu trimer i koristiti ga barem jednom tjedno. Slika od kojih postavljanje na trimer odgovara vašim željene dužine i pobrinite se da trim cijeli brada često. Makaze i češalj može učiniti trik kao dobro. Trim brkovi dlake koje padaju preko ivice ili željeznička ih sa strane uz malo brkova vosak.

load...

Kupiti lijepo brijanja ulja koje možete koristiti u kombinaciji s ravne britve ili edger da počisti granice između brade i dlaka dio svog lica. To će pomoći da linije izgledaju čistije i pomoći će spriječiti britva opekotine od dešava.

Pobrinite se češlja bradu jednom dnevno, za samo nekoliko minuta. Kupiti lijepo fino zub češalj; za kovrčave grubu bradu to će vam pomoći da ukloni sa bilo čvorova i da izgleda glatko. A prirodni Četka se može koristiti za duže brade, ali kako god želite, redovni češljanje stimulira zdrav rast kose.

Koja je razlika između brijač udaraca i uraslih dlačica? Kako se može ukloniti i spriječiti ih?

Craft kulture Co.: "Razor bumps javljaju kada je kosa koja raste iznad kože petlje oko i ponovnog ulaska u kožu gdje se zaglavi. Urasle dlake, s druge strane, nikada ne rastu iznad kože, umjesto da ostanu zarobljeni ispod kože. Uraslih dlačica može nastati kada se brijanje vrši preblizu koži ili čak smanjiti ispod kože. Da biste to spriječili, ne bi trebalo desiti da previše kožu kada brijanja i treba pokušati kako bi bili sigurni da je vaš multi-blade britva, ako je koristite, je čist. Razor udaraca doći dijelom zbog vrstu prirodne kose. Oblik izuzetno kovrdžave kose može uzrokovati da se ponovno prodiru u kožu. Ako obrijati blisko, oštre krajeve preostalih vlasi mogu biti izuzetno oštre i špicaste, što ga čini lakše im bi se vratio na koži kada su uviti.

Za neposrednu rješenje za urasle dlake i Razor udaraca, primijeniti topli peškir da otvori pore, zatim lagano probije na površinu kože sa pincetom ili sterilizirana igla da se kosa na površinu. Oduprite se iskušenju da uklanjanje dlaka zajedno. Da spriječi ponavljanje, piling kožu nježno jednom ili dva puta tjedno da obeshrabri kožu od raste dlake. Kada brijanje, uvijek klize oštricu u smjeru kose na prvom prolazu. Ako je potrebno, zaustaviti brijanje tako blizu jedno vrijeme, jer to rizik dodatno otežava Vašu kožu. A trimera ili šišanje može trim vaše brade do 1/8 u. Iznad kože i može biti bolje rješenje za one koji često muči urasle dlake ili Razor udaraca.

Vježbajte dobre higijenske sa svojim grooming alate držeći ih odvojeno od opreme drugih i da ih čišćenje bakterija i rđe. U borbi protiv infekcija pokušati toner na vašu kožu na bazi alkohola. Staviti ga na pamuk loptu i lagano ga obrišite na područja u kojima ste naišli brijač udaraca ili urasle dlake. Učinite to nakon što ste već očistili lice najmanje dva puta dnevno. 

Urasle dlake i žilet udaraca će zarasti vremenom, bez potrebe da se zapravo izdvojili dlake. Međutim, ako se nastave, obratite se dermatologu. "

Česte greške prilikom brijanja

. Craft kulture Co.: "Postoji bezbroj grešaka najčešće je kada brijanja Evo nekih od najčešćih koje treba izbjegavati:

  • Koristeći staru sečiva Ova oštrica će iritirati kožu i izazvati neku štetu.
  • Ne koristite ispravan nakon shave- Koristite losion poslije brijanja koji je lagan i ima prirodnih sastojaka u njemu, kao što su ulja čajevca. Treba koristiti nakon brijanja koji je hidratantno djelovanje. 
  • Ne dozvoljava brijanje omekšati kožu - Kada ste stavili kremu za brijanje na kožu, ne brije odmah. Ostavi ga tamo nekoliko minuta, tako da vaša koža može postati hidratizirana i omekša. 
  • Brijanje pred tuš -U najbolje vrijeme za brijanje je odmah nakon tuširanja, jer je to kada je vaša kosa je najviše natopljenom. To će učiniti dlake lakše briju i da će dovesti do manje razdražljivost dešava. 
  • Brijanje s hladnom kožom - Ako tuširaju hladnom vodom ili obrijati bez tuširanja, obavezno prvo zagrijati kožu toplom vodom. Brijanje hladne kože povećava mogućnost rezanja u kosu folikula, što dovodi do ono što mi zovemo kapi krvi. Također, to je veća vjerovatnoća da generalno iritira kožu.
  • Nije podmazivanje pravilno - Korištenje proizvoda za brijanje koji se suši prebrzo će rezultirati lošim podmazivanje i više struganje i oštećenje kože. Priprema kožu prije brijanja sa ulje prije brijanja i pomoću bogatog za brijanje će pružati sve podmazivanje što je potrebno za ugodno brijanje.
  • Brijanje prečesto - povremeno uzeti slobodan tjedan od brijanja. Umjesto toga koristiti trimer ako moraš. Vaša koža treba pauzu i konstanta blizu brijanja će oduzeti vašu kožu svojih prirodnih ulja i zaštitnog sloja.
  • Brijanje protiv zrna, posebno na vratu -Ne poštujući obrasce prirodnog rasta brade, posebno na vratu, i brijanje protiv zrna na prvom prolazu često dovodi do iritacije.
  • Pritiskom previše sa žiletom Ovo grebati slojeve od vaše kože, svjedoče bol, rezovi, i crvenilo. Nemojte biti u žurbi, ali dozvoliti brijač da klizi nježno na lice.
  • Piling kožu nakon brijanja - Ako koristite piling losion za svaki dan, ne radi to odmah nakon što su se obrijao. Vaša koža je već prošla kroz traume i trljanje to će učiniti ga više iritira. "
load...