Kako liječiti oštećene folikule dlake | BA.inspinre.com
Stil

Kako liječiti oštećene folikule dlake

Kako liječiti oštećene folikule dlake

Naša čitač Kendall1120 postavio ovo pitanje na Curly Q & A i mi smo doveli stručnjake da joj dobiti odgovor.

Pitanje

Ne koristim topline i ja nosim kosu 100% od time.I čudo ako će moja kosa postati pravo. Da li je moguće da postoji oštećenje na folikularne nivou?

Na slici: @ Her.Own.Skin

"Moje ime je Kendall, ja sam 15 godina i ja smo se čitajući članke na ovim stranicama godinama. Oni su me stvarno pomogao u grli moje kovrče. Tokom godina sam naučio da se ne previše sustigla pregib kucanja, posebno za osobe s nekoliko različitih vrsta, ali ima jedna stvar koja mi smeta. Sa prednje leve moja kosa je talasasta, gotovo kao vrlo ispružena S- oblikovane pregib dok desni su čvršće kovrče. Ja sam mislio da je šteta u prošlosti, ali sam smanjiti i smanjiti i bez uspjeha uvijek raste nazad isto. Ne koristim topline i ja nosim kosu 100% vremena. To što me brine, jer kad mislim o odrastanju moju kosu, pitam se da li će talasi postati pravo. Da li je moguće da postoji oštećenje na folikularne nivou? "

load...

Odgovor

Bez odgovarajuće konsultacije sa licenciranih trichologist i frizera i sliku, teško je da vam dam tačan odgovor. Vlasnik capella Salon, Shai Amiel, mi je rekao: "Ti treba da vidimo u kakvom je stanju kosa je u prvom prije određivanja problema. Bilo bi potrebno da se malo više informacija o tome šta prethodnog tretmana, boja, stilova da je ona imala u prošlosti. Da ne spominjemo mogućnost hormonalne promjene i lijekovi koji mogu biti faktori kao dobro. "

Hipotetički govoreći, problem bi mogao biti vaš folikula u tom dijelu kose. "Možda je tog strane, folikul je malo začepljen i uzrokuju kosu da se na više valovit izgled", kaže Los Angeles na bazi frizer i kolorist, Jenna Lynn Edmunds. Ona preporučuje početno "uključuje skalp masaže [dok] šamponiranja da se poveća protok krvi i pomažu odčepiti [folikula]."

Koje proizvode bi trebalo da koristite?

"Postoji proizvod iz Phyto zove Phytopolléine Botanički tretman vlasišta (40 €)," Edmunds spominje. "To je mješavina eteričnih ulja koje ćete koristiti kao tretman vlasišta i detoksifikaciju, ona uklanja sve ostatke iz stajling proizvoda, ekološke agresora i uravnotežuje vlasište Nevjerovatno je i definitivno promašiti sigurno Svako ima različite obrasce pregib i tekstura i.. Ponekad mogu imati područja koja su manje ili više kovrčava nego ostatak Imam nekoliko kovrdžave klijenata koji su valovite oko kose [ali] imaju čvrsto kovrče u kruni i potiljka to je kao otisak prsta -... Jedinstven za svaku osobu "

At-home pravni lijek: DIY tretman vlasišta detox

Uz ovaj proizvod, možete stvoriti svoj skalp detox tretman kao kod kuće lijek.

Mix sljedeće sastojke u spreju:

  • 1 deo jabukovog sirćeta
  • 3 dijela vode
  • 2 do 3 kapi eteričnog ulja lavande  

Spritz direktno na kožu glave i masaža ga u. Nagnite glavu unazad da se izbjegne područje oko očiju. Budite sigurni da je ispiranje se provlači kroz sve vaše kose onda pustite ga da radi nekoliko minuta. Isperite dobro i nastaviti sa svojim uređaj. Ovo će ukloniti mrtve stanice kože, proizvod nagomilavanje, čisti začepljene pore, uravnotežiti razinu pH, stimuliše folikule i spriječiti perut u kosi.

load...

To može biti topline ili Relaxer oštećenja

Drugi scenario može biti da ona ima valovit sekcije zbog prethodne toplote ili Relaxer štetu, iako ste rekli da ste smanjiti svu štetu off.

Kako napraviti kovrdže uniformi

Dok je kosa u fazi rasta, koristite minival šipke, Curlformers ili namotaji prst na tvrdoglavi pravo komada za obuku kovrče.

Nanesite uvijanja maslac ili gel na malim dijelovima svježe oprane kose. Moj omiljeni je Curls borovnica Bliss kontrolu kovrča Jelly. Zavrtite svaki deo oko prsta za stvaranje zavojnice. Ponovite ovo kroz celu svoju glavu (ili samo pogođenih područja). Nakon što je kosa je 100% suha, razdvojite zavojnice prstima ili Afro pick za veći volumen. Pogledajte ovaj video za tutorial u dubinu:

Kako se nosite sa višestrukim obrasce kose i tekstura? Javite nam dole u komentarima.

load...