Kako izbjeći bantu čvorovi | BA.inspinre.com
Stil

Kako izbjeći bantu čvorovi

Kako izbjeći bantu čvorovi

Bantu čvorova nisu za svakoga. Ne postoji ništa gore nego stoje sati ispred ogledala instaliranja čvorova, trajna bolna nemiran san samo da čvorove do otkrivaju neposlušnu, kovrčava nered u jutarnjim satima. Naravno, to je kad razbijem tvoju Bobby igle za šik punđe ili Mohawk! Ali, nikada nećete morati ponovo doživjeti nije Bantu čvor-outa. Nakon godina nošenja Bantu čvora-outa, naučio sam nekoliko stvari koje mi garantovati uspjeh svaki put.

Kako da biste dobili besprijekoran bantu čvor-outa

  1. Početi protezala suhu kosu. Udarac iz često će vam dati najbolje skakanje Bantu čvora van kovrče ali dobro razvezane starog twist / pletenica od će raditi kao dobro. Nikada ne postavite čvorova na mokrim ili vlažnu kosu, jer su šanse da ne će se osušiti, a vi ćete ostati s velikim neposlušnu kosu sljedeće jutro.
  2. Idi za proizvode na bazi bez vode. Moj omiljeni je šlag matica maslac, kao što su shea maslac. Ako koristite proizvod na bazi vode, biti svjetlo ruku. Ćete želite da smanjite količinu vlage dodan u kosu dok postavljanje čvorova kako bi se osigurala potpuna suhoće sutradan. Ovo će smanjiti bilo šanse za kovrdžanje. Na maslac možete dodati malo gela za neke dodao čekanje. Neki gelovi imaju vodu, tako zapamtiti da bude svetlo-handed kao dobro. Smooth proizvod kroz kosu s posebnim fokusom na krajevima tako da krajevi su dobro hidratizirana.
  3. load...
  4. Pokrenite izvrtanjem pramen kose za Bantu čvor barem centimetar dalje od korijena. Ovo će vas spriječiti od stavljanja previše napetosti na skalp svoj Bantu čvorova preuske i bolno za spavanje.
  5. Dok većina ljudi završiti svoje bantu čvorova po navijanje svaka revolucija ispod prethodnog, smatram da, da je tehnika čini čvorova prejako. Stoga sam, fokusirati na pakovanje samo zadnjih nekoliko revolucija ispod prethodnih da ušuška dalje krajeve i osigurati Bantu čvor. Ako je vaša kosa je kraća možda ćete morati koristiti šnalica da držite čvorova na mjestu. Pakovanje u ovom način daje čvorova više Wiggle soba, smanjuje napetost i bol bez da spava.
load...