Kako duboko uspraviti finu kovrdžavu kosu | BA.inspinre.com
Stil

Kako duboko uspraviti finu kovrdžavu kosu

Kako duboko uspraviti finu kovrdžavu kosu

Koliko često bi trebalo duboko uslovljava svoju kosu u velikoj mjeri ovisi o teksturi i poroznosti vaše kovrče. Našao sam da je moja prirodno kovrdžava kosa treba više duboko uređaj. Evo mojih savjeta o duboko uređaj 3a kovrče srednje poroznosti. Duboko sam uslovljavaju moje kovrče oko svake druge nedelje, posebno tokom toplijih ljetnih mjeseci, kao što želim da budem oprezan da ne pretjerano uslovljavaju njih. 

duboko sam uslovljavaju moje kovrče oko svake druge nedelje

Iako ne označi dan dole na kalendaru da sam duboko uslovljena, ne mogu osjetiti kada mi kovrče trebaju neke dodatne vlage. Pogotovo ako uočite vaše kovrče osjećaj za kosu nego što je uobičajeno, vrijeme je da se duboko stanje.

Znaci da je vrijeme da duboko stanje

Moje kovrče su manje sjajni nego obično.

Krajeve moja kosa ne pravilno nagomilavaju, pa čak i izgledaju malo neposlušnu.

Moje kovrče su više zamršenih nego što je uobičajeno i ne mogu objasniti zašto. Ne samo zato što ih nisam oprao nekoliko dana, ili čak zato što sam bio na plaži.

load...

To je ono što moje kovrče izgledati nakon dodavanja dobar tretman duboko uređaj:

Moje duboko uređaj rutinu

Moje duboko uređaj rutinu počinje isto kao i moj redovni uređaj: perem kosu sa šamponom i onda otpetljati moje kovrče s Kinky Curly Knot Today. Čim sam pročešljala moje kovrče i isprane moje Detangler, ja nanesite veću količinu duboko uređaj. Kada sam duboko stanje, samo zamijeniti uobičajene uređaj.

Ja primijeniti duboko uređaj za moje dobro kovrče koje češljanje ga u. Koristim dosta (vidi sliku ispod) kako bi bili sigurni sve moje kovrče su potpuno zasićene od korijena do vrha. Onda, ostavljam proizvod u mojoj kovrče za oko 10 do 15 minuta prije nego što sam temeljito isprati.

Budem siguran da isprati sve duboke uređaj temeljito tako da je moj kovrče nisu mlitavi i opterećena, onda sam oblikovati moje kovrče kao i obično.

Ako redovne duboko uređaj ne radi ništa za svoj 3a kovrče, treba uzeti u obzir dodajući neke topline i dodajući malo ulja za brtvljenje u vlage. Ovo je posebno važno ako vaš valovi ili kovrče su visoko porozne.

Moj omiljeni duboko uređaja

Pokušao sam nekoliko različitih duboko uređaja, ali sljedeće četiri čini se da rade najbolje za moje kovrče.

Moptop Deep regenerator

Macadamia njegujući njegujuća maska

Eden nadgradnje jojobe Monoi duboki regenerator

Curl Junkie Curl Rehab hidratantni tretman

Koji duboko uređaj najviše volite? Prati me na mom blogu JustCurly.com za više kovrdžave tips, frizuru tutorijale i recenzije proizvoda.

load...