Kako detanglirajte kovrdžavu kosu | BA.inspinre.com
Stil

Kako detanglirajte kovrdžavu kosu

Kako detanglirajte kovrdžavu kosu
Pictured: @risarizos

Većina kovrdžav znaju šta se dešava kada pokrenete četkom kroz kovrčave kose - to nije lijepo. I to je razlog zašto osećamo skloni izbjeći četke po svaku cijenu. Ali postoje dobro i loše načina za korištenje alata za kosu, pa ćemo podijeliti naše Najbolji saveti za dobijanje čvorova iz kose.

Kada treba otpetljati?

Otpetljava kosu je ključni korak u bilo kojem režimu za njegu kose, i kao što postoje mnoge vrste kovrče i spirale, ima isto toliko načina da se otpetljati.

Frekvenciju na kojoj bi trebalo da otpetljati vaše kovrče varira od teksturu teksture. Čak i unutar teksture, ona varira na određeni tip kose. Dobro pravilo je da se otpetljati kosu na dan pranja, da li je to jednom tjedno ili svaki drugi dan.

Dakle, kada bi trebalo da oprati? To ovisi o mnogo stvari, kao što je kakav klime u kojoj živite, koliko ste aktivni ili kako masnu kožu glave dobije. U principu, trebalo bi oprati kosu barem jednom tjedno, možete naći da želite da operete više ili manje, ali to je dobra polazna off point. Imajući to u vidu, trebalo bi da otpetljati vaše kovrče barem jednom tjedno.

load...

Mokroj ili suhoj kosi

Opet, tvoj detangling metoda zavisi od teksture i tipu kose. Prema prirodnim frizeru Janelle Sands, suho, grubo ili uvijene i uvijena kosa "treba koristiti vlažne raščešljavanje samo kada natovarenih klizavim uređaj. Za otežane zapetljavanje, prst otpetljati s kokosovim uljem prije nego mokra raščešljavanje sa regeneratorom." I gubitnik kovrče, debele, i teža tipove kose gustoća može "lagano SPRITZ sa prodornim ulja poput argana svug raščešljavanje s lopaticama četkom ili Denman četkom prije i za vrijeme čišćenja sesije. Nakon čišćenja sjednice, kaput svoj niti sa zaglađivanje uređaj prije češljanja ili pranja. "

Kako otpetljati

Neke opšte savete kada je u pitanju detangling:

  1. Otpetljati kosu kada je mokra ili vlažna.
  2. Koristite grumen uređaj da pomogne s procesom otpetljava.
  3. Koristite pritisak tuš morao pomoći gura čvorova se i izgladiti vaše kovrče.
  4. Koristite širok zub češalj ili prstima češlja kroz čvorova.
  5. Početi češljanje na dnu i raditi svoj put gore.
  6. Otpetljati vlažnu kosu prskanjem ne ispire sa kose ili detangling sprej.
  7. Ako se odlučite za otpetljati suhu kosu, koristite ulje za podmazivanje vaše kovrče i spriječiti lom.

Detangling proizvoda i alata

Većina kovrdžav će se složiti da su vam prsti najbolji alat možete koristiti kada je otpetljava. Prstima, međutim, uzeti strpljenje i vrijeme ako imate čvršće namotaja ili mnogo kose, tako da možete da je veliki zub češalj radi bolje za vas ili četkom.

Većina kovrdžav će se složiti da su vam prsti najbolji alat možete koristiti kada je otpetljava.

Ostavite-u uređaja i krema na bazi uređaji su najbolji prijatelji kada je u pitanju otpetljava. Otpetljava kosu bez njih može uzrokovati lom i dovesti do oštećene kose. Ovdje su neke od najboljih proizvoda i alata za detangling:

Kinky-Curly Knot Danas

Tip 3 kovrdžav će obožavati ovo odsustvo-u uređaj. To da izgladimo kosu, češalj kroz čvorova i pustiti kosu upijte vlagu.

load...

Kovrčava kosa Solutions Slip Detangler

Ovo Detangler je savršen za dame koji je upravo u boji svoju kosu, a odličan je za vašu prirodnu kosu kao dobro. Djeluje i kao odsustvo-u uređaj i Detangler, tako da ne morate brinuti o ispiranje kroz uređaj kada ste razvezane.

Denman D3 Brush

Ova četka ubija dve muve jednim udarcem. Djeluje kao veliki stajling četkom ako koristite fen ili difuzor, i zaglađuje kovrče previše. Jer su zubi su bliže nego široki češalj zub, budite sigurni da koristite veću količinu uređaj kako bi se podmazati vaše kovrče i spriječiti lom.

Tuš Comb

Zgodan, pristupačan i savršen za kovrče. Viseći ovaj češalj na glavi tuša će Vas podsjetiti na otpetljati vaše lokne na tuš dana.

Ovo je samo mali uzorkovanja alata i proizvoda koji su dostupni za kovrdžav ovih dana. Za više preporuke o proizvodu, pogledajte prvih 20 detangling proizvode za kovrčavu kosu i 4 omiljeni raščešljavanje alata.

Zapamtite, ako raščešljavanje boli, to je vjerojatno boli vaše kovrče. Biti nježan i vaše lokne će ti se zahvalim!

Koje alate ili proizvode koristite za otpetljati vaše lokne?

load...