Kako bezbedno ukloniti farbanje kene iz vaše kose | BA.inspinre.com
Stil

Kako bezbedno ukloniti farbanje kene iz vaše kose

Kako bezbedno ukloniti farbanje kene iz vaše kose

A prije nekoliko tjedana sam otišla u mom salonu u nadi da imam smeđe kose podigao nekoliko nivoa. U početku, nisam mislio da puste kolorista znaju za moj prethodni kane boja i prirodne sijeva sesije koje sam vodila kod kuće ranije ove godine.

Bez znanja mene, kane boja je potpuno trajno - kao, to neće dozvoliti ni izbjeljivač da prodre za korekciju boja ili nove nijanse. Ovo je bila velika novost za mene - i pomalo uznemirujuće. Da sam znao uticaj nekoliko kane tretmana imati na moju boju kose radoznalost, možda ne bih ni otišao u stvari.

Nakon što je zadatak boja 40 minuta, moji koreni potpuno preuzeo boju. Oni su sada Auburn boje, dok starijim dijelovima moje kose (kane obojena krajevima) ostaju njihovi crnka-crnoj boji. Je kolorista Predložio sam se vratiti za nekoliko tjedana za ponovni pokušaj, ali je bio iskren u što si mi znamo da to može dovesti samo do oštećenja moju kosu, a ne ispraviti boja preko kane boja.

load...

MOJ AUBURN ROOTS i tamnijih, HENNA BOJENO KRAJ

Srećom, tu je siguran način za uklanjanje kanom boju iz kose, ako se nađete u istom teškoj poziciji sam u. Iako je ovo također prilično nepredvidiva, može raditi za kovrče. Reakcija svima je različit, ovisno o kosu i kane ili boje za kosu koje ste prethodno koristili. Dakle, prije nego što pokušate ovu metodu da bi trebalo da varijabilnost njegovih rezultata u obzir. U mom slučaju mislio sam, "to je vrijedno probati, zar ne?"

Ono što ja koristim

 • Ekstradjevičansko maslinovo ulje
 • Arganovo ulje
 • Nerafinirani kokosovo ulje 
 • Sulfat šampon
 • Plastična kapa za tuširanje
 • Co-pranje ili nježan bez sulfata sredstvo za čišćenje

Uputstvo

 1. Dodaci za jednaka dijela ekstra djevičansko maslinovo ulje, arganovo ulje i kokosovo ulje.
 2. Nanesite ulje spoj iz vašeg vlasišta do vrhova kose. Ostaviti neke ostatke za bliskoj budućnosti Touch-up.
 3. Ostavite ulje u noći (pokrivaju glavu i sa plastičnim kapa za tuširanje i osigurati glavom folijom tako da nema masnu nered na sljedećeg jutra svoj jastučnica).
 4. Uklonite tretman ulja zasićenje vaše kovrče sa nerazređen sulfat šampon, masirajući dobro u kožu glave.
 5. Isperite kosu temeljito, a zatim slijede sa svojim uobičajenim ko-pranje.

Zapamtiti

Imajte na umu, to će potrajati nekoliko procesa dok ne počnete primetio dolaze svoj pravi kose natrag. Ja ne želim da moje kovrče biti super masnu i mlitavo tokom sedmice, tako da su ovom metodom svaka 3-4 dana. Nadam se da se kane biti potpuno uklonjena iz moje kose u sljedeća 2 mjeseca - Ja ću pisati nastavak članka i objavljivanje moje prije i poslije fotografije za vas onda!

load...