Jod: prirodni rast kose mineral | BA.inspinre.com
Stil

Jod: prirodni rast kose mineral

Jod: prirodni rast kose mineral

Svaki put kada čujem nešto u vezi sa "rast kose" ili "kosa sprečavanje gubitka" Ja odmah zaintrigirala, pogotovo ako je to prirodno. Istraživanja pokazuju da je nedostatak joda može biti doprinos gubitka kose i zašto neki ne mogu rasti kosu sve dok to žele.

Jasno je da mikro-nutrijenata jod (I željeza, magnezija i cinka) je ključni bitan element za normalan rast i razvoj u svim sistemima organa i tkiva organizma.

Jod u kombinaciji sa navedenim mineralima se često smatra najboljim "minerala za rast kose", možete uzeti za zdravu kosu. Neki kažu da je to "prirodni element koji pomaže rast kose čudesno."

Ako ste trenutno doživljava gubitak kose, to može biti dobra ideja da se dopuni sa ovim, kao gubitak kose može biti jedan od najčešćih znakova nedostatka joda. Nedostatak joda je čest uzrok gubitka kose da mnogi ljudi ne shvataju je iza traume. Nedostatak joda je vrlo počelo kada prehrambenoj industriji zamijenjen joda sa brom natrag oko 40 godina. Brom je obrađena pojačivač hrane, danas naširoko koristi u paste, kolači, kruh i drugih pekarskih proizvoda.

load...

Jod, u kombinaciji sa željeza, cinka i magnezija je rekao da je jedan od najboljih minerala koji pomažu u održavanju zdrave i sjajne kose. Štitne žlijezde oslanja na jod kako bi hormoni neophodni za rast zdrave kose, zubi i kosti. Kada smo deficitarni u ovom nutrijenata, zdravlje naše kose mogu patiti, što dovodi do slabosti kosu ili potpunog gubitka kose. Kako bi se izbjegao gubitak kose, trebate ispuniti jod zahtjev tijela. Ako je vaše tijelo je manjkav joda, može uzrokovati hipotireozu. U hipotireoza, metabolizam ćelija u našem tijelu usporava, čime se smanjuje energija primio ćelija kose ispravno. Nedostatak joda ne može samo da te baci kosa na glavi, ali i na obrve. Snimanje sigurno nastajanju jod dodatak može povećati zdravlje i rast kose, a može događaj spriječiti ili preokrenuti gubitak kose.

Prednosti Jod za rast kose

  • Jod ima sposobnost da povrati kosu ubija gljivice koja jede kraju folikula i sadrži neke potentan Antiparazitni, antivirusno i antibakterijski svojstva koja pomaže u održavanju zdravlja vaših vlasište.
  • Jod također stimulira štitnjače koja pomaže u povećanju vaše rasta kose i održava svoju snagu.
  • Zbog svojih antibakterijskih i anti-parazitske svojstva, pomaže u borbi protiv infekcija na koži glave, kojom se otvara folikule i korijena. To automatski čini način za kosu da raste na brzim tempom.
  • Jod i sprečava isušivanje kose, gubitak kose i kose prosede problem.
  • Jod čini gusta kosu i jača ih iz korijena.

Postoji nekoliko studija koje podržavaju ovaj dokaz. Jedan od 2001 studija objavljena u Indian Journal of Dermatology, spolne bolesti, a Leprology opisao korištenje joda kao tretman za pacijente sa alopeciju (gubitak kose), i pronašla ponovni rast kose u velikom broju pacijenata.

Da li ste probali jedan od ovih Jod rješenja?

  • Iodex Organski jod, 23 €
  • Život Flo Liquid jod, 3 €
  • load...

Napomena: Uvijek provjerite sa svojim ljekarom prije uzimanja bilo kojeg dodatka ili vitamina. Da poveća svoj rast kose i spriječiti gubitak kose, preporučuje se da unos joda dodatak za 3 do 4 dana. Zatim stop potrošnje za naredne 4 dana, a nakon toga, ponovo. Taj režim slijedi prirodni ciklus organizma. Dakle, kako bi se popraviti i izliječiti, tijelo traži odmor. Raspad 4 dana između treba da pojačaju dejstvo joda. Iznos joda da se konzumira može varirati od osobe do osobe.

load...